Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Yksityisen sektorin ajanvarausajat alkavat heitellä pahasti sen jälkeen JOS sinne alkaa tulla koko potilasjono. Nyt tilanne on hallinnassa sille joka kykenee maksamaan yksyisen hinnat. Kuka kuvittelee että yksyissektori alentaa hintojansa jos se saa valtion asiakkaidensa maksumieheksi?
Herätkää jo todellisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnallinen terveyspalvelu on kohdallani toiminut hyvin, hammaskipuaikoja olen saanut 2-4h: kuluessa soitosta.
Ainoan poikkeuksen tekee Oulun Kaupungin palvelujen siirto Kontinkankaalle, jossa en päässyt kuumeisena lääkärille, työnantajan vaatimaa todistusta varten ja luovutin jonottamisen 9h:n kohdalla.
Potilas-asiamies laittoi kyllä Oulunkin kuriin ja sen jälkeen varausajat ovat toimineet.

Jos yksityinen lääkäriasema ei maksa voitoista, ilman konserninsa apua tms. kikkailuja, veroja suomeen, ei sellaista yritystä voi pitää halvimpana ratkaisuna Suomen Valtiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailutuksissa ja hyvinvointipalveluissa tulisi huomioida veroina yhteiskunnalle palautuva osuus. Jos yksityinen yritys ei maksa veroha Suomeen saati EU:hun, kenties ei mihinkään, niin halvin vaihtoehto ei välttämättä ole halvin veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä taas Jari on osunut naulan kantaan. Jopa kokoomuslainen kansanedustaja Salolainen on kauhistellut yksityisten, kansainvälisten terveyskeskusyritysten ahnetta valmiusasemaa Suomen sote-uudistuksen valmistelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sehän on vain sitä "amerikan mallia", mistä jo J. Katainen aikoinaan haaveili...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jarin piirros ehdottomasti jakeluun kaikille vähänkään Sote päätöksen teossa oleville.
Epäilen kyllä vahvasti, että Sotessa on tarkoituskin siirtää valtion rahoja yksityiselle sektorille. Eihän yksityinen sektori mikään joulupukki ole, joka antaa hyvän hyvyyttään halvemmalla hoitoa. Yksityiset lääkäriasemat ovat voittoa tuottavia, osakkaiden omistamia yrityksiä. Osakkaat enimmäkseen lääkäreitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityiset palvelut aina 10 kertaa laadukkaampia ja 20 kertaa kalliimpia, mutta mitä väliä kun valtio maksaa. Kuka hullu käyttäisi kunnan palveluja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En sanoisi että ovat laadukkaampia. Kun kyseessä on raha, myös toimintojen ja sitä myötä laadun karsiminen on 'kannattavaa'. Enää ei pääasia olekaan hoidon tulos vaan tehokkuus/kannattavuus. Painopiste on eri. Kaikkea mahtuu kaikkeen. Pääongelma kuitenkin on se että köyhällä ei ole varaa käyttää yksityisiä palveluja, mutta terveyskeskusmaksujen nousussa ei kyllä enää niitäkään. Kun jostain on karsittava, karsitaan lääkkeistä ja pitkällä juoksulla hoito tulee kalliimmaksi yhteiskunnalle. Voittojen maksimoimisessa kuvaavaa on lyhytnäköisyys. (Mulle kaikki heti.) Ja pitkällä tähtäimellä myös: "Sitä pienet perässä mitä isot edellä." --> Jos itsekkyys /ahneus/välinpitämättömyys ovat esimerkkejä, niin miksi se olisi vain osan "etuoikeus"? Lieveilmiöt kasvavat "esimerkkien" myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkki kunnallisista palveluista ja valinnanvapaudesta: Yritin saada kipuaikaa kunnalliseen hammaslääkäriin Oulussa. Jonotin puhelimessa puoli tuntia. Sitten kun vastasi kertoi että ei ole aikoja enää, kokeile aina arkiaamuisin uudelleen. Olisin ollut halukas menemään vaikkapa Yli-Iihin saakka mutta ei passannu. Menin yksityiselle. Maksoi yli puolet enemmän kuin kunnallinen, mutta pääsin heti. Työttömällä ei olisi ollut ehkä varaa. Soteuudistus takaa myös pienituloisille mahdollisuuden käyttää yksityistä palvelua jos kunnallinen tökkii. En ymmärrä vihervasemmiston valinnanvapauden vastustamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä jaksa valehdella. Sama trolli täällä päivästä toiseen keksii tarinoita oikeuttaakseen tämän hallituksen avoimen korruption. Veronmaksajien ei kuulu maksaa yksityisten firmojen voittoja, PISTE.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnat tulee pomppaan rajusti kun ei ole kunnallinen "keinotekoisesti" pitämässä niitä alhaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VV vastustaa valinnanvapautta aatteen vuoksi.
Aivan samoin kuin työllisyyden parantamiseen tähtääviä toimia täytyy vastustaa, koska VV ammentaa kannatuksensa kurjuudesta. Tyytyväinen kansa ei äänestäisi, joten tyytyväisyyttä täytyy torjua.
Demokratin heikkouksia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityiset ottaa rahat, mutta potilaasta ja hänen terveydestä ei juuri välitetä! Kohtelu on ala-arvoista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sodankäynnin taito.
Sunghi binza.
Harvoin olen kenenkään edessä kumarrellut, mutta pari kertaa.
Sanotaan, että sota on politiikan jatke, ja niin se on.
Voi, en haluaisi sitä, ei minulla ole väliä, mutta lapsilla.
Jari yrittää kovin viisaasti nähdäkseni varoittaa.
Ihmiset, ei sotaa.
China...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaada itsellessesi vain.
Minä en voi enää humaltua, valitettavasti.
I am The Hat Man.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ei mennä tuohon kermankuorintaan terveyspalveluissa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti pankit eivät maksimoi riskejä ja maksata tappiota valtion pankkitukena. Toivottavasti valtio ei myy Kemiraa, ja Yara nosta sitten lannotteiden hintaa. Toivottavasti sähkön siirtoverkkoja ei myydä ja sitten nosteta maksuja. Toivottavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työttömät ja pienituloiset, miksi äänestätte etuanne vastaan?

Nykyhallitus on ansiokkaasti leikannut työttömyysturvaa yli 160 000 työttömältä, pakottanut vastaanottamaan valtavan mää... Lue lisää...
jo riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image