HS: Hal­li­tus ja pre­si­dent­ti aikovat todeta Suomeen poik­keus­olot lä­hi­päi­vi­nä – tie­do­tus­ti­lai­suus jär­jes­te­tään tors­tai­aa­mu­na

Hallitus kävi Suomen koronatilannetta läpi keskiviikkona järjestetyissä neuvotteluissa.
Hallitus kävi Suomen koronatilannetta läpi keskiviikkona järjestetyissä neuvotteluissa.
Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Keskiviikkona Suomen koronatilannetta läpikäynyt hallitus valmistelee poikkeusoloja. Asiasta uutisoivat keskiviikkoiltana ainakin Yle ja Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat kertoo, että hallitus on tehnyt periaatteellisen päätöksen poikkeusolojen toteamiseksi. Lehti kertoo perustavansa tiedot kolmeen lähteeseen.

Helsingin Sanomien mukaan poikkeusolot on määrä todeta lähipäivinä.

Ylen mukaan keskeisin syy poikkeusoloille on ravintoloiden toiminnan rajoittaminen. Ylen mukaan hallitus aikoo ottaa käyttöön perustuslain pykälän 23, joka tarkoittaa samalla poikkeusoloihin siirtymistä.

Ylen mukaan valmiuslakia ei kuitenkaan olla toistaiseksi ottamassa käyttöön.

Pääministeri Sanna Marin kertoi Twitterissä, että hallituksen keskiviikkoisten neuvottelujen tuloksesta kerrotaan torstaiaamuna. Tiedotustilaisuus järjestetään kello 9.30.

Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo, opetusministeri Jussi Saramo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Paikalla on myös sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n asiantuntijoita.

Poikkeusolot toteaa hallitus yhdessä tasavallan presidentin kanssa.