Kommentoi

Ei Finlandiaa nuin sävelletty! Kaekki sen tietää, että ku Janne pallaili kuutamoyönä... jostaki. Pysähty sitte vettä heittämään ja huomasi, ko kuu heitti puhelinlankojen varjon tielle. Selevä nuottiviivasto! Ja ne mutkittelevat askeleet lumisella tiellä oli ku nuotteja... kirijottipa äkkiä nuotit ylös tupakkiaskin kanteen.
Löyti sitte aamulla paperossiaskin ja ihmetteli outoja nuotteja, soitteli ne pijanollaan ja sävellys oli syntyny! Entä nimi, mikä tämä oli? Käänti askin toisin päin, etikettipuolelle luki Fennia... Finlandia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Testaako Sibelius tuossa jotain kotipolttosta ja keksi tuotteelle nimenkin ja raapusti vielä Finlandia hymninki? 1970 tais olla Finlandian lanseeraus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niuhotusta todeta, että tuohon aikaan Finlandia-vodkaa ei ollut vielä keksittykään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni ei ole niuhotusta. Noin kömpelö aasinsilta, vaikka aineksia on vähän parempaankin aitoon Fingerporiin.

Ensimmäisessä kuvassa Sibelius säveltää ylvästä kansallisromanttista orkesterisarjaa. Toisessa kuvassa viime osaa lauletaan Biafrassa kansallislauluna "...hemmetin plagioijat..." toteaa Sibelius ja saa ensimmäisen kuuluisan otsaryppynsä - hieman ennen ensimmäistä sinfoniaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siinähän se tuli keksittyä saman tien. Sibbe siinä pienissä votkissaan raapusteli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion (Alkon) omistama brändi myytiin ulkomaille Paavo Lipposen (SDP) hallituksen aikana. Tuote kyllä valmistetaan Suomessa edelleenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se maailma muuttuu. Hunttalan Matti Suomen osti ja Lipposen Paavo sen sitten myi (yhteensä 9,3 miljardin edestä kahdella kaudellaan).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostajalla tulot kasvaa ja myyjällä tulot tyrehtyy. Asiakkaalla (esim. Fortum tai Kemira) maksut nousee ja myyjän verotulot katoaa paratiiseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image