Riikka Moilasen kohukommentit

Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen käytti 10.9.2018 valtuuston kokouksessa sanaa "ihmisroska", jolla hän viittasi syrjäytyneisiin ja päihderiippuvaisiin. Kommentin seurauksena Moilanen erotettiin Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajan tehtävistä.

Tässä kuussa

Kaupunginvaltuutettu käytti "ihmisroska"-ilmausta Tampereella – ei tullut valituksi seuraavissa kunnallisvaaleissa

Kotimaa 12.9.

Tamperelainen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Antti Hervonen (kok.) käytti elokuussa 2012 samaa ilmausta kuin oululaispoliitikko Riikka Moilanen (kesk.) toissailtana Oulun valtuustossa. Hervosen äänimäärä romahti syksyn vaaleissa.

Kriisiviestinnän ammattilainen kommentoi Riikka Moilasen tapausta: "Äärimmäisen typerä teko ja ammattitaidotonta kriisiviestintää"

Oulu 12.9.

"Hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi ja sanoa, että tämä oli ihan järkyttävä moka: sanoa, että käytin sellaista sanaa, jota ei olisi saanut käyttää enkä...

Pääministeri Sipilä tuomitsee Moilasen puheet ihmisroskasta Oulun kaduilla - "Ei anna aihetta toimiin keskustan puolelta"

Oulu 11.9.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen puheet syrjäytyneistä henkilöistä eivät ole puolueen linjan mukaisia.

Pihlajalinnasta potkut saaneen Moilasen tulevaisuus on nyt auki: "Oma virhe"

Kotimaa 11.9.

Riikka Moilanen oli tiistaina edelleen pahoillaan puheestaan valtuustossa.

Kommentti: Yksi sana riitti tekemään Riikka Moilasesta kestämättömän mainehaitan pörssiyhtiölle

Oulu 11.9.

Etenkään terveys- ja sosiaalialalla toimivan yrityksen edustaja ei vain missään eikä milloinkaan voi käyttää sellaista sanaa, jota Moilanen valtuustossa käytti, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Pekka Mikkola kommentissaan.

Terveysyhtiö Pihlajalinna antoi potkut Riikka Moilaselle ihmisroskapuheiden vuoksi – "Jokaisen ihmisen elämä on arvokas"

Oulu 11.9.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Oulun kaupunginvaltuuston keskustaryhmä irtisanoutuu Moilasen ihmisroskapuheista ja pahoittelee niitä – puoluesihteerikin tuomitsee

Oulu 10.9.

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalaisjäsen Riikka Moilanen kutsui maanantain valtuustokokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”.

Oulun kaupunginvaltuutettu Moilanen kutsui valtuuston kokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”

Oulu 10.9.

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalainen jäsen Riikka Moilanen käytti valtuuston kokouksessa termiä "ihmisroska". Pian Moilasen puheenvuoron jälkeen valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps.) sanoi olevansa pettynyt keskustelun tasoon.

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi