Turun saariston talousrikosvyyhti

Keskusrikospoliisilla oli syyskuussa 2018 mittava etsintäoperaatio Turun saaristossa. KRP sanoi, että operaatioon ryhdyttiin mittavien talousrikosepäilyjen vuoksi. Havaintojen mukaan etsintä kohdistui Airiston Helmi -nimiseen yritykseen.

Vuonna 2019

Suurratsian kohteena ollut ja talousrikosepäilyihin liitetty Airiston Helmi myy kiinteistönsä Suomessa, yhtiö asetettu selvitystilaan

Kotimaa 31.7.2019

Viime syksynä suurratsian kohteena ollut Airiston Helmi on asetettu selvitystilaan, kertoo Talouselämä.

Vuonna 2018

Yle: Airiston Helmen virolaisepäilty on vapautettu tutkintavankeudesta – venäläinen pääepäilty pysyy vangittuna

Kotimaa 11.12.2018

Airiston Helmen talousrikosepäilytapauksessa virolainen 51-vuotias mies on vapautettu tutkintavankeudesta. Hän oli toinen vangituista.

Airiston Helmen taustalla oleva liikemies vaati takavarikon kumoamista – Käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa marraskuun lopussa

Kotimaa 14.11.2018

Keskusrikospoliisi otti Turun saaristoon syyskuussa tehdyn kotietsinnän yhteydessä käteistä takavarikkoon 3 490 000 euron edestä.

Toinenkin Airiston Helmi -tutkinnassa vangittu mies pysyy telkien takana

Kotimaa 17.10.2018

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tällä viikolla hylännyt molempien Airiston Helmi -tutkinnassa vangittujen miesten vapauttamisvaatimukset.

Airiston Helmi -tutkinnassa vangitut vaativat vapauttamistaan – asianajajan mukaan vangitsemisen jatkaminen olisi kohtuutonta

Kotimaa 15.10.2018

Airiston Helmen jutussa epäiltyjen venäläis- ja virolaismiehen vangitsemista puidaan taas tällä viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Airiston Helmi nosti esiin "kultaiset passit" - Turun saaristossa vaikuttavan venäläismiehen passi saattanut maksaa lähes miljoonan

Kotimaa 1.10.2018

Turun saariston rahanpesuvyyhti on nostanut esiin kultaiset passit, joita raharikkaat voivat ostaa Maltalta.

Supo perehtyy vieraskielisiin asiakirjoihin Airiston Helmi-esitutkinnassa – KRP:n tutkinnanjohtaja: ”Tarvitsemme tulkinta-apua, että mitä ne ovat”

Kotimaa 1.10.2018

Tutkinnanjohtajan mukaan supo tuli tutkintaan mukaan jo viime viikon alussa. Poliisi etsii useita henkilöitä kuultavaksi esitutkintaan.

Airiston Helmi saattaa olla osa hybridivaikuttamista, mutta vasta aika näyttää, mistä on kyse

Kotimaa 30.9.2018

STT kysyi joukolta asiantuntijoita hybridivaikuttamisesta.

Kommentti: Sattumaako? Supon osallistuminen Airiston Helmi -tutkintaan julki vasta Medvedevin vierailun jälkeen

Kotimaa 27.9.2018

Suojelupoliisi lähtee mukaan Airiston Helmi -tutkintaan. Mahtoiko olla sattumaa, että asiasta tiedotettiin vasta sen jälkeen, kun Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin vierailu oli päättynyt.

Supo tulee mukaan krp:n saaristo-operaatiossa takavarikoidun aineiston tutkintaan

Kotimaa 27.9.2018

Keskusrikospoliisin mukaan takavarikoidun aineiston läpikäymiseen tarvitaan supon analyysiä ja teknistä asiantuntemusta.

Supo sai ennakkotiedon KRP:n saaristo-operaatiosta ja on valmis auttamaan esitutkinnassa: ”Tulemme varmasti mukaan, mikäli asiantuntemustamme tarvitaan”

Kotimaa 26.9.2018

Supo on tarvittaessa valmis avustamaan keskusrikospoliisia esitutkinnassa, mikäli talousrikosjutun aineistoista löytyy supon toimialaan liittyviä seikkoja.

Poliisiylijohtaja Kolehmainen medioille: Turun saaristosta takavarikoitiin noin kolme miljoonaa euroa

Kotimaa 26.9.2018

Takavarikoitujen rahojen määrä Turun saariston operaatiossa on kasvanut noin kolmeen miljoonaan euroon, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi muun muassa MTV:lle ja Ylelle. Lisäksi joukossa on ulkomaista valuuttaa.

Supon päällikkö ei edelleenkään ota kantaa Airiston Helmi -rikosjutun merkitykseen kansalliselle turvallisuudelle – "KRP tutkii vakavia talousrikoksia"

Kotimaa 26.9.2018

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari vaikenee yhä Airiston Helmi- jutun merkityksestä kansalliselle turvallisuudelle.

Työnjohtajana Airiston Helmen työmaalla ollut: Paraisilla käytetty myös venäläistä työvoimaa, naapurit ihmetelleet voimakkaasti valaistua saarta

Kotimaa 25.9.2018

Miljoonien eurojen rahanpesuepäilyjen keskiössä oleva Airiston Helmi käytti rakennusprojekteihinsa myös venäläistä työvoimaa, kertoo Paraisilla asuva rakennusinsinööri Joakim Jansen.

Keskusrikospoliisi vaatii kahta miestä vangittavaksi talousrikostutkinnassa - Näin epäillyt linkittyvät Airiston Helmeen

Kotimaa 25.9.2018

Vangitsemiskäsittelyt pidetään tiistaina iltapäivällä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa.

Paraisten rahanpesututkinnan vangitsemisoikeudenkäyntiin ei haluta yleisöä paikalle tutkinnallisista syistä

Kotimaa 25.9.2018

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa järjestetään tiistaina Paraisten rahanpesututkintaan liittyvä vangitsemisoikeudenkäynti.

Tilaajille
Tilaajille

Analyysi: Airiston Helmen kiinteistöt sopisivat tiedustelutoimintaan, maahankinnat puhuttivat Puolustusvoimissa jo vuosia sitten

Kotimaa 24.9.2018

Krp:n talousrikostutkinnassa tehtiin viikonloppuna kotietsintöjä Airisto Helmen kiinteistöihin Turun saaristossa.

Poliisin jättioperaatiossa esitetään kahta vangittavaksi – Kohteesta takavarikoitiin paljon asiakirjoja ja tallennusvälineitä

Kotimaa 24.9.2018

Vangittavaksi esitettävät ovat Venäjän ja Viron kansalaisia. Vangitsemisistunto järjestetään tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa etäyhteyksien avulla.

Lisää aiheesta Turun saariston talousrikosvyyhti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Ei kaikki ole kuin sinä. Kun on rakkautta, toisen arvostusta ja kunnioitusta, niin pienet ja välillä isommatkin vuorokau... Lue lisää...
RAKASTETTU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille