Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Jälleen tuomio kou­lu-uh­kauk­ses­ta: 16-vuo­tias uhkaili Pa­te­nie­men lukiota am­pu­mi­sel­la, toinen jakoi viestin Jo­de­liin – mo­lem­mat tuo­mit­tiin

Rikokset tapahtuivat viime vuoden marraskuussa.

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomionsa Pateniemen kouluampumisuhkauksen tehneelle sekä uhkausta sosiaalisen mediaan levittäneille 16-vuotiaille.

Nuorille luettiin syytteet perättömästä vaarailmoituksesta nuorena henkilönä, ja näistä rikoksista heidät myös tuomittiin sakkoihin.

Ampumisuhkauksen tehnyt oli vaihtanut puhelimensa wifi-verkon nimeksi 30. marraskuuta suoritankouluammunnan12.2022. Wifi-verkon nimi näkyy lähialueella oleville laitteille julkisesti.

Samaa koulua käyvä, toinen 16-vuotias oli ottanut ruudunkaappauksen wifi-verkon nimestä ja jakanut sen anonyymiin keskustelupalvelu Jodeliin.

Kuvakaappaus Pateniemen uhkaavasta wifi-verkon nimestä jaettiin Jodel-palveluun. Jodel on tullut tutuksi koulu-uhkausten esittämispaikkana anonymiteettinsä vuoksi. Viranomaiset saavat usein kuitenkin selville viestin lähettäjän. Kuvituskuva Jodelista.
Kuvakaappaus Pateniemen uhkaavasta wifi-verkon nimestä jaettiin Jodel-palveluun.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.