Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Hel­ve­til­li­nen Ve­nä­jä-ris­ki rea­li­soi­tui, kun Putinin mafia ryösti omai­suu­den – Fortum ja muut län­si­yh­tiöt tie­si­vät aset­tu­van­sa dik­ta­tuu­rin ar­moil­le

Venäjän itsevaltiaan Vladimir Putinin toimintamalli on ollut sama siitä lähtien, kun KGB-mies nousi valtaan vuosituhannen vaihteessa. Putin lupaa "vakautta", joka hänen maailmassaan tarkoittaa kaiken alistamista hänen ja hänen lähipiirinsä kontrolliin. Venäjälle investoivien ulkomaisten yhtiöiden alkaessa tuottaa tehtaiden avaimet ja tunnetut tuotemerkit otetaan pois – ja kohta niillä tekevät rahaa Kremlin moninaiset vasallit, Venäjän laki aseenaan.

Analyysi

Kun totaalitaariseksi muuttunutta Venäjää johtava presidentti – käytännössä diktaattori – Vladimir Putin sanoo ottaneensa asetuksella "väliaikaisesti" Fortumin omistukset Venäjän valtiolle, hän tarkoittaa päätöksensä olevan pysyvä. Hän jättää vain kiristyksenä takaportin auki: jospa hölmöt suomalaiset sittenkin vielä menisivät polvilleen.

– Tämä on Putinin kosto Suomen Nato-jäsenyydestä. Venäjän rahastuksen tämänhetkinen perustelu on Suomen Nato-jäsenyys, arvioi Venäjään erikoistunut Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori Kari Liuhto.

Liuhto arvioi Fortumin Venäjä-tappioiksi kymmenisen miljardia euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.