Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Jukka Jalonen valitsi Lei­jo­nat Pe­kin­gin olym­pia­lais­ten jää­kiek­ko­tur­nauk­seen – katso täältä, ketkä pää­si­vät jouk­kuee­seen

Kärpistä kutsun saivat Atte Ohtamaa ja Saku Mäenalanen.

Atte Ohtamaa (kesk.) on ollut tuttu näky leijonapaidassa viime vuosina. Myös Saku Mäenalanen (oik.) ja Hannes Björninen ovat mukana Pekingiin lähtevässä joukkueessa.
Atte Ohtamaa (kesk.) on ollut tuttu näky leijonapaidassa viime vuosina. Myös Saku Mäenalanen (oik.) ja Hannes Björninen ovat mukana Pekingiin lähtevässä joukkueessa.
Kuva: TOMS KALNINS

Miesten ja naisten jääkiekkomaajoukkueiden päävalmentajat Jukka Jalonen ja Pasi Mustonen julkistivat ryhmänsä Pekingin talviolympialaisiin.

Kärppäpelaajista kutsun miesten joukkueeseen saivat puolustaja Atte Ohtamaa ja hyökkääjä Saku Mäenalanen. Ohtamaa oli mukana jo neljä vuotta sitten Pyeongchangissa ja on ollut maajoukkueen vakiokasvo MM-kisoissa. Mäenalanen puolestaan on pelannut urallaan kahdet MM-kisat.

Lue lisää: Kaleva valitsi Leijonien olympiajoukkueen

Oululaistaustaisista pelaajista Jalosen listalla ovat myös Sakari Manninen, Joonas Kemppainen, Ville Pokka ja Markus Granlund.

Lue lisää: Pasi Mustosen filosofiset selitykset vain lisäsivät spekulaatioita

Naisten joukkueessa suurin mielenkiinto kohdistui maalivahtiosastoon. Paljon julkisuudessa esillä ollut Noora Räty ei ole joukkueessa, vaan ykkösvahdin vastuun kantaa entinen kärppämaalivahti Anni Keisala.

Pohjoisen pelaajista Pekingiin lähtee posiolainen Sini Karjalainen.

Fakta

Miesten A-maajoukkue Pekingin olympiaturnaukseen

Maalivahdit: Jussi Olkinuora, Harri Säteri ja Frans Tuohimaa.

Puolustajat: Niklas Friman, Juuso Hietanen, Valtteri Kemiläinen, Mikko Lehtonen, Petteri Lindbohm, Atte Ohtamaa, Ville Pokka ja Sami Vatanen.

Hyökkääjät: Miro Aaltonen, Marko Anttila, Hannes Björninen, Valtteri Filppula, Markus Granlund, Teemu Hartikainen, Joonas Kemppainen, Leo Komarov, Sakari Manninen, Saku Mäenalanen, Niko Ojamäki, Iiro Pakarinen, Harri Pesonen ja Toni Rajala.

Naisten A-maajoukkue Pekingin olympiaturnaukseen

Maalivahdit: Anni Keisala, Eveliina Mäkinen ja Meeri Räisänen.

Puolustajat: Jenni Hiirikoski, Sini Karjalainen, Nelli Laitinen, Sanni Rantala, Ronja Savolainen, Minnamari Tuominen ja Ella Viitasuo.

Hyökkääjät: Sanni Hakala, Elisa Holopainen, Michelle Karvinen, Julia Liikala, Petra Nieminen,  Tanja Niskanen, Jenniina Nylund, Sofianna Sundelin, Susanna Tapani, Noora Tulus, Viivi Vainikka, Sanni Vanhanen ja Emilia Vesa.