Thomas Cookin konkurssi

Brittiläinen matkanjärjestäjä Thomas Cook on asetettu konkurssiin. Konkurssilla on vaikutuksensa myös esim. matkanjärjestäjä Tjäreborgiin, jonka emoyhtiö Thomas Cook on.

Lokakuussa

Tjäreborg sai uuden isännän – norjalainen suursijoittaja Petter Stordalen ottaa komennon

Talous 30.10.

Matkatoimisto Tjäreborgille ja sen pohjoismaisille sisaryhtiöille on löytynyt uusi isäntä.

Tarjous jätetty Tjäreborgista ja muista Thomas Cookin pohjoismaisista toiminnoista – "Toivomme, että omistaja ratkeaa mahdollisimman nopeasti"

Talous 11.10.

Konkurssiin mennyt brittiläinen matkatoimisto Thomas Cook on saanut tarjouksen pohjoismaisista liiketoiminnoistaan ja lentoyhtiöstään.

Syyskuussa

Tjäreborgin jumiin jääneet kotiin keskiviikoksi – matkustajiin ollaan yhteydessä tekstiviesteillä

Kotimaa 24.9.

Kyprokselle ja Kreikan Pargaan jumiin jääneet Tjäreborgin matkustajat pääsevät Suomeen viimeistään keskiviikkona.

Näkökulma: Britit saivat jo pikku-brexitinsä, kun Thomas Cook kaatui

Talous 24.9.

Operaatio Matterhorn antaa tilaisuuden testata kuningaskunnan kriisivalmiutta, jos EU-ero ilman sopimusta koittaa lokakuun lopussa.

Tjäreborgin lennot lähtevät normaalisti, asiakkaat saavat tietoa tekstiviesteillä

Talous 24.9.

Tjäreborgin lomalennot ovat lähteneet Helsinki-Vantaalta tiistaina aamulla normaalisti. Asia vahvistetaan myös Finavian viestinnästä.

Tjäreborgin lennot jatkuvat tänään emoyhtiön konkurssista huolimatta

Talous 24.9.

Thomas Cookin kautta lomalla olleista 600 000 ihmisestä suuren osan paluusuunnitelmat ovat vielä hämärän peitossa.

Matkailussa "bulkkitavara" myy huonosti kun kuluttaja voi itse olla matkatoimisto – "osa perinteisistä yrityksistä voi säilyä"

Talous 23.9.

Brittiläisen matkatoimiston Thomas Cookin konkurssi on karu esimerkki siitä, miten matkailuala on muuttunut.

Thomas Cookin konkurssista noin kymmenen prosentin vähennys Lapin lentokenttien matkustajamääriin, korvaajien uskotaan löytyvän nopeastikin: "Tämä on kuumaa tavaraa"

Pohjois-Suomi 23.9.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen arvioi, että Thomas Cookin konkurssi aiheuttaa matkustajissa noin 10 000–20  000 vähennyksen tulevana talvimatkailusesonkina.

Konkurssitilanteessa vakuus auttaa mutta oma matkavakuutus voi olla hyödytön – Tjäreborgin matkajärjestelyt selvityksessä

Talous 23.9.

Epätietoisuutta on vielä paljon siitä, miten Tjäreborgin matkalla olevien tai lähdössä olevien suomalaisten käytännön järjestelyt menevät.

"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille

Kotimaa 23.9.

Thomas Cookin aamuöinen konkurssi pysäytti Tjäreborgin lomalennot Helsinki-Vantaalta. Lomalle lähtijät pääsivät portille saakka ennen kuin tieto lennon peruuntumisesta tuli.

Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan

Talous 23.9.

Brexitin aiheuttama epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaanMatkanjärjestäjä Thomas Cookin kiinalainen pääomistaja Fosun Group pahoittelee...

Kilpailu- ja kuluttajavirasto järjestää tarvittaessa paluumatkat Tjäreborgin matkalaisille – majoituksia ei pidä maksaa uudelleen

Talous 23.9.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää matkatoimisto Tjäreborgin kanssa keinoja, joilla ulkomailla olevat matkustajat saadaan kuljetettua takaisin Suomeen.

Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Oulu 23.9.

Matkatoimisto Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cookin konkurssi voi heijastua maanantaina yhteen Oulun lentoasemalta lennettävään lentoon.

Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun

Talous 23.9.

Maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa konkurssiin menneen matkanjärjestäjä Thomas Cookin ja sen omistaman Tjäreborgin toiminnan loppuminen näkyy...

Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta

Talous 23.9.

Matkatoimisto Tjäreborgin emoyhtiö, brittiläinen matkanjärjestäjä Thomas Cook on asetettu konkurssiin, yhtiö kertoo nettisivuillaan.

Tjäreborgin emoyhtiötä Thomas Cookia uhkaa konkurssi – "Mahdollisessa konkurssitilanteessa pidetään huolta, että jokainen kotiin matkalta pääsee"

Talous 22.9.

Tjäreborgin emoyhtiötä, brittiläistä matkanjärjestäjää Thomas Cookia uhkaa konkurssi. Thomas Cook on käynyt viikonvaihteessa neuvotteluja Britannian hallituksen ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta välttäisi konkurssin.

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/