Kommentoi

Niinpä... Nykyajan vain itseään ajattelevien kaistapääkuskien takia joutuu pelkäämään "suoja"teitä vähän vanhemmallakin iällä! Liikennevalot eivät ainakaan oulunseudulla luo yhtään sen enempää turvaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haloo! Tieliikennelaki määrää ajoneuvon kuljettajan antamaan esteettömän kulun jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille. Ajoneuvon kuljettajan tulee väistää suojatietä ylittävää pyöräilijää tai mopoilijaa silloin, kun hänelle on liikennemerkillä osoitettu väistämisvelvollisuus, tai hän on kääntymässä suojatien yli. Pyörän päältä noussut pyöräilijä on jalankulkija, jolloin häntä pitää väistää samalla tavoin kuin jalankulkijaa.Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on sovitettava nopeutensa siten, että hän pystyy tarvittaessa pysäyttämään ajoneuvonsa ennen suojatietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ai silloinkin kun jalankulkija on jo ylittämässä suojatietä??? Halloo. Silloinhan nämä onnettomuudet yleensä sattuvat. Toivottavasti et satu ajamaan kohdalleni kun itse olen suojatietä ylittämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oivaltavan Jarin piirros kuvaa täsmällisesti sitä, mitä kotikaupunkini Rovaniemenkin suojateistä piittaamaton ajokulttuuri on.

Esa Tikkala
musiikinopettaja Rovaniemltä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvassa ei näy se suojatiellä pyöräilevä ituhippi, jota poika näyttää pelkäävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

autoilijoista ei kunnioita yhtään suojatietä. itse sanoisin että 40-55vuotiaat naiset ja miehet vähiten + teinipojat ja tytöt alle 20v

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vikaa on kyllä molemmissa osapuolissa. Toisinaan Jalankulkijoilla unohtuu ettei auto pysähdy juuri sillä hetkellä, kun hyppää tielle puskista. Heijastin on myös unohtunut aika usealta pimeän aikaan. "Talvi yllätti jalankulkijat". Vähän pelisilmää molemmille puolille ja näkyvyys kuntoon niin sujuu paljon paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja samalla tavalla pyöräilijöillä sekä jalankulkijoilla on yksinkertaisimmatkin liikennesäännöt hakusessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image