Sote-uudistus

Syyskuussa

Puheenvuoro: Maakuntavero voisi kiristää verotusta – Sote-palvelujen rahoitus kuuluu asiantuntijoiden mielestä valtiolle

Kotimaa 28.9.

Professori Arto Alangon ja lääkintöneuvos Sakari Alhopuron mielestä lainsäädännön ja rahoituksen pitää olla yksissä käsissä.

Elokuussa

Kunnille ehkä mahdollisuus tuottaa terveyspalveluja itse – Uusi STM:n kansliapäällikkö: "Vaikeita kohtia uudistuksessa on kaksi"

Kotimaa 15.8.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi valittu Kirsi Varhila ei uskalla ennustaa, meneekö sote-uudistus tälläkään hallituskaudella maaliin.

Toukokuussa

Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti

Oulu 24.5.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala toivoo, että sote-uudistusta lähdettäisiin kehittämään palvelut edellä.

Epätietoisuutta soten ympärillä – sotea valmistelleet organisaatiot on ajettu lähes alas, juuri kun pitäisi alkaa rakentaa uutta

Kotimaa 24.5.

Monet sote-valmistelijat ovat palanneet vakituisiin töihinsä ja on epäselvää, saadaanko heidät takaisin sote-reen matkaan.

Maakuntajohtaja Pauli Harju tuoreista sote-suunnitelmista: "Hienoa, että halutaan ratkoa tämä pitkään näkyvillä ollut ongelma"

Pohjois-Suomi 24.5.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Pauli Harju suhtautuu alustavasti sovittuihin suunnitelmiin positiivisesti.

Rinne tapaa häntä teho-osastolla hoitaneet hoitajat: Uskoo heidän olevan tyytyväisiä sote-ratkaisuun "ilman pörriäisiä"

Kotimaa 23.5.

HelsinkiHallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) kertoi tapaavansa torstai-iltana häntä tammikuussa teho-osastolla hoitaneet hoitajat.

Antti Rinne vastasi kuntapohjaista sote-mallia Pirkanmaalle ajaneelle Tampereen pormestarille: "Yhteensovitetaan valmistelut"

Kotimaa 23.5.

Hallituksen muodostajan Antti Rinteen mukaan nyt sovittu maakuntamalli mahdollistaa myös alueellisten lähtökohtien huomioimisen.

Kokoomusnuorten Vuornos syyttää Rinnettä selän kääntämisestä – "Entiset kaupunkipuolueet vihreät ja sdp taipuivat yllättävän helposti keskustan maakuntamalliin"

Kotimaa 23.5.

Vuornos syyttää hallituksen muodostajaa Antti Rinnettä (sd.) selän kääntämisestä pääkaupunkiseudun ulkopuolisille suurille kaupungeille.

Rkp:n Henriksson sote-sovusta: Maakuntavaalit "olisi paikallaan" järjestää – Puheenjohtaja myös avaa valtaa, joka maakunnille voi tulla

Kotimaa 23.5.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne kertoi torstaina, että sote-malli valmistellaan 18 maakunnan pohjalta.

Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin

Kotimaa 23.5.

Sote-uudistus on osoitus hallituksen ja opposition politikoinnista kauneimmillaan tai karmeimmillaan, riippuu katsojasta.

Sairaanhoitopiirit ottavat itse ohjat soten politikoinnista huolimatta – hallituksella tavoitteena ainakin 18 maakuntaa

Kotimaa 23.5.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kaatuminen ei hidastanut sairaanhoitopiirien yhä lisääntyvää oma-aloitteista yhteistyötä, selviää Lännen Median kyselystä.

Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa

Kotimaa 23.5.

Rinteen mukaan sote-uudistus toteutetaan 18:n maakunnaksi kutsutun itsehallintoalueen pohjalta.

Huhtikuussa

HS: Valtiovarainministeriön virkamiehet jättivät kertomatta eduskunnalle satojen miljoonien sote-ongelmasta – pohtivat viesteissä, huomaako kukaan

Kotimaa 12.4.

Valtiovarainministeriö pimitti eduskunnalta sote- ja maakuntauudistuksen ratkaisevilla hetkillä olennaisia tietoja, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Uutisen perusteella on perjantaina jätetty oikeuskanslerille kantelu virkamiesten toiminnasta.

Puolen Suomen vaalitentti: Sipilän mukaan vanhustenhoidon ongelmat oireita sote-uudistuksen puuttumisesta – Rinne harkitsisi voitontavoittelun rajoittamista

Eduskuntavaalit 2019 1.4.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan on selvää, että kun terveysjätit ostavat pieniä yrityksiä kalliilla hinnalla, jossain kohtaa tulee takaisinmaksun aika. Hän sanoi huolestuneensa katsoneensa tätä kehitystä.

Maaliskuussa

Näkökulma: Suuret kaupungit haluavat vetää sote-uudistusta – Onko eduskunnan rinnalle muodostumassa varjoparlamentti?

Kotimaa 31.3.

Suuret kaupungit haluavat toimia vetureina sote-uudistuksessa, joka tulee myös seuraavan hallituksen pöydälle.

STM:n ylijohtaja: Soten digi-kehittämiseen olisi hyvä olla pysyvä yhtiö – Keskustelua käyty vasta epävirallisesti

Kotimaa 31.3.

Kuluvalla vaalikaudella soten digitaalisia ratkaisuja kehitettiin SoteDigi- ja Vimana-yhtiöissä. SoteDigi voitaisiin jättää pysyväksi yhtiöksi, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila.

Soten tilannehuone hiljeni – sadoilta sote-valmistelijoilta loppuu työt, organisaatioita ajetaan valmiustilaan, valmistelu jatkuu silti osin

Kotimaa 31.3.

Soten valmisteluorganisaatioita ajetaan alas, työt päättyvät noin 800:lta. Valmistelu jatkuu osin ministeriöissä ja kunnissa.

Puhemies Risikko työterveysavun tarjoamisesta sote-valiokunnalle: "Ei auttanut muu kuin ryhtyä lapioimaan"

Kotimaa 19.3.

Valiokuntien koko saattaa jatkossa pienentyä. Asia nousee esille heti uuden eduskunnan aloittaessa.

Lisää aiheesta Sote-uudistus

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/