Kommentoi

SDP sossut itse politiikallaan karkoitti valtaosan kannattajistaan Persuihin, saattavat pian tulla takaisin ruotuun. Vaikka tuskin sillä on väliä globaalitalouden aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä seuraavista EI KUULU enää suomalaisten ammattilaisten joukkoon, ja miksi?
- "Suomalaiset" merimiehet, bussikuskit, taksikuskit jne! -Kiitos Merim.-unioni/N. Välläri ja AKT
- "Suomalaiset" hoiturit, lentoemot, vanhusten hoitajat? KIITOS Tehy ja hoiva-alan ay-väki.
- "Matalapalkka-alat", kuten Sellu-Köpit ja Paperi-Paavot? Palkkataso yli D.I.-tienestien.
- "Suomalaiset" metsäteollisuusinvestoinnit (Kiina, Intiaan,Uruguayhin, Argentiinaan. Kiitos Paperiliitto, AKT, ja SAK!
PS: Eikö jäljet pelota muita kuin Ihalaista? Missä ovat nämä osaajat - niitä ei enää ole;
mikä siis on seuraava "porukka" joka päättää ulkoistautua palkkoineen"? Mikä oli kallein
TES -ratkaisu Suomessa? Aineettomat PEKKAS-päivät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä työntekijä on tietystikkin yrityksen arvokas resurssi. Toimivan liikeidean kanssa menestys on taattu.
Siltikin minkä tahansa yrityksen tilannetta arvioi vain sen johtajat päätöksiä tehdessään. Työntekijät eivät siitä päätä kuka tekee töitä (vaikka ay haluaisikin). Tällainen puisto/tehdas-osasto puhe on ihan naurettavaa.
Jos tarvit elääksesi velkaa, kulutat liikaa. Voisimme vaikka myydä valtion omaisuuden saadaksemme vielä vähäksi aikaa rahaa julkisen puolen pystyssä pitämiseen. Mitä sitten tehdään? otetaan lainaa vai myydään ahvenanmaakin?
Hieno vientivaltti olisi varmasti krjalliset oppaat työntekijän oikeuksista venäjälle.
Heitänpä tässä ilmaan ajatuksia: Ulkomaiset työntekijämme suomessa kiertävät melko suurella varmuudella työehto-sopimuksia ja varsinkin sitä ylityökorvaus osaa. Työnantaja ei välttämättä edes huomaa kaikkia niitä piilotunteja mitä urakoissa tehdään ja meidän vastineemme aiheeseen on ollut lisätä valvontatyökaluja, joiden käytön voi kiertää tai simuloida näppärästi. Ennen kuin haukutte porvarin ahneuden, syy on muuten työntekijöissä. He haluavat tehdä töitä täysiä päiviä ja viikonloppuja ja jos siitä pitää sopia erikseen liiton kanssa he eivät sitä kerro. Tasoittavat vain pitkillä vapailla raskaat työviikot. MUTTA eivät ota siitä ylimääräistä korvausta niissä kohdin kun olisivat siihen oikeutettuja. Pointtini on se että jos he tuovat asian esiin. työnantaja palkkaisi lisää väkeä, koska se olisi halvempaa ja nämä pitkän reissun työntekijät saisivat vapaa-aikaa mitä he eivät halua. Kotona on mukavempaa olla pitkiä aikoja. Tästä aasin sillasta pääsen mielipiteeseen että tämä ylityökorvaus leikkaus ei muuten olekkaan huono vaan hemmetin hyvä suhteessa Suomi/ulkomaalainen työvoima vertailussa. AY liike varmastikkin mieluummin kasaa työnantajalle suljetun työmaan ja ay-liikkeen edustajan työmaalle kiertelemään ja tarkistelemaan 24/7 työnantajan rahoilla mieluummin kuin suostuisi heikennyksiin. Mutta kaikki tällainen tekee rakenteet vain kalliimmiksi ja kannattamattomaksi.. Muutenkin tuon ajattelun päässä on ihonalaisten sirukorttien kansalaisvalvonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollain kumman konstilla on saatu myytyä idea, että se laiska "työntekijä" siellä tehdassalissa tulee yritykselle liian kalliiksi. joten ei muuta kuin 6 pv työviikko 12 h työajalla, ja unohdetaan hömsötykset ruokatunnista, puhumattakaan kahvitauosta, ja jaetaan vuoron alussa dementia vaipat työntekijöille. Ai niin, näinhän tehdään USA:ssa land of brave and free. Mitä se auttaa jos tehdään 5000 kiuasta niiden 10000 lisäksi jotka makaa varastossa ? Kyllä tämä ryhtiliike lähtisi TJ tasolta, kuinka moni TJ todellisuudessa on +50 000 €/kk palkan arvoinen, jos tämä mitataan tuotoilla ? Ei ihme, että kun ulkomainen raha ostaa suomalaisen firman puuhelmillä ja turkiksilla, niin suomalainen TJ lempataan heti pihalle saattaen kahdella vartijalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Antti Kiuru

Uusin lukijakuva

Kuva: Vilma H.
Lukija

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image