Kommentoi

Suomen olisi viisainta vain mitata oma pituus ja paino aina Natoon havitellessaan...
Hyvin on mennyt tähän asti, mutta tyyli tulee muuttumaan Naton kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvaava kuva. epävireistä rämpytystä luvassa lahjattomalta karhulta. Kuulokkeet korviin vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten Paasikivi sanoi: maantieteelle emme voi mitään. Ruotsi-Suomea yritettiin leventää Venäjän suuntaan, ja aina sitä on tultu nenä poskella takaisin. Viimeisin yritys oli kova, mutta niin vain iskettiin pää karjalanmäntyyn, että kumahti. Miekkakin meni tuppeen vaikka Karjalan laulumaita, noita Suomen ikivanhoja perintömaita, ei saatukaan takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se vaan niin on, että kokkareaika tuhosi suomen hyvinvoinnin ja taitaa olla viimeinen niitti vireillä. Pullamössösukupolvi on ihan ulalla ännestyskäyttäytymisessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee mieleen elokuva "Pohjantähden alla", jossa paikallinen isäntä on punaisten vankina ja uhataan teloitusta, ellei isäntä laula, vai pitikö sen kiekua kuin kukko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas täysosuma Jarilta! Juuri noinhan se on Suomen ja Ruotsin Nato-aikomusten suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysypä amerikkalaisilta ja briteltä, miten se meni. Roosevelt ja Curchill möivät Suomen Teheranissa Stalinin huomaan.
Mutta, mutta! Suomi säilytti demokraattisen järjestelämänsä, lehdistön vapautensa, hyötyi idän kaupasta, mutta integroitui länteen. Tätä kutsutaan Yhdysvalloissa ja Iso_Britanniassa suomettumiseksi, jota esim. unkarilaiset ovat kadehtineet.

Länsi-Saksassa käytettiin sanaa Finnlandisierung, joka Natossa olevalle Länsi-Saksalle olisi ollut tietenkin kauhistus: Nato-sopimus irti ja voimaan YYA-sopimus, joka oli sotilasliittosopimus NL:n kanssa. Ymmärrettävistä syistä saksalaiset eivät halunneet kohdalleen sitä hylkäämistä, jonka Roosevelt ja Churchill tekivät Suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NATO-kysymyksessä on monta klaviatuuria vääntämättä ja saattaa olla voimakas jako niihin, joita se ei mollivoittoisena kiinnosta ollenkaan ja kiihko koloratuurikannattajiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä auta banjon, ukulelen tai flyygelin soitto, kun karhu opettaa balalaikan soittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ymmärrä. Akateemiset ihmiset jauhaa tietäväisen näköisen, kuinka tulee kauhea sota Venäjän ja NATOn välillä. Mistä soditaan, tavallisella maalaisjärjellä ei keksi mitään syytä. EU on itse sössinyt asiansa Ukrainan kanssa. Korruptoituneen maan kanssa, joka ei ole EU:n jäsen. Ei ole Venäjänkään etu riidellä ja sotia kenenkään kanssa, lopettakaa vouhotus ja ihmisten pelottelu. Suomi on pikku reppana maa Venäjälle, on se sitoutumaton tai NATOn jäsen. Ei tarvi tätä asiaa jauhaa tämän kummemmin. Amen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En osaa yhdistää EU:ta syypääksi ukrainan tapahtumiin. Ihan on venäjän ja ukrainan soppa, mitä joutuu käymään läpi mikä tahansa diktatuureista eroon pyrkivä poppoo.
Korruptiota on suomessakin. EI meillä muuten uutta ydinvoimaa pyhäjoelle rakennettaisi, joten ei käy ukrainaa arvosteleminen, jos venäläisten kanssakäynti istuu tiukassa.
Siinä olen samaa mieltä, että naton ja venäjän välillä ei ole oikeita syitä sotia, mutta venäläisillä on omia ongelmiaan, mistä pitää pystyä jotakuta syyttämään ja tsetseenit nyt vain eivät voi olla kaikkeen aina syyllisiä venäjälläkään. On venäjän johdon etu riidellä naton kanssa, ei venäläisten. Kannataa erottaa nämä kaksi asiaa kun itänaapurista puhutaan. Niin miellyttäviä yksilöitä sielläkin päin, mutta johtajina aina selviä tapauksia.
Vouhotuksen sopisi lopettaa, mutta tuskinpa siltä rauhaa saat ennen kuin suomi on oikeasti nato-maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhu soittaa balalaikalla soolot ja silinterimies säestää pianolla.
Vappuun täydellinen ja ajankohtainen piirros. Jari on uskomaton!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image