Susikeskustelu

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Kuljimme kettutytön kanssa suden jäljillä – Mia Takula on viettänyt pitkälti toistasataa yötä susireviireillä näkemättä kertaakaan puolustettavaansa: "Susi on Suomen vihatuin eläin"

Kotimaa 25.1.

Turkistarhaiskut 1990-luvulla nostivat Mia Takulan julkisuuteen "kettutyttönä". Nykyään susia puolustava Takula haluaa todistaa, että normaali elämä on mahdollista susialueillakin.

Vuonna 2019

Suupetojen aiheuttamien vahinkojen korvaaminen nopeutuu ensi vuonna – muun muassa susien tappamista koirista korvaus voidaan maksaa heti

Kotimaa 17.12.2019

Vuoden 2020 alusta alkaen kunnat voivat maksaa suurpetojen aiheuttamat koira-, kotieläin- ja irtaimistovahingot aina täysimääräisesti ja heti korvauspäätöksen jälkeen, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaajille
Tilaajille

Susitutkija Ilpo Kojola: “Susien vaaral­li­suu­desta liikkeellä perätöntäkin tietoa, mutta ihmisten susipelko on otettava vakavasti"

Oulu 12.12.2019

Tutkimusprofessori Ilpo Kojolan mukaan turvallisuusnäkökulma on otettava aina huomioon, jos edes epäilyttää, että susi saattaisi käydä ihmisen kimppuun.

Kaksi Itä-Suomen kansanedustajaa kantelee susikanta-arviosta oikeusasiamiehelle –"Luken arvio ei voi pitää paikkansa, pihasusille välittömästi poistoluvat", kirjoitetaan kantelussa

Kotimaa 11.12.2019

Kaksi keskustan itäsuomalaista kansanedustajaa on jättänyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun, jossa he vaativat muun muassa pihasusille helpompia poistolupia.

Analyysi: Lapset, lampaat, elonkirjo ja punahilkka – Susikeskustelu on EU-tasolla kuin suoraan Suomesta

Kotimaa 9.12.2019

Kolme parlamentin valiokuntaa keskusteli susikonfliktista, ja Suomi oli syksyn oikeustapauksen vuoksi vahvasti esillä.

Tilaajille
Tilaajille

Pihasuden saa karkottaa ja pakon edessä käyttää voimaa – Kaataminen on viimeinen toimenpide: "Meidänkään lupa ei ole kostolupa", riistapäällikkö sanoo

Pohjois-Suomi 6.12.2019

Poliisin ja alueellisen riistakeskuksen arvio on, että kannanhoidolliset luvat ovat tiukemmassa.

Tilaajille
Tilaajille

Metsästäjät suhtautuvat epäillen susien jätösten keruutalkoisiin – "Laitatte pussiin koko paskan, ettekä palastele", suurpetoasiantuntija ohjeistaa

Pohjois-Suomi 21.11.2019

Ulosteläjiä kerätään, sillä niistä löytyvän DNA:n avulla voi selvitä suden reviiri. Reviiritiedot ovat jatkossa avain mahdolliseen kannanhoidolliseen suden metsästykseen.

Kysyimme, onko Limingassa liikkuneita susia karkotettu – "Voitaisiin sanoa, että asiassa vallitsee välirauha"

Oulu 11.11.2019

Poliisi antoi Limingan susille karkotusmääräyksen 13. lokakuuta. Limingan ja Lumijoen alueelta oli kesän ja syksyn ajalta havaintoja susista, jotka liikkuivat asutuksen, tuotantoeläinrakennusten ja laidunten läheisyydessä.

Suomi ja Ruotsi lisäävät susiyhteistyötä, ja esillä ovat jopa susien siirrot Ruotsiin – Kannanhoitosuunnitelma ehdottaa poronhoitoalueelle luonnonarvokauppaa

Kotimaa 5.11.2019

Juuri julkaistu suden kannanhoitosuunnitelma ehdottaa poronhoitoalueelle tarvittaessa luonnonarvokauppaa. Ovi kannanhoidolliselle metsästykselle pidetään auki.

Luonnonsuojeluliitto: Suden uusi hoitosuunnitelma mahdollistaa elinvoimaisen kannan

Kotimaa 5.11.2019

Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen suden hoitosuunnitelmaan, jonka maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina.

Metsästäjäliitto susikannan hoitosuunnitelmasta: Koirien kanssa metsästäminen pitää turvata ja häirikkösudet poistaa

Kotimaa 5.11.2019

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina päivitetyn susikannan hoitosuunnitelman. Sen keskiössä ovat ennaltaehkäisevät toimet ja tehokas viestintä.

Susivihapuhe kärjistyy: kohteina Luke, Riistakeskus, ministeriö ja nyt myös Metsästäjäliitto – "Aiotteko lähteä täältä elävänä?"

Kotimaa 5.11.2019

Luke joutui jo selvittämään henkilöstönsä turvallisuusriskit, ja työhyvinvointi on uhattuna muissakin organisaatioissa.

Susien ulosteita kerätään Pohjois-Pohjanmaalla – metsästäjiä kannustetaan osallistumaan

Oulu 30.10.2019

Luonnonvarakeskus ja Suomen riistakeskus organisoivat susien ulostenäytteiden keräämisen talven aikana Pohjois-Pohjanmaalla.

Näin syntyi susihysteria somessa – huhuttu siirtoistutus olikin sienitutkimusta: "Salaliittoteoriat alkoivat taas kukoistaa"

Kotimaa 25.10.2019

Keuruun ja Mäntän suunnalla levisi tuttuja huhuja, joiden mukaan Luke olisi ollut levittämässä alueelle susia.

Tilaajille
Tilaajille

Asutusta lähestyvät sudet huolestuttavat Limingassa – normaalisti yöllä liikkuva eläin on nähty jopa bussia odottavien koululaisten lähellä

Oulu 14.10.2019

Susihavainnot ovat puhuttaneet Limingassa menneen kesän ja syksyn aikana. Susia on havaittu liikkuvan hyvin lähellä asutusta jopa päiväsaikaan.

Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa

Oulu 13.10.2019

Alueella liikkuvat sudet ovat aiheuttaneet yhden tuotantoeläinvahingon. Komisario Juha Niemelä Oulun poliisin johtokeskuksesta kertoo, että sudet tappoivat vasikan lauantaina.

Sudet tappoivat hirvikoiran heti pyynnin alettua Haapavedellä

Pohjois-Suomi 12.10.2019

Jämtlanninpystykorva kuoli pian hirvenmetsästyksen alettua Haapavedellä tänään.

Susimäärä huolettaa hirvijahtiin lähteviä metsästäjiä – "Jo yli 20 metsästyskoiraa mennyt susille"

Kotimaa 11.10.2019

Susien viime vuosista lisääntynyt määrä huolettaa Metsästäjäliittoa, kun hirven metsästyskausi alkaa koko maassa lauantaina.

Lisää aiheesta Susikeskustelu

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille