Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

"Vaikka olemme pitkästi yli kolmekymmentä, olemme silti täällä" – JCR-festivaali tuo yhteen jääliläiset, jotka muistelevat 90-luvun nuoruuttaan

Oulu 18:04

Jääli City Rock oli nostalgiapläjäys 90-lukua kaipaaville. Kyläfestivaali tuo kerran vuodessa yhteen saman kylän kasvatit.

Tilaajille
Tilaajille

Merilästä lähti koskenlaskija Pyhäkoskeen: Laskijan silmät jähmettyvät kiikariksi, piippu sujahti taskuun pahassa paikassa

Pohjois-Suomi 8:00

Laskumiehet toivat tervaveneitä alas ammatikseen. Merilästä lähti laskija Pyhäkoskeen.

Tilaajille
Tilaajille

Analyysi: Timantti odottaa hiojaansa – Oulusta ei löydy merelliselle keskukselle parempaa paikkaa kuin Pikisaari

Oulu 19:00

Pikisaaren tyhjentyneille tiloille etsitään uutta toimintaa. Kulttuuriväelle saari on paratiisi. Miten olisi merellinen keskus? Kenellä riittää saldo?

Tilaajille
Tilaajille

Muhoksen lukion henkilökunta pitää työympäristöään Suomen parhaana, mutta kaikkialla työ ei ole ruusuilla tanssimista – testaa mistä tunnistat hyvän työyhteisön

Oulu 7:00

Työhyvinvoinnin ongelmat kumpuavat usein puutteellisesta vuorovaikutuksesta. Työsuhde on kuin parisuhde, työterveyspsykologi Riku Repo vertaa.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Jarkko Martikainen ei kirjoita enää ihmisyyden pahuudesta, mutta suvaitsemattomuutta hän ei suostu hyväksymään – Oulun yliopistossa tehty gradu Martikaisesta

Kulttuuri 15.6.

Laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen on viime aikoina saanut akateemista huomiota: hänen lyriikoistaan on hiljattain kirjoitettu parikin pro gradu -tutkielmaa, yksi niistä Oulun yliopistossa.

Tilaajille
Tilaajille

Pääministeri Antti Rinne kertoo hallituksen kipukohdista ja suunnittelevasta politiikasta – voiko kotiseutusi saada liikennerahoja jo ensi viikolla?

Kotimaa 15.6.

Rinne paljastaa Lännen Medialle, että neuvotteluissa oli myös hetkiä, jolloin piti tiukemmalla otteella määritellä, että jatketaanko vai eikö jatketa.

Tilaajille
Tilaajille

Rinne asuu Kesärannan sijaan Mäntsälässä ja yrittää pitää lomaakin – "Tässä tarvitsee palautumista, ettei ihan koko ajan ole ihmisten joukossa"

Kotimaa 15.6.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on jo testannut Kesärannan saunan löylyt puolisonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa.

Tilaajille
Tilaajille

Emelia Levyn kesä vierähtää kuvausten sykkeessä – oululainen koulutyttö kiinnitettiin päärooliin uutuuselokuvassa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Oulu 15.6.

Kahdeksanvuotias tyttö kiipeilee huolettomasti terassin puukaiteella. Kengännauhat harottavat auki, tuuli tuivertaa tukkaa, hymy on valloittava.

Tilaajille
Tilaajille

Saksa purkaa vimmaisesti ydinvoimaloitaan, mutta jätteiden loppusijoituspaikasta ei ole tietoakaan: "Atomivoimasta luopuminen ei ole sitä, että nimet paperiin ja se siitä"

Ulkomaat 15.6.

Kun Saksa purkaa ja puhdistaa entisiä ydinvoimaloitaan, työmäärä on valtava.

Tilaajille
Tilaajille

Vanhoja kouluja tulee vielä ikävä – 60-luvulla purettuja taloja kaivataan nyt, mutta samalla puretaan sen ajan rakennuksia yhtä surutta

Kotimaa 15.6.

Suomessa ikävöidään puoli vuosisataa sitten hävitettyjä puutaloalueita. Nyt niiden tilalle tulleita kerrostaloja puretaan surutta.

Tilaajille
Tilaajille

Pölyttäjät majailevat Välivainion pihaparatiisissa – lue kimalaisten älykkyyttä tutkivan dosentin vinkit hyönteishotellin perustamiseen

Koti 15.6.

Dosentti Olli Loukola on huolehtinut kotipihalleen runsaasti pesä- ja ruokapaikkoja pölyttäjille.

Tilaajille
Tilaajille

Suomen on päätettävä, mitä tehdä Isis-lasten kanssa – "Meidän yhteiskunnassa ei ole tähänkään asti ajateltu, että lapset ovat syyllisiä vanhempiensa tekoihin"

Ulkomaat 15.6.

Euroopan mailla ei ole yhtenäistä näkemystä siitä, tulisiko Isis-vierastaistelijoiden lapset hakea turvaan Syyrian Al-Holin pakolaisleiriltä.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Suunnistajat ovat järkeviä, analyyttisiä ja ratkaisukeskeisiä ihmisiä – kysyimme, pitäisikö sote-uudistus antaa suunnistajien ratkaistavaksi

Kotimaa 14.6.

Kirjailija Juha Itkonen pohti vuonna 2015, pitäisikö sote-uudistus ja muut hyvinvointiyhteiskunnan suuret haasteet antaa suunnistajien ratkaistavaksi.

Tilaajille
Tilaajille

Jäätelöauton kuski on vuosien varrella kiertänyt maakuntaa ja jumittunut hiekkatiellä mutaan – lapselle jätskiauton myyjä on kuin kesällä saapuva joulupukki

Oulu 14.6.

Jäätelöauto aloittaa kierroksensa kolmen aikaan iltapäivällä ja kiertää reitillä iltaan asti. Sama reitti ajetaan kuukauden välein.

Tilaajille
Tilaajille

Itsensä ylittäjien iloinen joukko – tuhansien tarinoiden Jukola kerää suunnistusväen jälleen yhteen: "Lähtö on melkein liian jännittävä"

Urheilu 14.6.

Harrastejoukkue Oulun Valppaat osallistuu naisten Venlojen viestiin 11. kerran.

Tilaajille
Tilaajille

ARS Kärsämäki on nuorten taiteilijoiden voimannäyttö, joka tarjoaa baaritunnelmaa ja hometaidetta sieltä, minne kukaan ei yleensä viitsi katsoa

Kulttuuri 14.6.

Nuorten taiteilijoiden ARS Kärsämäki -näyttely kertoo syrjässä olevasta ja näkymättömästä.

Tilaajille
Tilaajille

Kiire ja alihankinnan lisääntyminen huolettaa työsuojeluviranomaisia – Laptin työturvallisuuspäällikkö: "Meillä on samat vaatimukset kaikille, oli kyseessä oma työntekijä tai aliurakka"

Oulu 14.6.

Työtapaturmia tilastoidaan Suomessa vuosittain 100 000–120 000. Viimeisten 15 vuoden aikana työtapaturmien määrä on pysynyt kuta kuinkin samalla tasolla.

Tilaajille
Tilaajille

Näkyykö kehoissamme ja juomavedessämme mikromuovia? Oulun Veden johtaja ja yliopiston patologian professori vastaavat

Kotimaa 13.6.

WWF:n keskiviikkona julkistamassa raportissa kerrotaan ihmisen elimistöön päätyvän noin viisi grammaa mikromuovia viikossa, eli noin pankkikortin painon verran.

Tilaajille
Tilaajille

Kolumni: Ojasesta virtaa Lähderinteeseen – ideaalitilanteessa valmentajat täydentävät toisiaan

Urheilu 13.6.

AC Oulu julkaisi keskiviikkona tiedon, että Rauno Ojanen palaa takaisin joukkueen valmennukseen, mutta Mika Lähderinne jatkaa päävalmentajana.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Suomessa lääkäriin jonotetaan jopa kuusi viikkoa – seitsemän päivän hoitotakuu vaatisi selvästi lisää resursseja

Pohjois-Suomi 12.6.

Kiireettömään hoitoon pääsee Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin muutamassa viikossa. Lääkäripula vaivaa pienempiä ja syrjäisempiä kuntia.

Tilaajille
Tilaajille

Stora Enso varautuu toiseenkin kartonkikoneeseen Oulussa – uudistuksen myötä tehtaan hajupäästöjen pitäisi vähentyä

Talous 12.6.

Stora Enso valmistautuu muuttamaan toisenkin Nuottasaaren tehtaan hienopaperikoneen kartonkikoneeksi.

Tilaajille
Tilaajille

Ukko-Pekka kääntää katseita ja puskee savua taivaalle – Vanha höyryjuna vie matkustajansa lapsuuden muistoihin

Oulu 12.6.

Höyryveturi Ukko-Pekka liikennöi keskiviikkona ja torstaina ensimmäistä kertaa Oulun seudulla. Ensimmäinen etappi oli matka Oulusta Haaparantaan.

Tilaajille
Tilaajille

Karvaturrit ovat koiratanssissa tähtiä – musiikki pitää valita tessun tyypin, energian ja rytmin mukaan, katso video

Kotimaa 13.6.

”Koiramaailman klovni”, cotton de tuléar Inna, treenaa emäntänsä Jenni Vahtolan kanssa koiratanssia.

Tilaajille
Tilaajille

Unohda karjalanpiirakka – kääräise kuoritaikinasta vaihteeksi umpinaisia lanttusupikkaita tai paista pannulla sulhaspiirakoiksi

Ruoka 13.6.

Karjalanpiirakkataikinasta voi leipoa vaikka lanttusupikkaita, joiden täytteenä on lanttusurvosta ja lihaa.

Tilaajille
Tilaajille

Unelmoitko vanhan ajan idyllistä meren rannalla? Kaskisessa saat ison puutalon keskustasta jopa 50 000 eurolla

Kotimaa 14.6.

Kaskisten idylliseen tunnelmaan pääsee sisälle parhaiten majoittumalla bed and breakfast -paikkoihin.

Tilaajille
Tilaajille

Legendaarinen oululaisbaari Never Grow Old palaa hetkeksi festivaalina – "Sisällä ja ulkona on ohjelmaa yhtä aikaa, ihan kuin oikeilla festareilla"

Viihde 13.6.

Toppila Klubilla on luvassa 13 tunnin bileet rytmimusiikin ystäville. Klubi sisustetaan baarin entisillä kalusteilla ja esiintymässä sekä tiskin takana on vanhoja tuttuja.

Tilaajille
Tilaajille

Robinin taiteilijanimi on nyt Robin Packalen ja laulukieli on englanti – ulkomaiden valloittaminen alkaa Saksasta ja Pohjoismaista

Viihde 12.6.

Turkulaiselle Robin Packalenille kesä on vuoden parasta aikaa. Kesällä laulaja kipuaa mieluiten veneeseen ja suuntaa saaristoon.

Tilaajille
Tilaajille

Pojat osallistuvat kuvataideopetukseen selvästi tyttöjä vähemmän, myös suurin osa opettajista naisia – Professori: "Näen todella tärkeänä sen, että on monenlaisia roolimalleja"

Pohjois-Suomi 11.6.

Limingan taidekoulun kesän kuvataidepajat ovat hyvä esimerkki kuvataiteen opetuksesta laajemminkin: enemmistö osallistujista on tyttöjä.

Tilaajille
Tilaajille

Kaupunginjohtaja Päivä Laajala torjuu väitteet siitä, että Oulu pesisi vimmaisesti tahriintunutta imagoaan: "Kampanja valmisteltiin viime syksynä"

Oulu 11.6.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala tähdentää, että vilkasta keskustelua herättänyt Oulun imagokampanja valmisteltiin viime syksynä.

Tilaajille
Tilaajille

Vuosikausia vireillä olleen torihotellin maanvuokrasopimus voidaan purkaa – Oulun yhdyskuntalautakunta pui hankkeen kohtaloa tiistaina

Oulu 10.6.

Oulun Torinrantaan hotellia puuhaava MGP Services hakee jatkoaikaa rakentamiselle. Jos se myönnetään, kaupunki voi asettaa toteutukselle ehtoja.

Tilaajille
Tilaajille

Entinen kärppäpuolustaja Topi Jaakola on oman polkunsa tallaaja, jolle musiikki on tärkeä osa elämää

Liiga 10.6.

Topi Jaakola on virkistävä poikkeus kiekkomaailmassa.

Tilaajille
Tilaajille

Sähköyhtiöt yhdistävät voimiaan Suomen toiseksi suurimmaksi sähkönmyyntiyritykseksi, mukana yhtiöitä Oulun seudulta – kysyimme miten uusi yhtiö näkyy asiakkaille

Oulu 11.6.

Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynti Oy:n osakkaat, Oulun Seudun Sähkö ja kolme muuta suomalaista sähköyhtiötä aikovat yhdistää sähkönmyynti- ja asiakaspalvelutoimintonsa.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun alueen naisjoukkueet yhdistävät voimansa – 99 eurolla pääsee katsomaan viiden joukkueen kaikki runkosarjaottelut

Urheilu 11.6.

Oulun seudun naispalloilujoukkueet lanseeraavat yhteisen kausikortin. 99 eurolla pääsee katsomaan viiden joukkueen kaikki runkosarjaottelut.

Tilaajille
Tilaajille

Alpualaisen korpitilan emännän arki kiinnosti 1930-luvulla lukijoita laajasti – Impin Ystävien ykköstavoite on julkaista elämäkerta ja viitisenkymmentä Impi Aronahon pakinaa

Kulttuuri 10.6.

Pakinoitsija Impi Aronahon nimikkoyhdistyksen perustamiselle suurin ponnin oli Impi itse. Alpuan Minna Canth ei jättänyt teatteriohjaaja Sari Jaatista rauhaan.

Tilaajille
Tilaajille

"Älä lähde kauhean kauas", Turo Tuominen sanoi vaimolleen viimeisenä iltana – Saattohoito onnistui kotona loppuun asti

Kotimaa 11.6.

Turo Tuominen ei halunnut kuulla ennusteita kuolemastaan.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Punamultahallitus sopii hyvin Matti Ahteelle – vakavan sairauden kanssa elävä konkaripoliitikko kuunteli yli kolme kuukautta vinyylilevyjä ja on pienen pojan pappa

Oulu 8.6.

Matti Ahde nauttii lapsenlapsesta, kuuntelee musiikkia ja on yhä kiinni päivänpolitiikassa.

Tilaajille
Tilaajille

Hei metsänomistaja! Nyt on aika aloittaa pakurikäävän viljely

Talous 8.6.

Terveysvaikutteisen pakurikäävän kysyntä kasvaa, mutta raaka-ainesta on pulaa. Lapin metsissä on suurta potentiaalia viljelyyn.

Tilaajille
Tilaajille

Stressitön velikulta – Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecký on poikkeuksellinen hahmo nykyajan urheilumaailmassa

Urheilu 7.6.

Yhtäkkiä Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahti ja tähtipelaaja alkaa laulaa kuuden hengen yleisölleen.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi