Kommentoi

Just se amerikkalainen dokumentti väitti, että suomalaislapset käyttäytyy todella hyvin koulussa. Rauhallisia, ahkeria ja kunnioittavat opettajia, toisin kuin Amerikassa. Ja meidän omasta mielestä ne on taas ihan kauheita. Melkoinen ristiriita.
Ja eiköhän se ole niin, että aina ne kulloisetkin lapset/nuoret on niitä kaikkein pahimpia ja kaikkein huonoimmin kasvatettuja ikinä. Tämä sama laulu kaikui jo aikanaan kun itse kävin koulua 1980- ja -90-luvuilla. Oi, kuinka hirveitä me oltiin ja kuinka vapaasti kasvatettuja. Vaan ihmisiä meistäkin kasvoi.
Omien lasten koulunkäynti ainakin sujuu oikein mukavasti ja koululta tulee viestiä, että yhteistyö kotien kanssa toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän huolestuttaa se, että vanhemmat eivät ymmärrä tilannetta oikein, vaan kylvävät jo pieninä lapsiinsa ajatuksen väärin toimivasta esivallasta. Aina opettajista ja muustakin esivallasta on löytynyt täysin väärin toimivia, mutta heitä on häviävän pieni vähemmistö etenkin nykyään. Tukekaa vanhemmat opettajia työssään ja keskustelkaa heidän kanssaan. Keskustelkaa erityisesti lastenne kanssa ja tehkää lastenne kanssa heidän juttujaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyiset vanhemmat, 90-luvun laman lapsia (Pres Martti Ahtisaaren uudenvuodenpuheen "kadotettujen lasten sukupolvi") kuten monet opettajatkin.
Nykylapset, joille ei kenelläkään oikein ole aikaa..
Kenen syy? Sitä sopisi miettiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikää alkaa oleen mut ikinä en oo penskojani lyöny, tukistanu ym. oon vaan pienestä pitäen YRITTÄNY opettaan (rehellisyyttä) ja kiva huomata et silloon kun mulla on sanottavaa niin lapset pitää päänsä kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne asiat ovat keikahtaneet päälaelleen, eli taitaa pian opettajaparat olla hätää kärsimässä.
Eikös vanhempien tulisi tukea opettajia työssään, sillä kyllä kouluissa pitää olla järjestys ja jos joku rikkoo koulun sääntöjä tai häiritsee opetusta, sopiva rangaistus on opiilaalle annettava. Kyllä se ennen muinoin asia toimi näin, kuin Jari on piirtänyt ja nykyisin se on toisin, kuten sen jälkimmäinen kuva erittäin hyvin tuo esille. Ennen vanhaan opettajat saivat myös asiallisen kunnioituksen lapsiltaan, kuin heidän vanhemmiltaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaan kasvatuksen "hedelmät" ovat tulleet vanhemmiksi, eivätkä hyväksy kasvatusta myöskään omille lapsilleen. Kiitos kukkahattutädeille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuosta vapaasta kasvatuksesta haluaa möyhätä, niin kannattaa kuitenkin muistaa, että paremminkin heillä alkaa olemaan jo lapsenlapsia. Jos mittarina siis käytetään sitä, milloin kyseinen kasvatussuunta on ollut suosituinta maassamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomion arvoista on myös se, että ne vapaan kasvatuksen saaneet ovat nyt opettajina ilman käsitystä kurinpidosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänkin allekirjoitan! Nuoret opettajat ovat useinmiten (ei aina) liian lepsuja, kavereita. Muu henkilökunta joutuu alituiseen paikkomaan heidän kasvatusvelvoitettaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just näin. Kuinka nykyvanhemmat, jotka on itse saaneet "rajoitta kasvaa", niinkuin "vapauden nimiin" menneinä vuosikymmeninä uskottiin, osaa rajoja laittaa lapsilleen.. Tietty, aika on muuttunu -ja monetkin asiat, mutta ei lasten kasvatus muutu muuksi, kuin mitä se on aina ollut.. Jos jotain eläinkunnan tavoista, jälkeläiset kasvatetaan selviämään ympäristössään -ja kasvatus-tavat on taatusti jatkuneet samana vuosituhansia eli kurilla -ja kivullakin tarpeen mukaan opetetaan jälkeläiset, niiden valmistautuessaan itsenäiseen elämään. Ja, kyse on puhtaasti evoluution opettamasta tavasta taata jatkuvuus lajin -ja omankin suvun kannalta. So simple thinks.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image