Kommentoi

Ylijäämää pitäisi kerryttää verottamalla kun taloudessa menee hyvin. Lama-aikana talouden pyörät pitäisi pitää pyörimässä veronkevennyksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaan aikaan hallitus olisi puristamassa ilmoja ja rekyylejä veronmaksajasta, mutta nyt onkin kyseessä kulutuskysyntä. Enään ei ole poliitikoille selvää pitäisikö verottamalla pyörittää "apparaattia" vai verotusta vähentämällä toivoa, että säästyneet rahat menevät kulutukseen eikä esim. tuottavampiin investointeihin Kiinaan tai Intiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen tuhat suurituloisinta tienasi v. 2013 kukin yli 600 000 euroa. Miljoonakerhoon heistä kuului 443 henkilöä. Kuinka paljon vaurautta ja valtaa tälle kotimaiselle kultatonnistolle on keskittynyt? Suomessa yli miljoona kansalaista elää köyhyysrajan alapuolella ja sen liepeillä (20 %). Suomessakin toimivat omat minijob-työmarkkinat.

Kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa ja työharjoittelussa olevan henkilön toimeentulo koostuu yleensä työmarkkina- ja asumistuesta. Ansiokertymä jää alle Suomen köyhyysrajan.

Euroopan unionissa näyttää olevan suotavaa jopa toivottavaa, että sen jäsenvaltioissa 20 % kansasta elää köyhyydessä ja että eriarvoisuus rehottaa yhteiskunnassa. Jos yhteiskunnalliseen demokratiaan ei liity taloudellista ulottuvuutta, on naurettavaa puhua mistään kansanvallasta ja kaikkia koskevista perusoikeuksista, koska taloudellinen valta määrittää viime kädessä yhteiskunnan luokkasuhteet, vallanjaon ja tuotantotavan.

Euroopan unionissa aaikki päätökset tehdään kapitalistisen järjestelmän elossa säilymisen ehdoilla – ei kansalaisten ihmisarvoisen elämän ehdoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhteellisen pieni määrä kuuluu tuloeliittiin ja useilla on täekeä tehtävä kapitalistisen markkinatalouden tuotteuiden tarjonnan ja työllistämisen saralla. Kehittynyt puitetalous voisi ruveta verottamaan tuottamattomana lojuvaa rahamäärää ja kannustaa yritteliäisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon itekki ihmetelly, et miks ne kaheksan rahamarkkina henkilöä joille kerätään rahaa "ruokaan" eivät kuluta.

Ei niiltä voi edellyttää joilta kaikki viedään pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image