Kommentoi

V-alkuisen pilkunkorvikkeen käyttäminen ei ole läheskään yhtä pahankuuloista kuin nykynuoret, jotka ovat korvanneet suomenkielen nettikiellellä puhekäytössä... Puolikkaita sanoja, englantia ja suomea samoihin sanoihin pakkonaitettuina ja kieliopin vastaisia lyhenteitä! Kuulostaa kammottavalta ädinkielen hyvin hallitsevan +30-vuotiaan mielestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutin Ruoziin ja jouduin nopeasti vähentämään kiroilua, nykyisin sanon kirosanoja tuskin lainkaan millään kielellä. Tuntuu itsestäkin paremmalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Auta kotikasvatuskaan täysin, kun naperot kuulevat tuota sanaa joka toisella askeleella koulu- ja vapaa-aikana. Yllä olevan mallin mukaisesti. Kun avaa perheohjelmaksi mainostetun, "turvallisen" ohjelman, niin eiköhän sielläkin joku aivan arvostusta nauttiva töräytä tuon sanan 99 prosentin todennäköisyydellä, monta kertaa. Ihan varmasti joka piltti tuota sanaa jossakin kohtaa elämässään kokeilee, vaikkei ottaisikaan jokapäiväiseen sanavarastoon. Ja se huudetaan kovalla äänellä vanhempien tai koko suvun tyrmistykseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pojan tilalle olisi voinut piirtää myös radiotoimittajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Ruotsissa saa todella hävetä Suomalaisten heikkoa sanavarastoa, nekun korvataan kaiken mailman hävyttömillä sanoilla. ei nuoret niinkään, mutta 45-50v ja sitä vanhemmat. ja naisetkin on rivoja suustaan.mihinkähän sivistys on kadonnu?Minunkin 7v lapsenlapsi on alkanut syljeskelemään, ens kerralla ripustan kuolalapun kaulaan.saa sitte itse valita lopettaako vai jatkaako syljeskelyä. rajat täytyy aikuisten laittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Mistä hemmetistä ne näitä vaikutteita oikein imevät"

Sinäpä sen sanoit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen ongelma mikä tätä kypsää nuorisoamme vaivaa on syljeskely. Mistä hemmetistä ne näitä vaikutteita oikein imevät, kun pitää bussia odotellessa sylkeä maahan viiden neliön limalammikko? Onko nuorisomme todella näin lammasmaista porukkaa? Ja tälle räkänokkalaumalle vielä äänioikeutta jotkut ajavat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö sinä tiedä tiedä sitä tieteellistä tosiseikkaa minkä mukaan poikien yhä aikaisemmaksi siirtynyt murrosikä lisää limaneritystä varsinkin heidän ollessa erilaisissa ryhmissä. Tämä ylimääräinen lima on sitten syljeskeltävä ulos mahdollisimman yhteisössä paheennustaherättävällä tavalla. Tosin tiede ei pysty selittämään sitä miksi tämä limaneritys jää joillakin yksilöillä pysyväksi murrosiän mentyä ohitse. Tähän ilmiöön liittyy myös usein pahanhajuisen perä-ääni-ilman päästelyä ja omahyväistä naureskelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väittäisin että syynä on tupakointi. Se kerää nestettä keuhkoihin joka sittan pitää räkiä ulos. Samaan aikaan tupakoinnin kanssa alkaa syljeskely, tosin joskus nuoremmat luulevat että tämä on siistiä ja tekevät perässä. Saisi tuoda lapsille puhumaan jonkun joka on saanut keuhkoahtauman tupakoinnista, olisi tehokkaampaa kuin tämä nykyinen päihdevalistus..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis melko kova homma todistaa, että läähättäjä yritti sanoa jotain, eikä ahdistellutkaan lapsia? On simppeli tosiasia, että ikäryhmiä pitää puhutella niiden kielellä, niitä koskevilla esimerkeillä, että viestin jotenkin voi luulla menevän perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota, nuorison puhekieli lienee ollut tapetilla jo ties mistä lähtien. Vilkaiseppa Jari Juttutuvan puolelle? aikuiset siellä puhuu politiikaa ,ja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image