Tilaajille

Jou­lu­ta­ri­na: Pi­par­kak­ku­yl­lä­tys – luukku 15

Työ tekijäänsä kiittää.

-
Kuva: Miila Kankaanranta

Seuraavana aamuna leipuritonttu Karl de Mumma aloitti oppituntinsa hälisevien oppilaiden kanssa. Aino oli harvinaisen hiljaa, sillä tätä hän oli odottanut koko tonttukoulunsa ajan: nyt hän vihdoin saisi tietää, miten noita taivaallisia piparkakkuja tehtiin. Piparkakkuja, joita Armiida-mummokin heille leipoi aikoinaan ja jotka tekivät mielen niin hyväksi.

– Sulatamme ensin rasvan, ohjeisti Karl de Mumma ja leikkasi yhdellä sulavalla liikkeellä voikimpaleen ja tömäytti sen kattilaan. – Kuuntele tarkasti tuota tirinää. Sen kuuluisi olla sellaista pirteää, mutta käheää. Voista saa oikein lämmitettynä esiin jopa satoja eri aromeja.