Kommentoi

Kjäh kjäh! Ilmankos on uusia viljalajeja ollut tarjoilla.
Kyllä Suomen kieli on värikäs kieli. Sanojen samojen merkityksessä.
HYVÄ JARLA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli hyvä, hauska ja oivaltava kommentti nimimerkiltä Etymologi. Puijasi, kun antoi ymmärtää olleensa puimassa. Samaan kielelliseen yhteyteen kuuluu teonsana paijata. Tarkoittaa, että taiteilija puki tähkälle paidan päälle. Eli taiteilijan itsensä kertomana: puin ja paijasin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä oikea suomen kilen ihme tällä hiljaiselle kansalle. Kiitos kun puit paian tai paijasit puijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puijata-verbi kyllä saa imperfektissä vartalon puija- siis puijasin (4-tyypin yhtymäverbi). Puida verbin imperfektivartalo taas on sama kuin preesensissä (tyypillinen 2-tyypin verbi; kuten uida, syödä, juoda), siis pui- eli puin. Sattumalta sama vartalo kuin pukea verbin imperfektissä 1. ja 2. perssonassa (puin, puit, puimme, puitte). Se taas kuuluu 1-tyypin verbeihin, joilla astevaihtelu -k > kato (kuten: lukea, kokea, hakea jne.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image