Kommentoi

Kun VR on saatu pelattua pois, alkaa onnikkayhtiöiden monopoli, jolloin on turha unelmoida halvoista kyydeistä julkisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR:n herran ketkut juonivat jotain, mutten hoksaa mitä. Liike-elämän lait ja omanvoitonpyynti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kukaan ei mainitse valtio-omistajan määräämiä huimia tuloutusvaatimuksia, s.o. matkustajien piiloveroa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin matkustan mieluummin Norwegianilla - Edestakainen lento Oulu-Helsinki alle 60 € matkalaukkuvarauksella! Hitailla ja kolisevilla junilla ei pääse yleensä edes yhteen suuntaan tuohon hintaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas nähtiin mikä oli edullisin tapa matkustaa Oulusta Tampereen lentokentälle... VR tarjosi kolmen hengen lippua edulliseen 218€. Sanomattakin oli selvää ettei ko tarjousta otettu. Linja-autollakaan ei menty vaan omalla autolla... Ei järjen häivää kun junalippu on saman hintainen tai jopa kalliimpi mitä yksi henkilö ajaisi autolla edestakaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lippujen hinta pienennettäisiin kymmenesosaan, niin matkustajien määrä satakertaistuisi eli lipputulot kymmenkertaistuisivat. Olisi halvin ja nopein keino sähköistää suomen liikenne., koska junat kulkevat pääosin sähköllä. Raideliikennettä voitaisiin muutenkin kehittää. Esimerkiksi Pienet asemat voisivat palvella, jos junan perässä sukkuloisi kiskobussi. Koko junaa ei tarvitse pysäyttää pienen aseman kohdalla. Junan viimeinen vaunu irrotettaisiin vauhdissa ennen pikkuasemaa, jonne asemalle jäävät ovat siirtyneet. Toinen vaunu ajettaisiin kiinni liikkuvan junan perään, jossa ovat pikkuasemalta junaan tulijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtajien saavutettuja etuja, jotka taitavat jatkua yt-neuvotteluiden jälkeen, ei tule tietenkään vähentään.
Ei se haittaa, ettei tämä jänkkitermi "Trickle-down economics" ei edes toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tätä ongelmaa on nyt ratkottu ihan erilailla, kuin esim YLEn tapauksessa.
Siirretään VR rahoitus kokonaan valtion niskaan verotuloista ja jokaiselle kansalaiselle junakäyttöoikeus rajottamattomasti. Tästä toki jouduttaisiin perimään veroina sen, mitä ihmiset eivät suostu tosielämässä palvelusta maksamaan. Hullu ajatusko? Johan se on kerran tehty..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus nyt kuitenkin on, että aikoinaan käytin kotimaan matkoihin lähes yksinomaan junaa, nyt en enää kertaakaan, kun lennotkin ovat halvempia Onnibussista puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image