Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ei sopua kaupan alan työ­rii­taan, lakot alkavat tors­tai­na – näitä kaup­po­ja lakko koskee Oulussa

Kaupan alan kaksipäiväiset lakot alkavat torstaina, kertoi Palvelualojen ammattiliitto PAM tiistai-iltana.

Lakot alkavat 160:ssa Keskon ja S-ryhmän marketissa sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa torstaiaamuna viideltä aamulla.

Lakot päättyvät lauantaina viideltä aamulla.

Oulussa lakko ulottuu Kaakkurin, Raksilan ja Ruskon K-Citymarketeihin sekä Linnanmaan ja Limingantullin Prismoihin. Myös Keskon Oulun alueterminaali on lakon piirissä.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi hieman aikaisemmin, ettei PAMin ja Kaupan liiton välisessä työriidassa löydetty tiistaina sopua. Sovittelija kertoi keskustelevansa osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua voidaan jatkaa.

Työriidan osapuolten näkemykset ovat sovittelijan mukaan edelleen niin kaukana toisistaan, ettei tässä vaiheessa ole vielä edellytyksiä antaa sovintoehdotusta.

Vielä suurempi markettilakko olisi tulossa 16.–18. helmikuuta, jos työriitaan ei sitä ennen löydetä ratkaisua. Silloin lakko koskisi 415:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 26 000 ihmistä. Lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

Kaupan alan työriitaa on soviteltu tammikuun loppupuolelta lähtien.