Stora Enso

Stora Enso suunnittelee muuttavansa Oulun tehtaan paperinvalmistuksesta kraftlainerin valmistukseen.

Syyskuussa

Pitkän linjan metsäteollisuusosaaja Annica Bresky Stora Enson johtoon

Kotimaa 25.9.

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso on nimittänyt Annica Breskyn, 44, konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuusta alkaen.

Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka

Oulu 20.9.

Paperin valmistus Stora Enson Oulun tehtaalla jatkuu vuoden 2020 syyskuuhun saakka. Pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkosen mukaan edessä on haasteellinen vuosi.

Heinäkuussa

Stora Enson omistama satamaoperaattori Herman Andersson aloittaa yt-neuvottelut

Oulu 30.7.

Stora Enso Oulu Oy:n omistama satamaoperaattori, Herman Andersson Oy, on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut 6. elokuuta 2019, Stora Enso tiedottaa.

Stora Enso rakentaa Nuottasaaren tehdasalueelle siiloja, joiden paalutus aiheuttaa meluhaittaa, projektijohtaja: "Paalutustyöt pyritään saamaan tehtyä ennen talvikuukausia"

Oulu 24.7.

Kalevan lukijat ovat ihmetelleet, kun Nuottasaaren tehdasalueelta on kuulunut viime viikosta saakka tavallista kovempaa melua.

Kesäkuussa

Tilaajille
Tilaajille

Stora Enso varautuu toiseenkin kartonkikoneeseen Oulussa – uudistuksen myötä tehtaan hajupäästöjen pitäisi vähentyä

Talous 12.6.

Stora Enso valmistautuu muuttamaan toisenkin Nuottasaaren tehtaan hienopaperikoneen kartonkikoneeksi.

Stora Enson Oulun-tehtaan uusi johtaja Juha Mäkimattila: "Kaikki on taas mahdollista" – siirtyminen kartonkiin tuo tehtaalle uuden tulevaisuuden

Talous 11.6.

Juha Mäkimattila uskoo puun riittävän, vaikka Pohjois-Suomessa on suunnitteilla useita isoja metsäteollisuuden hankkeita. Puun hinta voi kuitenkin nousta.

Toukokuussa

Ely-keskus ja te-toimisto tarjoavat tukitoimia Stora Ensolta irtisanottaville – "Voimme vastata työnhakijoiden osaamisen kehittämisen tarpeisiin tarvittaessa nopeasti"

Oulu 28.5.

Stora Enso ilmoitti tänään 365 henkilön irtisanomisesta Oulun tehtaaltaan. Irtisanomiset tapahtuvat suunitelman mukaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kaupunginjohtaja Laajala: Myönteistä, että investointi toteutuu ja erittäin ikävää, että tulee irtisanomisia – vakava asia Oululle ja alueelle

Oulu 28.5.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo, että Stora Enson, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita.

Maaliskuussa

Tilaajille
Tilaajille

Tutkija: Maailmankaupan hidastuminen ja raaka-ainehuolet ovat voineet vaikuttaa Stora Enson suunnitelmiin – Oulussa jäi hihaan kartonkikortti

Talous 19.3.

Stora Enson aikomusta muuttaa vain toinen Oulun tehtaan paperikoneista kartonkituotantoon voidaan tulkita merkiksi yhtiön varovaisuudesta.

Stora Enson Oulun tehdas hiljeni tiistaiaamuna, yt-pommi sai väen marssimaan ulos – "Tämä on järkytys"

Oulu 19.3.

Sumuinen aamu valkeni Stora Enson Oulun tehtaalla apeissa tunnelmissa. Työntekijöiden ulosmarssi oli ohi aamukuuteen mennessä.

Työministeri Jari Lindström lupaa tukea Oululle –  "Muutosturvan toimenpiteet ovat käytössä"

Oulu 18.3.

Työministerin mukaan asiat on jo pantu pyörimään. Muutosturvan lisäksi kysymykseen voi tulla myös Euroopan globalisaatiorahaston tuki.

Stora Enson väki marssii ulos tiistaiaamuna, yli 600 työntekijää jää pois töistä – työnseisaus kestää kaksi vuorokautta

Oulu 18.3.

Stora Ensolla on ulosmarssi tiistaiaamuna vastatoimena maanantaina ilmoitetuille Stora Enson aikeille lopettaa hienopaperin tuotanto Oulussa.

Talouden murros palasi Ouluun Nuottasaaren kautta – Stora Enson kertoma uutinen on työntekijöille ja kaupungille valtava pettymys

Pääkirjoitukset 19.3.

Stora Enson ilmoitus laajasta irtisanomisaikeesta Oulun-tehtailla suisti maanantaina satojen työntekijöiden elämän hetkessä epävarmuuteen.

Kommentti: Paperikoneita menee kiinni vielä lisää – Euroopassa näkyy kulutuksen kääntyminen laskuun

Talous 18.3.

Stora Enson päätös sulkea hienopaperilinja Oulussa ei ollut suuri yllätys. Sillä ei ole mitään tekemistä nykyisen metsäkeskustelun kanssa.

Oulu on jo avannut keskustelut Stora Enson kanssa työllistämistoimista – "Toivomme, että yhtiö investoi myöhemmin toiseenkin linjaan"

Oulu 18.3.

Oulun kaupunki on jo aloittanut keskustelut Stora Enson kanssa siitä, mitä yrityksen Nuottasaaren tehtailla tänään alkaneiden yt-neuvottelujen seurauksena irtisanottavien työllistymiseksi voisi tehdä.

Paperiliitto jyrähtää Stora Ensolle – "Edellyttää tuntuvaa vastaantuloa"

Oulu 18.3.

Paperiliiton mukaan Oulussa irtisanomisuhan alla olevien paperiliittolaisten määrä on suurin sitten vuoden 2011, jolloin Myllykosken tehdas suljettiin.

Kaupunginjohtaja Laajala: Stora Enson kaavailemien henkilöstövähennysten suuruus yllätti – tukitoimia suunnitteilla

Oulu 18.3.

Laajalan mukaan synkän pilven kultareunus on, että tehdas jatkaa edelleen Oulussa. Kaupunki tulee hakemaan valtiolta rakennemuutosrahaa ja käynnistää toimia työllisyystilanteen tukemiseksi.

Stora Enso pudotti yt-pommin Oulussa: Paperitehdas muuttumassa kartonkitehtaaksi, yksi paperikone suljetaan – jopa 400 työpaikkaa uhattuna

Oulu 18.3.

Stora Enso suunnittelee sulkevansa yhden paperikoneen Oulussa ja muuttavansa toisen tuottamaan pakkauskartonkia. Koko 600 hengen henkilöstö on yt-neuvotteluiden piirissä. Enintään 400 työpaikkaa voi kadota.

Lisää aiheesta Stora Enso

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu yöllä paikoin huonoksi maan eteläosassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/