Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Hel­ma­rit haastoi Ruotsin MM-kar­sin­nois­sa, tu­lok­se­na silti maalin tappio

Göteborg

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue hävisi katkerasti torstai-iltana MM-karsintaottelun Ruotsille 1–2. Göteborgissa pelatussa ottelussa Ruotsin Lina Hurtig viimeisteli 79. minuutilla ottelun voittomaalin.

Ruotsi siirtyi ottelussa 1–0-johtoon 10. minuutilla. Elli Pikkujämsä oli noussut ylös hyökkäykseen ja hävisi kaksinkamppailun Ruotsin Sofia Jakobssonille, joka käynnisti nopeasti vastahyökkäyksen. Jakobsson syötti pallon Lina Hurtigille, joka pääsi etenemään Natalia Kuikan estelyistä huolimatta ja keskitti. Pallo meni epäonnekkaasti Emmi Alasen jalan kautta Fridolina Rolfölle, joka viimeisteli taidokkaasti 1–0-maalin.

Suomen 1–1-tasoitusmaali syntyi 29. minuutilla. Suomella oli lyhyt painostusjakso, jota Ruotsi alkoi purkaa. Emmi Alanen riisti pallon keskialueella, syötti alas Natalia Kuikalle, joka jatkoi pallon Ria Ölingille. Vaasalainen syötti pallon linjaan Linda Sällströmille, joka jysäytti uransa 50. maaottelumaalin.

Suomi jaksoi mukana 60 minuuttia

Suomen pelaajille alkoi iskeä väsymys noin 60. minuutin kohdalla, ja 70. minuutilla Suomi muutti ryhmitystään. Tuolloin Sanni Franssi siirtyi kärjestä laitaan ja Ria Öling keskelle. Se ei juuri Suomen asemaa ottelussa muuttanut, ja 78. minuutilla Ruotsi sai huippupaikan. Maalivahti Tinja-Riikka Korpelan maalipotku oli heikko, ja Mimmi Larsson pääsi karkuun. Näytti siltä, että Korpela kaatoi Larssonin, mutta tv-kuvan perusteella ottelun sveitsiläiserotuomari Esther Staubli näki oikein. Larsson filmasi ja sai varoituksen, Suomi vapaapotkun.

Minuuttia myöhemmin syntyi ottelun ratkaisu. Filippa Angeldal keskitti pallon takatolpalle, josta Lina Hurtig ohjasi Ruotsin 2–1-voittomaalin.

Suomi yritti siinä vaiheessa vielä muuttaa omaa peliään ja vaihtoi nopeasti kentälle Julia Tunturin sekä Kaisa Collinin. Se ei auttanut, ja Ruotsi voitti ottelun 2–1.

– Olen pettynyt, kun ei pystytty ottamaan pistettä, vaikka pelasimme aika hyvin. Olen hyvin ylpeä pelaajistani. Näyttää hyvältä tulevaisuutta ajatellen. Voimme ottaa tästä ottelusta niin monta positiivista asiaa mukaan. Linda teki fantastisen maalin, Suomen päävalmentaja Anna Signeul sanoi.

Ottelu oli varmasti yksi parhaista, joita Suomi on pelannut Signeulin alaisuudessa.

– Joo, mutta meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan sillä tasolla 90 minuuttia, Signeul myönsi.

Suomen tasoituksen tehnyt Sällström oli pettynyt päävalmentajan tavoin.

– Maali numero 50 minulle maajoukkueessa. Olin toivonut juhlivani ottelun jälkeen pisteitä, mutta ikävä kyllä taistelumme ei riittänyt tänään. Olen ylpeä tästä joukkueesta, emmekä tehneet tätä helpoksi Ruotsille tänään, Sällström sanoi ja lisäsi perään:

– 50. maali olisi merkinnyt enemmän, jos olisi otettu pisteitä. Hieno rajapyykki rikki, ja nyt sitten kohti sataa maaottelumaalia.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 22.51: lisätty mm. haastatteluosat.