Vanhustenhoito

Vanhustenhoidon olot nousivat esiin tammikuun lopussa 2019, kun Esperi Caren Kristiinankaupungissa sijaitseva hoivakoti suljettiin Valviran vaatimuksesta.

Helmikuussa

Laki 0,7 hoitajamitoituksesta annetaan torstaina eduskunnalle: "Vihdoinkin parannuksia vanhusten hoitoon"

Kotimaa 4.2.

Oikeusministerin mukaan hoitajamitoitus 0,7 hoitajasta vanhusta kohden ympärivuorokautisessa hoidossa tulee voimaan hallituskauden lopulla.

Tammikuussa

Valvira: Vanhustenhoidon ongelmayksiköitä yhä liikaa – kuntien rahapula heikentää oloja entisestään

Kotimaa 23.1.

Vanhusten hoivaskandaalin keskiössä oleva hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care Oy esitteli tänään toimiaan hoivan laadun ja luottamuksen palauttamiseksi.

Vuonna 2019

Hoitajamitoitus ei ehdi eduskuntaan tänä vuonna – laskentatapaa on tarkennettu

Kotimaa 14.12.2019

Paljon puhuttua ja odotettua uudistusta viilataan edelleen. Mitoituksen kustannusarvio saattaa vielä nousta.

Vasemmistoliiton Andersson vaati hoivakotien asukkaille korvauksia – "Audi-miesten kokoomuslaiset ja mersupersut yhtä oppositiota"

Kotimaa 15.11.2019

Hoivayhtiöiden laiminlyömät vanhukset ansaitsevat korvauksen kokemuksistaan, vaatii vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia

Kotimaa 12.11.2019

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin tietoon on tullut, että valvontaviranomaisten määräämiä toimia ei olekaan tehty tai tilanne on joissain yksiköissä ensin parantunut ja sen jälkeen huonontunut uudelleen.

Vanhustenhoito on Valviran mukaan kohentumassa, alan isot yritykset kertovat palkanneensa lisää väkeä – "Samalla on yhä liian paljon toimintayksikköjä, joissa asiat eivät ole hyvällä tolalla"

Kotimaa 10.11.2019

"Samalla on yhä liian paljon toimintayksikköjä, joissa asiat eivät ole hyvällä tolalla"Vanhustenhoito on kaiken kaikkiaan paranemaan päin, arvioi ylijohtaja...

Työntekijäpulan lisäksi ongelmia on ollut myös johtamisessa ja lääkkeiden käsittelyssä – hoivakotien kanteluista päätöksiä vasta ensi vuonna

Talous 13.10.2019

Lisäbudjetin euroilla aluehallintovirastoihin on palkattu vanhustenhuollon valvontaan seitsemän kokopäiväistä ja yksi puolipäiväinen työntekijä.

Miksi puhutaan henkilöstö- eikä hoitajamitoituksesta? Esitimme kiistellystä uudistuksesta 6 kysymystä ministerille ja STM:n virkamiehelle

Kotimaa 11.10.2019

Kysymyksiin vastasivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja neuvotteleva virkamies Satu Karppanen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Esperi myöntää: Hoivakotien työvuorolistoihin on merkitty henkilöitä, jotka eivät ole työskennelleet yksiköissä: "He olivat palkanlaskijoita ja aluejohtajia"

Kotimaa 26.4.2019

Esperi Caren vanhusten hoivakotien työvuorolistoille on merkitty henkilöitä, jotka eivät todellisuudessa ole työskennelleet kyseisissä hoivakodeissa.

Tilaajille
Tilaajille

LM selvitti hoivakotien valvontaa: Oulussa asunnon sisälämpötila +35 astetta ja Espoossa vanhus oli ulosteen peitossa – Avi ei pitänyt tapauksia kovin moitittavina

Kotimaa 19.4.2019

Lännen Media selvitti, miten aluehallintovirastot (avit) ja Valvira ovat valvoneet hoivakoteja.

Vanhuskeskustelussa haettu taas luottamusta – Esperi Care suututti Tehyä hoiva-avustajien koulutuksella

Kotimaa 6.3.2019

Vanhusten asumispalveluiden tilanteesta on keskusteltu uudemman kerran perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla.

Vanhushoivan valvonta pettänyt kunnissa – osaaminen ei ole kulkenut ulkoistusten kanssa tasatahtia

Oulu 6.3.2019

Viranomaispuolella hoivapalvelujen valvonnasta vastaavat kunnat, avi ja Valvira. Ensisijainen vastuu omalla toiminta-alueellaan on kunnilla.

Tilaajille
Tilaajille

Utajärven painajaismainen perjantai – Attendon hoivakodissa havaittiin useita asiakasturvallisuuden vaarantavia seikkoja

Pohjois-Suomi 1.3.2019

Utajärven Kirkkopuistossa sijaitsevassa Attendon hoivakodissa vietettiin perjantaina tavallista arkea. Pinnan alla kuitenkin kuohui.

Jo kolmannen vanhusten hoivakodin toiminta keskeytettiin – tuleeko keskeytyksiä lisää?

Kotimaa 1.3.2019

Valvontaviranomainen toivoo epäkohtien vakavasti ottamista, ettei toiminnan keskeytyksiä tulisi lisää.

Valvira keskeytti Attendon hoivakodin toiminnan Utajärvellä – tarkastuskäynnillä havaittiin useita asiakasturvallisuuden vaarantumiseen liittyviä seikkoja

Oulu 1.3.2019

Valvira on keskeyttänyt Utajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Attendo Kirkkopuiston hoivakodin toiminnan, kertoo Attendo verkkosivuillaan.

Hoivakotien valvojia runsas 20, valvottavana yli 1500 kohdetta – Työvoimaa tulossa lisää, mutta ongelmat eivät sillä ratkea, avin johtajat sanovat

Kotimaa 28.2.2019

Hallitus myönsi lisätalousarviossaan 720 000 euroa aluehallintovirastoille ja Valviralle hoiva-alan ongelmien paikkailuun.

Kolumni: Olisitko valmis itse hoitamaan vanhempasi? Vanhustenhoitoon ei löydy helppoja ja mukavia ratkaisuja

Kotimaa 23.2.2019

Vanhustenhoidon säilyttäminen edes nykytasollaan maksaa lisää rahaa tulevaisuudessa, puhumattakaan jos sitä halutaan parantaa.

Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä

Oulu 21.2.2019

Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon (avi) tulee paljon yksityisiä vanhusten palveluyksiköitä koskevia yhteydenottoja.

Lisää aiheesta Vanhustenhoito

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille