Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Lommoille potkittua taksiuudistusta on tarpeen hioa – entiseen valtiojohtoiseen sääntelyyn ei pidä palata

Pääkirjoitukset 22.1.

Puolitoista vuotta sitten voimaan tulleella taksiuudistuksella ei toistaiseksi ole saavutetu sitä, mitä tavoiteltiin.

Tilaajille
Tilaajille

Etuoikeutetut ja siitä syystä parjatut ja kadehditut – kuningashuoneiden skandaalit ovat vain lisänneet kiinnostusta uuden ajan supertähtiin

Kolumnit 22.1.

Suomi on vakaa tasavalta, mutta kuninkaallisten edesottamukset kiinnostavat myös meillä. Käsi sydämelle, joka muuta väittää, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Mirja Niemitalo.

Tilaajille
Tilaajille

Kokoomuksen Orpo sai eilen tiedon uniapneadiagnoosista – sama sairaus vähintään 300 000 ihmisellä Suomessa

Kotimaa 22.1.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on tyytyväinen, että syy yleisen vireystilan heikkenemiselle löytyi.

Tilaajille
Tilaajille

Nyt vetävät viihdekylpylät, mutta perinteiset kuntoutuskylpylät ovat ahtaalla: Porealtaassa istuminen ei enää riitä

Kotimaa 22.1.

Kylpylöissä käynti lisääntyi viime vuonna lähes kymmenellä prosentilla verrattuna toissa vuoteen, vaikka heikko rupla vähentää venäläisten turistien määrää.

Tilaajille
Tilaajille

Näkökulma: Keskustan kannatukseen laskuun on kymmenen syytä – Apu voisi löytyä konkareita kuuntelemalla

Kotimaa 22.1.

Kenttäväki unohtui porstuaan ja puolue ajelehti avovedellä koko kesän.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Pelätty ja odotettu Oulun kaupungille tehty talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti valmistui – katso jutusta, mistä yli 54 miljoonan euron säästösumma koostuu

Oulu 21.1.

Konsulttiyhtiö Perlaconin Oulun kaupungin toimeksiannosta tekemä kaupungin talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti julkistettiin tiistaina.

Tilaajille
Tilaajille

Meditaatio-oppaan kirjoittanut Monika Luukkonen oppi nauttimaan nykyhetkestä buddhalaisten elämänohjeiden avulla: "Enää minun ei tarvitse haaveilla eksoottisesta lomasta ollakseni tyytyväinen"

Oulu 21.1.

Kempeleestä lähtöisin oleva Monika Luukkonen lähti töihin Japaniin, palasi vuosien jälkeen maailmalta Ouluun ja toi mukanaan buddhalaisen elämänfilosofian, jonka mukaan kaikki olennainen löytyy nykyhetkestä.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun alueella on vaikea päästä psykoterapiaan – "Ihmiset ymmärtävät, miten keskustelemalla, asioita pohtimalla ja oman mielen tutkimisen kautta voi saada apua ongelmiin"

Oulu 21.1.

Psykoterapiaan on vaikea päästä, vaikka esimerkiksi Oulun alueella on todella paljon psykoterapeutteja.

Tilaajille
Tilaajille

Sähköiskuja, raiskauksia ja happoa päälle – "Olen hämmästynyt siitä, millainen kyky kovia kokeneella ihmisellä on selviytyä tavalliseen elämään takaisin"

Oulu 21.1.

Lännen Media vieraili Oulun Diakonialaitoksen ylläpitämässä kidutettujen kuntoutuspalvelussa, joka on toiminut neljäntoista vuoden ajan.

Tilaajille
Tilaajille

SSAB näyttää esimerkkiä – hiilidioksidiongelmaa ja ilmastonmuutosta vastaan pitää kamppailla monilla keinoilla ja maailmanlaajuisesti

Pääkirjoitukset 20.1.

Terästehtaiden hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä maailmanlaajuinen ilmasto-ongelma.

Tilaajille
Tilaajille

Oululaisministeri Tytti Tuppurainen: Suomi saamassa EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta 160 miljoonaa euroa ilmastotyöhön

Kotimaa 20.1.

Maanantaina Ouluun kokoontunut Itämeren komissio sai pohtia tuoreita tietoja EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahaston annista.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun kaupunginvaltuuston kokouksen järjestäjillä näytön paikka – jos valtuuston kokous ei suju Isokatu 9:n väistötilassa, helmikuuksi harkitaan muuta ratkaisua

Oulu 21.1.

Joulutauon jälkeen Oulun kaupunginvaltuusto kokoontuu 27. tammikuuta kaupungin hallinnon väistötilassa osoitteessa Isokatu 9.

Tilaajille
Tilaajille

Mittari vähentää lotrausta – taloyhtiöissä asuvien vesilasku perustuu jatkossa huoneistokohtaiseen kulutukseen

Talous 21.1.

Tammikuussa lausunnolle lähteneen lakimuutoksen tavoitteena on muuttaa veden laskutus huoneistokohtaiseksi.

Tilaajille
Tilaajille

Suru tuntuu painona vatsassa ja rintakehässä – oululaista HAHAHA Dance Schoolia liikuttaa nyt suru

Kulttuuri 20.1.

"Yksin [oranssi] voi auttaa suruun" oli ensin lyhyt runo väristä. Sitten siitä kasvoi HAHAHA Dance Schoolin tanssiteos.

Tilaajille
Tilaajille

Eikö puhelinmyyntiä voikaan kokonaan estää? Kuluttajaviranomaisille tulvii vuosittain tuhansia yhteydenottoja

Kotimaa 20.1.

Kalevaan yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, mistä puhelinmyyjät saavat yhteystiedot.

Tilaajille
Tilaajille

Suomalaiskolmikon pingisvideot nousivat miljoonien näyttökertojen Youtube-hiteiksi ympäri maailmaa: "Ei tällä ole vielä eläkerahoja tienattu" – katso hulvattomien temppujen parhaat palat

Urheilu 20.1.

Pongfinity-ryhmän sometähti Otto Tennilä esitteli taitojaan Oulussa OPT-86:n harjoituksissa.

Tilaajille
Tilaajille

Miten Harry ja Meghan elättävät jatkossa perheensä, entä voiko Harry vielä muuttaa mieltään? Herttuaparin tulevaisuuteen liittyy yhä monia kysymyksiä

Ulkomaat 20.1.

Britannian prinssi Harry kertoi viikonloppuna olevansa surullinen siitä, että hän ja hänen puolisonsa Meghan joutuvat luopumaan kuninkaallisista...

Tilaajille
Tilaajille

Riikka Purra: Perussuomalaiset valmistautuu jo hallitusneuvotteluihin – "Totta kai puhutaan tilanteesta, että olemme hallituksessa"

Kotimaa 20.1.

Perussuomalaisten ykkösvarapuheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että perussuomalaiset pohjustaa jo seuraavaan hallitukseen osallistumista.

Tilaajille
Tilaajille

Peter Ebbe Tønder lähti Tanskasta, muutti Kaukovainiolle ja valmentaa nyt nuoria jalkapalloilijoita Oulussa – hänen mukaansa virheitä ei kannata pelätä: "Riskien ottaminen kasvattaa pelaajia"

Urheilu 20.1.

Tarina on kaikessa epätavallisuudessaan tavallinen. Miksi tanskalainen mies muuttaa Ouluun?

Tilaajille
Tilaajille

Oulun keskustan kahviloissa on vaikea olla törmäämättä etätyötä tekeviin – joskus voi jopa joutua kääntymään vakiopaikan ovelta, koska kahvila on jo täynnä

Oulu 20.1.

Pöydälle on avattu läppäri ja sen seurana ovat puhelin, vesilasi sekä kuppi kahvia tai teetä.

Tilaajille
Tilaajille

Kannattaako influenssarokotus, voiko rokotteesta huolimatta saada influenssan? Tämä on uusin tieto influenssasta ja rokotteista

Kotimaa 20.1.

Sairastuitko influenssaan rokotteesta huolimatta? Moni tuudittautuu rokotteen antamaan suojaan, mutta todellisuudessa rokoteteho voi yli 65-vuotiailla olla vain 15–20 prosenttia.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Tero Mäntykangas nosti Sky Ounasvaaran ravintolan huipputasolle, nyt hän johtaa Laplands Hotelsin keittiöitä – "Inttikaverit lähtivät juhlimaan, mutta minä menin Pohjanhoviin kysymään, olisiko hommia"

Pohjois-Suomi 19.1.

Laplans Hotels -konsernin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on kirjoittanut kirjan siitä, mikä on hänelle tärkeintä ruuanlaitossa.

Tilaajille
Tilaajille

Rakennukset aiheuttavat kolmanneksen kasvihuonepäästöistä, talopaketin ostajatkin kaipaavat ekologisia ratkaisuja – "Hiilijalanjäljessä suurin merkitys on käytön ajalla"

Talous 19.1.

Hallitusohjelma linjaa, että uudisrakennusten ja asumisen hiilijalanjälkeä koskevan lain olisi oltava voimassa ennen vuotta 2025.

Tilaajille
Tilaajille

Kuusamolainen Svante Määttä taltutti pelättyjä susilaumoja vuonna 1963 – suurena susitalvena lukuisia nälkäisiä hukkia jolkotteli itärajan yli Suomeen

Pohjois-Suomi 19.1.

Kuusamolainen pyyntimies hankki elantonsa tapporahoilla suurena susitalvena 1963.

Tilaajille
Tilaajille

Venezuelan oppositiojohtaja syrjäytettiin laittomalla äänestyksellä – "valtio on valtaisan järjestäytyneen rikollisuuden hallussa"

Ulkomaat 19.1.

Presidentti Nicolás Maduro pysyy vallassa armeijan ja Kuuban tuella.

Tilaajille
Tilaajille

Maahanmuuttovirasto yritti tilata itselleen sopivampia lääkärinlausuntoja – lääkärit pitävät syynä palautuspäätösten helpottamista, minkä Migri kiistää

Kotimaa 19.1.

Maahanmuuttovirasto yritti vuosi sitten syrjäyttää kaksi turvapaikanhakijoista lausuntoja antavaa lääkäriä.

Tilaajille
Tilaajille

Analyysi: Palkankorotus auttaa hoiva-alan ongelmiin yhtä paljon kuin Buranan määrääminen kipuun sen syitä tutkimatta

Kotimaa 18.1.

Hoiva-alan ongelmia ei ratkaista palkankorotuksilla vaan työolojen muuttamisella inhimillisiksi, kirjoittaa toimittaja Daniel Wallenius.

Tilaajille
Tilaajille

Urheilulääkäri Pippa Laukka ei usko dieetteihin: "Se ei tuota tulosta, että laitetaan kaikki vanhat elämäntavat kerralla sileiksi, aletaan kieltää itseltä asioita ja liikkua hullun lailla"

Kotimaa 18.1.

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu urheilulääkäri Pippa Laukka vieraili lauantaina Oulussa Hyvinvointipäivä-tapahtumassa.

Tilaajille
Tilaajille

Kannattaako nyt ostaa bensa-, diesel- vai sähköauto? Katso listasta, mitkä automallit kävivät kaupaksi viime vuonna ja mitkä menettivät myyntiään

Moottori 18.1.

Hybridi- ja sähköautojen läpimurtoa odotellaan, mutta uuden teknologian hintalisä epäilyttää ostajia. Viime vuonna moni perinteinen automalli kirjasi komeimmat myyntiluvut, mutta myös karmeimmat laskuprosentit.

Tilaajille
Tilaajille

Biokaasua saa pian tankkiin huoltoasemalta, SEO avaa kaksi kaasuasemaa Oulun seudulle – "Tämä on tulevaisuuden juttu"

Oulu 18.1.

SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen haluaa tietoa biokaasujakelun kannattavuudesta.

Tilaajille
Tilaajille

Filmitähti-herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn maahanmuuton hinta huolettaa veronmaksajia Kanadassa – "Tervetuloa, mutta erityiskohtelua emme hyväksy"

Ulkomaat 17.1.

Meghan Markle muistelee hyvällä vuosia, jotka hän asui Kanadan Torontossa Pukumiehet-televisiosarjan kuvausten aikoihin.

Tilaajille
Tilaajille

Kiinalainen tarhuri vakuuttaa toiminnan olevan laillista – Suomalaiset löytävät epäkohtia: "Suomessa laki ilmeisesti koskee vain suomalaisia"

Kotimaa 17.1.

Kiinalainen Pan Jian Ping seurasi perjantaiaamuna ihmetellen ja harmissaan väen kerääntymistä hänen Kokkolassa sijaitsevan turkistarhansa edustalle.

Tilaajille
Tilaajille

Soini mielii jo vuoden 2024 hillotolpalle – ja puhuu perussuomalaisista eri tavalla

Kolumnit 18.1.

Entinen ulkoministeri Timo Soini palasi tällä viikolla julkisuuteen esittelemällä tuttuja ajatuksiaan populismista. Niitä markkinoidaan kirjana, vaikka kysymys on vain 111-sivuisesta pamflettivihkosesta.

Tilaajille
Tilaajille

Putin pohjusti jatkon Putinille – iso osa venäläisistä ymmärtää kupletin juonen, mutta tyytyy tilanteeseen kun ei muutakaan voi

Pääkirjoitukset 19.1.

Venäjän presidentti teki nopeita päätöksiä, joita hän perusteli muun muassa parlamentin aseman vahvistamisella.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: Taina Kinnunen järkyttyi matkallaan kodittomien määrästä ja hämmästyi ylenpalttisista kohteliaisuuksista – amerikkalainen löytää kehuttavaa vaikka kookkaasta matkalaukusta

Kotimaa 19.1.

Suomessa puhutaan nyt positiivisen psykologian mahdollisuuksista muuttaa ajattelua, mikä on Atlantin takaa katsottuna melkoista takapajuisuutta, kirjoittaa Kaliforniaan matkannut Taina Kinnunen.

Tilaajille
Tilaajille

Viikon lopuksi: Huijari pelkää koko ajan putoavansa oksalta – Huijarisyndrooma on sisäinen tunne siitä, ettei onnistumisistaan huolimatta usko osaavansa oikeasti

Kotimaa 18.1.

Huijarisyndrooma on sisäinen tunne siitä, ettei onnistumisistaan ja pärjäämisestään huolimatta usko osaavansa oikeasti.

Tilaajille
Tilaajille

SSAB:n ilmastopäästöinä voi olla tulevaisuudessa pelkkää vesihöyryä – terästehtaankin tekniikkaa voi kehittää niin, että luonto kiittää

Pohjois-Suomi 18.1.

SSAB muuttaa terästuotantoaan rajusti ilmastonmuutoksen takia ja aikoo tehdä uudella ilmastoystävällisellä teknologialla bisnestä.

Tilaajille
Tilaajille

Sahasaarella ei soi saha eikä laulu raiu – Oulun kulttuuriväen himoitsema paikka on rähjäinen loukko keskellä keidasta, visioissa saarella voisi olla vaikka elokuvastudio tai ulkomuseo

Oulu 18.1.

Paraatipaikalla Hupisaarten, Ainolan puiston ja Åströmin puiston kainalossa sijaitseva Sahasaari odottaa yhä kaupunkikulttuuria ja taidetta. Ideoita riittää, maksajia ei.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille