Kommentoi

Menee melkein pilalle kun selitetään, tavallaan selitetään, liian tarkoin nimeämällä. Niin paljon kuin Jarla on laatinut aivan sisäpiirin juttuja kuten "muumimuki - missä käytössä on viimen ollut". Paremmin olisi toiminut kertomalla keskiruudussa vain "...siellä oli kaikki, Waltari, Wuolijoki, Tapiovaara...". Joka tajuaan niin on herkullinen joka ei niin katsoo Wikipediasta mitä porukkaa se on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän sun pointti siis on...? Olisiko viimeinen kuva pitänyt jättää laittamatta vai olla mainitsematta etunimiä? ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun pointti on se, että keskiruudussa vain sukunimet ja kolmannessa kuten nyt onkin. Etunimet keskiruudussa on vitsin selittelyä. Menee oivaltamisen ilo kun ei saa itse keksiä, että "...nyrkin ja hellan välissä..." on sekä etunimiä, että sanonta kovasta keittiökomennosta kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EIhän tää aukene kaikille, jos vain sukunimet. Muut olisin tiennyt mutta en Nyrkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aukea eikä kuulukkaan aueta kaikille. Kaksi viikkoa kului ennen kuin tajusin muumimuki-jutun ja silloinkin vasta kun veljentytär kertoi.
https://www.kaleva.fi/fingerpori/2016-04-14/

Sallikaa nyt minulle tämä harmitus kun olisin tiennyt molemmat enkä saanu itse oivaltaa niin harmittahan se. Tapiovaaroilla oli kesäpaikka tuolla järven toisella puolella ja äidin muistan kertoneen mimmoisia veljeksiä tuolloin nuoret miehet olivat olleet. Niin ja puoli sukua on Hauholta kotoisin ja monena kesänä on käyty katsomassa Niskavuori-näytelmiä Hauhon kesäteatterissa. Niin ja Wuolijoen kartanon nykyisen isännän tohtori Erkki Wuolijoen esitemiä on tullu käytyä kuuntelemassa monasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko sanoa nyt suoraan, että käytöksestäsi tulee väkisinkin mieleen uhmaikäinen pikkulapsi: "Wää, mä haluun itse!!". Jos ikää on mittarissa jo enemmän kuin se 11-vuotta (mitä nyt kaikesta huolimatta oletan olevan), niin missä aikuisen ihmisen asiallinen käytös?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän kyllä, että "minä itse" kiukuttelulta kuulostaa kun yleisön edustaja haluaa hyvän tuotteen. Teatteri-ilmaisun perusteisiin jo kuuluu tunnistaa "puolesta tekemisen" raja, jota ei sovi edes mennä lähelle saati ylittää. Sellainen loukkaa katsojaa sekä aiheuttaa salin tyhjenemisen puoliajalla.

Valmiiksi nauretut saippuasarjat on esimeekki puolesta tekemisestä, joissa jopa nauretaan katsojan puolesta sen jälkeen kun vitsi on allaviivattu ja osoiteltu katsojalle.

Sarjakuva on piirrettyä pienoisteatteria ja -näytelmää, jossa puolesta tekeminen ja valmiiksi nauraminen tapahtuu kirjoittamalla ja piirtämällä vitsi näkyviin, jolloin sarjakuva tekee itsenä tarpeettomaksi katsojalle.

Niin mitä halusin sanoa niin hyvästä syystä pikkulapsikin kiukuttelee ellei saa tehdä itse. Ellei saa tehdä itse niin jo kohta saa moitteita kun ei osaa tehdä itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image