Ikä­ih­mi­sil­le oma tv-ka­na­va Poh­jois-Poh­jan­maal­la – oh­jel­mis­tos­sa lii­kun­taa, kult­tuu­ria ja muis­ti­kun­tou­tus­ta

Pohjois-Pohjanmaalla tehdään ikäihmisille suunnattua maksutonta tv-kanavaa, Koti TV:tä.

Asiasta kertovan tiedotteen mukaan televisiokanavalla näkyy joka arkipäivä kello 11–13 iäkkäille katsojille suunnattuja liikunta-, kulttuuri- ja muistikuntoutus-ohjelmia.

Tv-kanavan ohjelmat voivat täydentää kuntoutusta ja tuoda rytmiä arkeen. Esimerkiksi muistijumpassa ikäihminen voi päästä vaikka hiihtoretkelle tai toimintaterapeutin käynnillä voidaan jumpata vartin verran kotikuntoutujan kanssa.

Koti TV on katsottavissa koko Pohjois-Pohjanmaan alueella kesäkuun loppuun asti. Kevään käyttökokeilu tehdään osana POPsoten digipalveluiden ja ikäihmisten palveluiden kehittämishankkeita.

Koti TV löytyy antenni-tv-verkossa kanavapaikalta 33 ja DNA:n kaapelitalouksissa kanavapaikalta 66. Koti TV:n ohjelma on katsottavissa myös verkossa osoitteessa kotitv.fi.

Useimmat televisiot etsivät uudet kanavat itsestään automaattisesti. Jotkin televisiot tai digiboksit saattavat kuitenkin vaatia kanavien virittämisen uudelleen.