Stora Enso

Stora Enso suunnittelee muuttavansa Oulun tehtaan paperinvalmistuksesta kraftlainerin valmistukseen.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Stora Enso varautuu toiseenkin kartonkikoneeseen Oulussa – uudistuksen myötä tehtaan hajupäästöjen pitäisi vähentyä

Talous 12.6.

Stora Enso valmistautuu muuttamaan toisenkin Nuottasaaren tehtaan hienopaperikoneen kartonkikoneeksi.

Stora Enson Oulun-tehtaan uusi johtaja Juha Mäkimattila: "Kaikki on taas mahdollista" – siirtyminen kartonkiin tuo tehtaalle uuden tulevaisuuden

Talous 11.6.

Juha Mäkimattila uskoo puun riittävän, vaikka Pohjois-Suomessa on suunnitteilla useita isoja metsäteollisuuden hankkeita. Puun hinta voi kuitenkin nousta.

Toukokuussa

Ely-keskus ja te-toimisto tarjoavat tukitoimia Stora Ensolta irtisanottaville – "Voimme vastata työnhakijoiden osaamisen kehittämisen tarpeisiin tarvittaessa nopeasti"

Oulu 28.5.

Stora Enso ilmoitti tänään 365 henkilön irtisanomisesta Oulun tehtaaltaan. Irtisanomiset tapahtuvat suunitelman mukaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kaupunginjohtaja Laajala: Myönteistä, että investointi toteutuu ja erittäin ikävää, että tulee irtisanomisia – vakava asia Oululle ja alueelle

Oulu 28.5.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo, että Stora Enson, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita.

Stora Enson työntekijät kuulivat aamulla irtisanomispäätöksestä – ”Tunnelma oli erittäin hiljainen ja apea”

Oulu 28.5.

Stora Enso kertoi tiistaina aamulla, että se irtisanoo Oulun tehtaaltaan 365 henkilöä. Samalla yhtiö kertoi investointipäätöksestä, jonka suuruus on 350 miljoonaa euroa.

Stora Enso irtisanoo Oulusta 365 henkilöä – yhtiö teki päätöksen 350 miljoonan euron investoinnista Oulun tehtaaseen

Oulu 28.5.

Stora Enso on tehnyt investointipäätöksen Oulun paperitehtaan muuttamisesta pakkauskartonkitehtaaksi. Hankkeeseen liittyen yhtiö irtisanoo 365 henkilöä.

Maaliskuussa

Tilaajille
Tilaajille

Tutkija: Maailmankaupan hidastuminen ja raaka-ainehuolet ovat voineet vaikuttaa Stora Enson suunnitelmiin – Oulussa jäi hihaan kartonkikortti

Talous 19.3.

Stora Enson aikomusta muuttaa vain toinen Oulun tehtaan paperikoneista kartonkituotantoon voidaan tulkita merkiksi yhtiön varovaisuudesta.

Stora Enson Oulun tehdas hiljeni tiistaiaamuna, yt-pommi sai väen marssimaan ulos – "Tämä on järkytys"

Oulu 19.3.

Sumuinen aamu valkeni Stora Enson Oulun tehtaalla apeissa tunnelmissa. Työntekijöiden ulosmarssi oli ohi aamukuuteen mennessä.

Talouden murros palasi Ouluun Nuottasaaren kautta – Stora Enson kertoma uutinen on työntekijöille ja kaupungille valtava pettymys

Pääkirjoitukset 19.3.

Stora Enson ilmoitus laajasta irtisanomisaikeesta Oulun-tehtailla suisti maanantaina satojen työntekijöiden elämän hetkessä epävarmuuteen.

Kommentti: Paperikoneita menee kiinni vielä lisää – Euroopassa näkyy kulutuksen kääntyminen laskuun

Talous 18.3.

Stora Enson päätös sulkea hienopaperilinja Oulussa ei ollut suuri yllätys. Sillä ei ole mitään tekemistä nykyisen metsäkeskustelun kanssa.

Oulu on jo avannut keskustelut Stora Enson kanssa työllistämistoimista – "Toivomme, että yhtiö investoi myöhemmin toiseenkin linjaan"

Oulu 18.3.

Oulun kaupunki on jo aloittanut keskustelut Stora Enson kanssa siitä, mitä yrityksen Nuottasaaren tehtailla tänään alkaneiden yt-neuvottelujen seurauksena irtisanottavien työllistymiseksi voisi tehdä.

Paperiliitto jyrähtää Stora Ensolle – "Edellyttää tuntuvaa vastaantuloa"

Oulu 18.3.

Paperiliiton mukaan Oulussa irtisanomisuhan alla olevien paperiliittolaisten määrä on suurin sitten vuoden 2011, jolloin Myllykosken tehdas suljettiin.

Kaupunginjohtaja Laajala: Stora Enson kaavailemien henkilöstövähennysten suuruus yllätti – tukitoimia suunnitteilla

Oulu 18.3.

Laajalan mukaan synkän pilven kultareunus on, että tehdas jatkaa edelleen Oulussa. Kaupunki tulee hakemaan valtiolta rakennemuutosrahaa ja käynnistää toimia työllisyystilanteen tukemiseksi.

Stora Enso pudotti yt-pommin Oulussa: Paperitehdas muuttumassa kartonkitehtaaksi, yksi paperikone suljetaan – jopa 400 työpaikkaa uhattuna

Oulu 18.3.

Stora Enso suunnittelee sulkevansa yhden paperikoneen Oulussa ja muuttavansa toisen tuottamaan pakkauskartonkia. Koko 600 hengen henkilöstö on yt-neuvotteluiden piirissä. Enintään 400 työpaikkaa voi kadota.

Stora Enson pääluottamusmies yt-pommista: "Valtava järkytys, en voi edes sanoin kuvailla tuntemuksia"

Oulu 18.3.

Stora Enson Oulun tehtaalle jysähti maanantaiaamuna yt-pommi. Jopa kaksi kolmasosaa työpaikoista on uhattuna.

Nuottasaaren piipun purkamisesta käytiin laajat neuvottelut – rakennuksia ei ole lailla eikä kaavalla suojeltu

Oulu 5.3.

Viranomaisneuvotteluissa olivat mukana ympäristöpuoli, museovirasto, aluehallintovirasto, ely-keskus ja rakennusvalvonta.

Tammikuussa

Stora Enson Oulun tehtaan muutos kartonkitehtaaksi auttaisi ympäristöä – vaikutus henkilöstötarpeeseen mietityttää työntekijöitä

Talous 10.1.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen arvion mukaan Stora Enson Oulun paperitehtaan mahdollinen muuttaminen pakkauskartonkitehtaaksi olisi ympäristön kannalta pääosin myönteinen asia.

Vuonna 2018

Stora Enson Oulun paperitehtaan yt-neuvottelut päättyivät – yhtiö voi lomauttaa henkilöstöä ensi vuonna

Oulu 21.12.2018

Neuvottelujen lopputuloksena yhtiö voi tarvittaessa lomauttaa Stora Enso Oulu Oy:n henkilöstöä korkeintaan 90 päivän ajaksi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Lisää aiheesta Stora Enso

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Varsinais-Suomen ja Pohjois-Karjalan maakuntiin sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan ja Etelä-Savon maakunnissa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Allekirjoitan tuon hyvän kotikasvatuksen sairauksien pilkkaamisesta,kait siihen syyllistyvät vain PERSUT. Lue lisää...
kimmo45

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi