Kommentoi

Mitä rasistista siinä muka on, jos on sitä mieltä, että kenialainen ei kertakaikkiaan sovi Mannerheimin näyttelijäksi. Ihmiset ovat eri rotuisia, niin se vain on. On afrikkalaisia, aasialaisia, eurooppalaisia ym. ja kaikki näyttävät erilaisilta. Eihän vaikkapa Dalmatialainen tai suomen ajokoirakaan olisi kovin uskottavia susikoira Roin näyttelijöitä. Ei Dalai Lamaakaan näytellyt elokuvassa valkoihoinen eurooppalainen, eikä Nelson Mandelaa kiinalainen. Martin Luther Kingiäkin näytteli afroamerikkalainen mies, eikä norjalainen punatukkainen pisamanaama. Ovatko näiden elokuvien tekijät siis rasisteja? Ja sota-ajan suomea, etenkin talvisodan aikaa on mielestäni aika haastavaa kuvata Keniassa. Mainostemppuhan tämä tuntuu olevan YLE:ltä. Moinen pikkubudjetin lyhytelokuva ei kiinnostaisi ketään ilman tällaista kohua. Hyvin suunniteltu juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taide ei tunne rajoja. Dalmatialainen voi näytellä aivan hyvin koiraroolin dalmatialaisittain. Fiktiotahan nuo ovat kaikki tyynni. Musta Mannerheim tekee roolin afrikkalaisesta näkökulmasta yleensäkin eri kansallisuuksien jalustalle nostamiin tyyppeihin. Ei tämä ole ensimmäinen kerta tehdä fiktiota näin. Eri asia on sitten, onnistutaanko taiteellisesti, vai tehdäänkö Hollywood -tusinahalpis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, onko siinä jotain rasistista? Mutta jäähän teiltä TOKI ymmärtämättä miten monikerroksisen provokatiivisesti YLE toimi?

Eikö modernin onton Suomalaisuusaatteen omimaa sotasankaria saa tarkastella muusta perspektiivistä? Edes historiallisten faktojen pohjalta? Vastaan tökkii asioita, "joita kukaan itseään Isänmaallisena pitävä.." ei nykypäivänä pidä suvaittavana. Hilpeyttä toki lisää, että kohta "Ainut sodan nähnyt sukupolvi" on turvapaikan hakijat.

Miten puree YLE:n kommentuuri halpatyövoimaan, palkkatasoon? Entäs elokuvaan; "Taidetta vai viihdettä?" Joko myönnetään, että lupamaksurahoille saadaan myös vastinetta, toisin kuin ilmeisesti tunnetun talousrikollisen Selinin puuhastelulle aiheessa, johon vanha kaveri Renny saatiin mainosmieheksi? Taisipa tulla kommentti myös viraalimarkkinoiniin?

Ynnä muuta. tai toivotaan, että Selin saa pätkänsä tehtyä? WOU, Marski olikin englantia puhuva heebo, joka tykkäsi räjäytellä paikkoja?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä kissojen rakastaja.Osalle suvaitsevaisuus fasisteista näyttää sopivan vaikka oman mummon kuvaaminen etelä-eurooppalaisena prostituoituna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

sulla on varmaan joku järkevä perustelu tuommoselle verolle siitähän kärsii köyhät tuunarit ensimmäisenä esim minä nosta... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image