Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Bud­jet­ti­rii­hes­tä luvassa ve­ron­ke­ven­nyk­siä ja maa­kun­ta­len­to­jen tur­vaa­mis­ta – Purra va­roit­ti silti jo mah­dol­li­ses­ti edessä ole­vis­ta li­sä­leik­kauk­sis­ta ja ve­ron­ko­ro­tuk­sis­ta

Petteri Orpon (kok) hallitus aloitti tiistaina ensimmäisen virallisen budjettiriihensä eli ensi vuoden talousarvion käsittelyn. Pöydällä olivat muun muassa infrahankkeet, maakuntalennot ja ansiotuloverotuksen keventäminen.

Petteri Orpon (kok.) piti budjettiriihen aloituspäivänä tiistaina infon medialle ennen neuvotteluihin käymistä.
Petteri Orpon (kok.) piti budjettiriihen aloituspäivänä tiistaina infon medialle ennen neuvotteluihin käymistä.
Kuva: Mauri Ratilainen

Hallituspuolueet kokoomus, perussuomalaiset, rkp ja kristillisdemokraatit kokoontuivat tiistaiaamuna kaksipäiväiseen budjettiriiheen.

Valtioneuvoston kokoustiloissa Helsingin Mariankadulla ratkotaan vielä pöydällä olevia asioita.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan erityisesti maakuntalentojen tukeminen hiertää hallituspuolueiden välejä. Toisaalta lentoja on päätetty tukea vuoteen 2026, mutta julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan rkp kiristäisi ruuvipenkkiä varsinkin Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman lentojen turvaamisen suhteen, mutta myös Maarianhaminan lennoista on käyty neuvotteluita.

Keskeneräisiin asioihin kuuluu myös, aikooko hallitus tehdä esityksen maahanmuuttajien kolmen kuukauden maastapoistumiseksi, jos maahanmuuttaja menettää työpaikkansa eikä työllisty uudelleen.

Lisäksi ratkotaan sitä, miten palkansaajien verotus kevenee ensi vuonna. Hallitusohjelmaan on kirjattu ansiotyön verotuksen keventäminen.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) ehti tiistaina väläytellä, että hyvätuloisten lapsilisistä voitaisiin leikata. Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan asia ei ole hallitusohjelmassa.
Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.