koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Tilaajille

"Biden kaipasi Po­wel­lin so­ti­las­op­pia Af­ga­nis­ta­niin" – Suomen suur­lä­het­ti­läs tapasi ar­vos­te­tun ame­rik­ka­lais­po­lii­ti­kon vähän ennen ko­ro­na­kuo­le­maa

Yhdysvaltojen ensimmäinen musta ulkoministeri Colin Powell kuuluu yhä harvinaisempiin johtohahmoihin, jotka saavat arvostusta amerikkalaisilta yli puoluerajan. Suurlähettiläs Mikko Hautala keskusteli Powellin kanssa ennen tämän koronadiagnoosia 6. lokakuuta. Hautala arvelee, että maanantaina kuollut Powell muistetaan kotimaassaan ensisijaisesti kylmän sodan ja Persianlahden sodan voitokkaista vuosista.

Entinen ulkoministeri Colin Powell oli yksi historian 248:sta neljän tähden kenraalista Yhdysvaltain asevoimissa. Hän oli tunnettu republikaanipoliitikko, joka nuorena oli äänestänyt John F. Kennedyä ja joka Barack Obaman noustessa äänesti uudelleen demokraattia presidentiksi.

Kun Powell maanantaina kuoli koronasairauteen 84-vuotiaana, rankasti kahtia jakautunut maa alkoi muistella harvinaisella tavalla puoluepukareita yhdistävää poliitikkoa ja sotilasta.