Työtaistelut

Tänään

Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto

Kotimaa 20:39

Nokia purki Espoossa työskennelleen ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen työsuhteen tällä viikolla pidetyn kolmepäiväsen lakon jälkeen.

Tällä viikolla

Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa

Oulu 11.12.

Posti toimittaa lakon vuoksi viivästynyttä postia uuden postin mukana loppuvuoden aikana. Jumiutuneilla lähetyksillä ei ole vaikutusta joulupostin toimitukseen.

Tilaajille
Tilaajille

Historiansa suurimman työtaistelunsa aloittanut YTN vaatii: Kunnon palkka ja kikyt pois – Oulussa kaikki Ruskon Nokian henkilöstöryhmät lakossa

Talous 9.12.

Ylemmät toimihenkilöt YTN aloitti maanantaina historiansa suurimman työtaistelun, kun se yhtyi Teollisuusliiton lakkoon. Pohjois-Suomessa lakon piirissä on yhteensä yli 3 000 ylempää toimihenkilöä.

Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä

Talous 9.12.

Tänään maanantaina alkaneet laajat lakot seisauttavat työt monissa teknologiateollisuuden ja kemianalan työpaikoissa sekä sahoilla ja vaneriteollisuudessa.

Tässä kuussa

Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"

Kotimaa 6.12.

Vaadittavia työssäolopäiviä ei kerry työntekijöille joulukuussa tarpeeksi.Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan kyse on laskelmoidusta toiminnasta.

Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla

Oulu 5.12.

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Postilakon selvitysryhmään ei kelvannut työnantajan esitys Eeva-Liisa Inkeroisesta – Entinen työmarkkinajohtaja oli jo ilmoittanut suostuvansa

Kotimaa 3.12.

Entinen omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti puolitoista viikkoa sitten neljän työmarkkinaviisaan ryhmän ryhtyvän ratkomaan silloin solmussa ollutta postilakkoa.

Hallituskumppanit odottavat illalla Rinteeltä selvitystä, mutta päivällä pääministeri istui vielä Ranuan Teboililla – "Postiasiaakin sivuttiin"

Kotimaa 1.12.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei Posti-kohun kiihtymisestä huolimatta perunut maakuntamatkaansa Lappiin, vaan tapasi Ranuan Teboililla sunnuntaiaamuna ranualaisia.

Näkökulma: Millainen Hoosianna kajahtaa tänään pääministeri Antti Rinteelle? Keskustan Katri Kulmuni on nyt kovan paikan edessä

Kotimaa 1.12.

Jos peukku nousee pystyyn, keskustalaisten vaatimuslista kasvaa. Mitään ei saa ilmaiseksi. Kävi miten tahansa, niin lommoja hallituksen kylkeen jää, arvioi Lännen Median politiikan toimittaja Anita Simola.

Marraskuussa

Näkökulma: Paateron ero helpotti hallituksen tilannetta vain hieman – Postin jupakassa jäi monta asiaa auki

Kotimaa 29.11.

Hallituskriisi vältettiin toistaiseksi. Rinne vieritti Postin kriisin syyn omistajaohjausministeri Paaterolle, joka erosi ja jäi sairauslomalle.

Tilaajille
Tilaajille

Jo kaksi kolmesta keskustan kannattajasta on tyytymättömiä hallitukseen, vaikka oma puolue on mukana, kertoo LM-kysely – Rinteen hallituksen kansansuosio romahti

Kotimaa 30.11.

Enää reilu kolmannes suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen hallitukseen. Tyytymättömiä on yli puolet, selviää Lännen Median kyselystä.

Postialan neuvotteluissa päästiin pieni askel eteenpäin ilman läpimurtoa – lakko jatkuu, seuraavat neuvottelut perjantaina

Talous 13.11.

Valtakunnansovittelija jätti osapuolille tehtäväksi kotiläksyjä.

Kolme oppositiopuoluetta tekee välikysymyksen hallituksen toiminnasta Posti-jupakassa: "Ovatko ministerit kertoneet muunneltua totuutta?"

Kotimaa 27.11.

Myös perussuomalaisten kanssa keskusteltiin välikysymyksestä.

PAU joutui luopumaan useista palkanlisistään postilakon ratkaisemiseksi – Määräaikaisesti lähtivät aattopäivänlisä, vuosilomalisä, sairauslomalisä ja joustovapaalisä

Kotimaa 27.11.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta pääsivät keskiviikkona sopuun kahdesta eri työehtosopimuksesta.

Video

Postin työntekijät palaavat töihin - poikkeustilannejohtaja kertoo, millä tahdilla kirjeitä kiikutetaan perille

Talous 27.11.

Lakko päättyy, ja Postin työntekijät palaavat töihin. Sopu saatiin aikaan keskiviikkona.

Nieminen ja Aarto menivät valtakunnansovittelijan toimistoon ratkomaan postilakkoa – eivät kommentoineet etukäteen hallintojensa päätöksiä

Kotimaa 27.11.

Mikäli sopu syntyy, loppuviikosta uhkaavat uudet tukilakot ehditään todennäköisesti perua.Postilakon päättyminen alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä.

Valtionyhtiöt ovat ministerin kädessä kuin Musta Pekka - Sirpa Paateron sekavat selitykset Posti-kohussa eivät ole vakuuttaneet

Kotimaa 27.11.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) torppasi aikanaan esityksen Fortumin ja Nesteen hallitusten jäsenten palkkioiden nostamisesta.

Postikiistassa sovintoesitys sekä malli pakettilajittelijoiden tilanteeseen – vastauksia odotetaan tänään kello 10

Kotimaa 26.11.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen Postin työkiistassa. Hän odottaa PAUn ja Paltan vastausta keskiviikkona kello 10.

Lisää aiheesta Työtaistelut

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille