Aloita uusi keskustelu

Kelaleikkuri ruohonleikkurina

Aloittaja: Asuminen 12.7.2019 20:17

Piempään olin miettinyt, että miten kelaleikkurilla pärjää 1400 neliön vanhalla kuhmuraisella tontilla. Nykyiset kelaleikkurit ovat paljon parempia kuin entisajan vastaavat. Näin minä kuvittelin ja ostin Jonseretin LM 2040 leikkurin. Moottorileikkurini on vetävää mallia. Syy miksi halusin muutosta on melusaaste ja miksei myös suuressa mittakaavassa olisi ilmastolliset syyt.

Ruohonleikkuu sujui sutjakkaasti ja hiljaisesti. Koirakaan ei tykännyt huonoa. Innostuin niin, että leikkasin koko kartanon kerralla ja se tuntui vähän jo reisissä. Joutuuhan siinä enemmän töihin mutta kaikkea ruohoa ei tarvitse leikata kerralla. Kelaleikkuri riittää ihan hyvin pienemmille tonteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

ALOITTAJA puhuu ihan asiaa. Kelaleikkurit kunniaan, mutta.

Minäkin lykkäilin kelaleikkurilla vuosikymmeniä isoa pihamaata, muhkuraista, mäkistä. Nyt olen vanhempi kansalainen ja vielä viime vuonna käytin kelaleikkuria.

Kotitalomme on pääosin tyhjillään, muut etelässä. Kelaleikkurille on kova työ käydä haukkaamassa kuukauden vanhoja ruohokasvustoja. Yritin aikani, päivä meni yhdessä urakassa.

Ostimme halvahko bensakäyttöisen ruohonleikkurin. Meteli korviahuumaava, mutta helpompi lykätä.

Mieluummin käyttäisin kelaleikkuria, jos saisin työnnellä sitä jokainen viikko. Mutta liian pitkä ruoho on työläs vanhemmalle lykkijälle, jos pihamaata on paljon ja se on epätasaista.

Suosittelen pienille plänteille sitä ja isommille moottorikäyttöistä. Tai kesäduunarin palkkaamista kelaleikkurin kanssa, mutta eivät nykynuoret taida toista kertaa tulla duuniin, jos metrinen ruoho odottaa suurin piirtein viikatemiestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelavehje ei sovi kuin virveliin. Itse ostin viimeviikolla uuden Stigan moottorikäyttöisen. Sievästi käy nämä uudet Briggs & Rattonit. Kiva nykäistä narususta käymään ja alkaa hommiin.
Edellinen Honda oli yliveto kesti 35 vuotta eikä tehnyt vieläkään täydellistä stoppia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelavehje sopii parhaiten rivitalon pienen pihan ruohonleikkuuseen. Kannattaa kuitenkin hankkia oma kone, sillä joka taloyhtiössä on aina se yksi tunari, joka ajaa terän piloille kiviin.

On suorastaan huvittavaa seurata, kun muutaman kymmenen neliön rivitalonpihaa leikataan kovasti pärisevällä ja savuttavalla ruohonleikkurilla. Aikaa kuluu ja hikeä valuu kun pihan kaikki istutukset on kierretty kömpelöllä koneella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun robottileikkuri on hoitanut pihaa ahkerasti pari kesää, ei ole enää paluuta vanhaan. Tekee siistiä jälkeä, koska leikkaa riittävän ahkerasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos käytössä on "ahkera" robottileikkuri, niin pihanurmen lannoituksesta kannattaa pitää hyvää huolta. Lannoitus jaetaan tasaisesti touko-kesä-heinäkuulle. Ei liikaa vaan vähän kerrallaan, muuten talvenkestävyys kärsii. Oikein lannoitettu nurmikko on tiheä ja kauniin vihreä läpi kesän.

Heinäkasvit eivät menesty kovin hyvin niukkaravinteisessa maassa, toisin kuin rikkaruohot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli että muutama vuosi sitten kaikkea leikattiin ja rahaa valutettiin turkkiin Afrikkaan Venäjälle Kreikkaan eikä meille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelle "meille", nimittäin kun tässä yhteiskunnassa on nettosaajia mutta myös nettomaksajia.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kelaleikkurihan lienee nuita sipilänhallituksen tuotoksia mutten tienny että sillä voi ruohoakin leikata.
=O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelaleikkuri ja moottorikäyttöinen vaakaleikkuri eivät ole toistensa vaihtoehtoja, vaikka moni niitä virheellisesti sellaisena pitääkin.

Kelaleikkurilla nurmi pidetään keskimäärin 1 - 3 sentin korkuisena ja leikkaus tehdään usein. Jälki on siisti, varsinkin jos lannoitusta tehdään useamman kerran kesässä, vähän kerrallaan, eikä sorruta leikkaamaan liian harvoin ja nurmen korkeudesta paljon yhdellä kertaa. Tiheäksi kasvava, usein leikattu nurmikko torjuu tehokkaasti rikkakasvien leviämistä.

Vaakaleikkuri on omiaan laajojen nurmikenttien hoidossa. Moni leikkaa vaakaleikkurilla nurmen liian lyhyeksi. Mitään golf-kentän viheriön kaltaista nurmikkoa ei vaakaleikkurilla saada aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelaleikkurilla 1cm mittainen ruoho? Käyttääkö se suurennuslasia ja laseria ruohon mittaamiseen? Pitääkö edellä mennä kastematoja varoittava ajoneuvo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaan!

Omassa kelaleikkurissani on neljä säädettävää leikkuukorkeutta: 12, 20, 28 ja 38mm. Yleensä ajan 20 millin korkeudella, mutta toisinaan on hyvä ajaa myös 12 millin tasoon. Siitä eivät rikkaruohot tykkää! Heinäkasvit kasvavat tyvestä, joten matala leikkuukorkeus ei niitä haittaa.

Golf-kenttien viheriöillä leikkuukorkeudet ovat vain muutamia millejä, mutta siellä onkin erikoiskoneet.

Niin, ja heinälajike on näissä matalissa korkeuksissa eri kuin korkeammalle leikatuissa. Siksi pihanurmen siemenpusseissa onkin sekoitus eri lajikkeiden siemeniä. Parhaiten menestyvä valtaa nopeasti oman tilansa nurmikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä ajatus leikata tuollaisella.
Mikäkin yritin, mutta kun on paljon käpyjä, niin ei siitä tullut mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku käpy on myös minun pihalla kun on kolme isoa petäjää. Ei kävyistä ole ollut haitaksi asti eikä leikkuriin jää käpy niin lujaa ettei se itsestää putoa kun leikkuria vetää taaksepäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vetää taaksepäin, ei tapahdu mitään vapaakytkimen vuoksi. Mutta pyöräytä kelaa käsin taaksepäin. niin käpy irtoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään löytyy hyviä akkukäyttöisiä leikkureita, jotka ovat hiljaisempia kuin moottorileikkurit sekä ympäristöystävällisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/