Riikka Moilasen kohukommentit

Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen käytti 10.9.2018 valtuuston kokouksessa sanaa "ihmisroska", jolla hän viittasi syrjäytyneisiin ja päihderiippuvaisiin. Kommentin seurauksena Moilanen erotettiin Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajan tehtävistä.

Vuonna 2019

Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Oulu 25.6.2019

Apulaisoikeusasiamies pitää Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk.) viime syyskuussa valtuustossa käyttämää niin sanottua ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana".

Vuonna 2018

Oulun kaupunginhallituksen mukaan Riikka Moilasen toimiin ei tarvetta puuttua

Oulu 19.11.2018

Eduskunnan oikeusasiamiehelle antamassaan selitys- ja selvityspyynnössä kaupunginhallitus katsoo, että kokonaisuutena arvioiden asiassa on kysymys luottamushenkilön moraalisen ja eettisen vastuun piiriin kuuluvasta arvioinnista.

Keskustan kansanedustajaehdokkaan puheita selvitetään taas – Yle: Apulaisoikeusasiamies tutkii Riikka Moilasen kielenkäyttöä

Oulu 30.10.2018

Apulaisoikeusasiamies tutkii oululaisen kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk.) valtuustossa käyttämää ihmisroskatermiä saamansa kantelun perusteella. Asiasta kertoo Yle.

Tilaajille
Tilaajille

Potkut, anteeksipyyntöjä ja tuhansia viestejä – Oulun keskustan "ihmisroskasta" puhunut Riikka Moilanen kertoo nyt, mitä oppi valtavasta kohusta

Oulu 30.9.2018

Riikka Moilanen on kokenut poliitikko ja esiintyjä, mutta tulevat puheenvuoronsa hän aikoo suunnitella entistä tarkemmin.

Kaupunginvaltuutettu käytti "ihmisroska"-ilmausta Tampereella – ei tullut valituksi seuraavissa kunnallisvaaleissa

Kotimaa 12.9.2018

Tamperelainen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Antti Hervonen (kok.) käytti elokuussa 2012 samaa ilmausta kuin oululaispoliitikko Riikka Moilanen (kesk.) toissailtana Oulun valtuustossa. Hervosen äänimäärä romahti syksyn vaaleissa.

Kriisiviestinnän ammattilainen kommentoi Riikka Moilasen tapausta: "Äärimmäisen typerä teko ja ammattitaidotonta kriisiviestintää"

Oulu 12.9.2018

"Hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi ja sanoa, että tämä oli ihan järkyttävä moka: sanoa, että käytin sellaista sanaa, jota ei olisi saanut käyttää enkä...

Pääministeri Sipilä tuomitsee Moilasen puheet ihmisroskasta Oulun kaduilla - "Ei anna aihetta toimiin keskustan puolelta"

Oulu 11.9.2018

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen puheet syrjäytyneistä henkilöistä eivät ole puolueen linjan mukaisia.

Pihlajalinnasta potkut saaneen Moilasen tulevaisuus on nyt auki: "Oma virhe"

Kotimaa 11.9.2018

Riikka Moilanen oli tiistaina edelleen pahoillaan puheestaan valtuustossa.

Oulun kaupunginvaltuuston keskustaryhmä irtisanoutuu Moilasen ihmisroskapuheista ja pahoittelee niitä – puoluesihteerikin tuomitsee

Oulu 10.9.2018

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalaisjäsen Riikka Moilanen kutsui maanantain valtuustokokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”.

Oulun kaupunginvaltuutettu Moilanen kutsui valtuuston kokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”

Oulu 10.9.2018

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalainen jäsen Riikka Moilanen käytti valtuuston kokouksessa termiä "ihmisroska". Pian Moilasen puheenvuoron jälkeen valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps.) sanoi olevansa pettynyt keskustelun tasoon.

Nyt puhuu kohun keskelle ajautunut oululaisvaltuutettu Riikka Moilanen: "Halusin kääntää keskustelun ihmisraukkoihin, joilla on oikeasti hätä"

Oulu 10.9.2018

Kalevan toimittaja keskusteli Riikka Moilasen kanssa vielä myöhään maanantai-iltana. Moilanen kertoi olevansa hyvin pahoillaan sanoistaan ja halunneensa nostaa esille huolensa kaduilla majailevista ihmisistä.

Pihlajalinnakin irtisanoutuu oululaisvaltuutettu Moilasen puheista

Oulu 10.9.2018

Riikka Moilanen (kesk.) on siiviliammatiltaan Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja. Pihlajalinna irtisanoutuu Moilasen puheenvuorosta.

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille