Kommentoi

Risti on roomalaisten käyttämä teloitusväline. Voidaan korvata giljotiinilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roomalaiset käyttivät kidutuspaalua, jossa pystypuu oli aina paikoillaan ja irtonaiseen poikkipuuhun naulattu kidutettava nostettiin pystypuun päälle. Poikkipuu asettui pystypuun päässä olevaan hahloon, ja näin kidutuspaalusta tuli T-kirjaimen muotoinen, ei risti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siispä Jeesusta ei joko naulittu "ristille" vaan paaluun, eikä hänen päänsä päälle naulattu kylttiä "Jeesus nasaretilainen, juutalaisten kuningas", joten koko tarina on puppua.

Jeesus tosin on historiallinen henkilö joka todellakin teloitettiin Jerusalemissa roomalaisten toimesta, mutta sinähän kai paremmin tiedät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Risti oli teloitusväline. Esim. Spartakuksen kapinaan osallistuneiden orjien rangaistus oli ristiinnaulita. Tien varressa roikkui yli tuhat ristiinnaulittua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä teloitustapaa käyttivät muutkin kansat. Tulee mielee ainakin Karthagolaiset, joilla esim. taistelussa epäonnistunut sotapäällikkö saattoi päätyä ristille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin joudumme luopumaan siniristilipusta ja siirtymään koko siniseen tai täys valkoiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli se vinoristilippu, kapinallisen Pohjois-Virginian sotalippu. Sisällissodan aikana myös Etelä-Carolinalla oli ristilippu, jossa risti oli pystysuunnassa symmetrisesti. Asian olisit selvittänyt googlaamallakin jos osaisit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa meistä näkyy jo luopuneen äidinkielensä oikeinkirjoitussäännöistä, koska ne ovat heille ihan liian vaativia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa meistä käsittää keskustelun somessa sisältävän vain kielioppivirheiden kyttäämisenä ja niistä huomauttamisena, koskaan ei tule itse kommenttia itse aiheeseen oli sen aihe mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MIhin me historiastamme pääsemme? Parempi olisi keskittyä olennaiseen sen sijaan, millainen on lippu tai mikä on kansallislaulu. Olennaista olisi kohentaa kansanluonnetta poispäin kroonisesta marinasta, jankutuksesta, rasismista ja vihasta ym. vellihousutouhuista fiksumpaan päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image