Riikka Moilasen kohukommentit

Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen käytti 10.9.2018 valtuuston kokouksessa sanaa "ihmisroska", jolla hän viittasi syrjäytyneisiin ja päihderiippuvaisiin. Kommentin seurauksena Moilanen erotettiin Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajan tehtävistä.

Vuonna 2018

Oulun kaupunginhallituksen mukaan Riikka Moilasen toimiin ei tarvetta puuttua

Oulu 19.11.2018

Eduskunnan oikeusasiamiehelle antamassaan selitys- ja selvityspyynnössä kaupunginhallitus katsoo, että kokonaisuutena arvioiden asiassa on kysymys luottamushenkilön moraalisen ja eettisen vastuun piiriin kuuluvasta arvioinnista.

Keskustan kansanedustajaehdokkaan puheita selvitetään taas – Yle: Apulaisoikeusasiamies tutkii Riikka Moilasen kielenkäyttöä

Oulu 30.10.2018

Apulaisoikeusasiamies tutkii oululaisen kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk.) valtuustossa käyttämää ihmisroskatermiä saamansa kantelun perusteella. Asiasta kertoo Yle.

Tilaajille
Tilaajille

Potkut, anteeksipyyntöjä ja tuhansia viestejä – Oulun keskustan "ihmisroskasta" puhunut Riikka Moilanen kertoo nyt, mitä oppi valtavasta kohusta

Oulu 30.9.2018

Riikka Moilanen on kokenut poliitikko ja esiintyjä, mutta tulevat puheenvuoronsa hän aikoo suunnitella entistä tarkemmin.

Kaupunginvaltuutettu käytti "ihmisroska"-ilmausta Tampereella – ei tullut valituksi seuraavissa kunnallisvaaleissa

Kotimaa 12.9.2018

Tamperelainen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Antti Hervonen (kok.) käytti elokuussa 2012 samaa ilmausta kuin oululaispoliitikko Riikka Moilanen (kesk.) toissailtana Oulun valtuustossa. Hervosen äänimäärä romahti syksyn vaaleissa.

Kriisiviestinnän ammattilainen kommentoi Riikka Moilasen tapausta: "Äärimmäisen typerä teko ja ammattitaidotonta kriisiviestintää"

Oulu 12.9.2018

"Hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi ja sanoa, että tämä oli ihan järkyttävä moka: sanoa, että käytin sellaista sanaa, jota ei olisi saanut käyttää enkä...

Pääministeri Sipilä tuomitsee Moilasen puheet ihmisroskasta Oulun kaduilla - "Ei anna aihetta toimiin keskustan puolelta"

Oulu 11.9.2018

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen puheet syrjäytyneistä henkilöistä eivät ole puolueen linjan mukaisia.

Pihlajalinnasta potkut saaneen Moilasen tulevaisuus on nyt auki: "Oma virhe"

Kotimaa 11.9.2018

Riikka Moilanen oli tiistaina edelleen pahoillaan puheestaan valtuustossa.

Kommentti: Yksi sana riitti tekemään Riikka Moilasesta kestämättömän mainehaitan pörssiyhtiölle

Oulu 11.9.2018

Etenkään terveys- ja sosiaalialalla toimivan yrityksen edustaja ei vain missään eikä milloinkaan voi käyttää sellaista sanaa, jota Moilanen valtuustossa käytti, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Pekka Mikkola kommentissaan.

Oulun kaupunginvaltuutettu Moilanen kutsui valtuuston kokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”

Oulu 10.9.2018

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalainen jäsen Riikka Moilanen käytti valtuuston kokouksessa termiä "ihmisroska". Pian Moilasen puheenvuoron jälkeen valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps.) sanoi olevansa pettynyt keskustelun tasoon.

Nyt puhuu kohun keskelle ajautunut oululaisvaltuutettu Riikka Moilanen: "Halusin kääntää keskustelun ihmisraukkoihin, joilla on oikeasti hätä"

Oulu 10.9.2018

Kalevan toimittaja keskusteli Riikka Moilasen kanssa vielä myöhään maanantai-iltana. Moilanen kertoi olevansa hyvin pahoillaan sanoistaan ja halunneensa nostaa esille huolensa kaduilla majailevista ihmisistä.

Pihlajalinnakin irtisanoutuu oululaisvaltuutettu Moilasen puheista

Oulu 10.9.2018

Riikka Moilanen (kesk.) on siiviliammatiltaan Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja. Pihlajalinna irtisanoutuu Moilasen puheenvuorosta.

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan itäosassa, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä Ylitornion kunnassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi vain osaa ihmisiä kuunnellaan?

Ei ole kuin yhdenlaisia persuja... Juuri niitä isoja vauvoja... Äänekkäitä isoja vauvoja... Lue lisää...
Sihveri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi