Pohjois-Suomen matkailu

Marraskuussa

Tilaajille
Tilaajille

Joulumuorille nousi miljoonan hirsilinna – Rovaniemen Pajakylän tuorein rakennusinvestointi vastaa asiakkaiden kysyntään

Pohjois-Suomi 23.11.

Muumi-lumilinnaa ei tänä vuonna nähdä, mutta uusia majoitustiloja sitäkin enemmän.Tuore puu tuoksuu jo portailla, sisältä kuuluu pianonsoittoa ja laulua.

Lokakuussa

Tilaajille
Tilaajille

Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain?

Pohjois-Suomi 15.10.

Vertaiselämyspalvelut ovat monipuolistuneet ja niiden määrä on kasvanut vuoden aikana. Ammattimaisen palveluntarjoajan erottaminen yksityishenkilöstä aiheuttaa Tukesille harmaita hiuksia.

Tilaajille
Tilaajille

Lapin jättiläiseksi kasvaneen Levin tarina alkoi jo 1930-luvulla – pussihousuiset mutkamäenlaskijat otettiin avosylin vastaan, eikä 90-luvun lama lannistanut

Pohjois-Suomi 13.10.

Kittilän Levi on uljas esimerkki siitä, kuinka väestökadosta ja työttömyydestä kärsinyt kunta saatiin nousemaan kuopasta. Levin kasvu alkoi kauempaa kuin arvaammekaan.

Syyskuussa

Kuusamossa kävi tänä kesänä ennätysmäärä matkailijoita – "Matkailijat kyselivät infosta, miten ruman nimisiin paikkoihin pääsee"

Pohjois-Suomi 13.9.

Ruka-Kuusamon alueen yöpymisten määrä kasvoi tänä kesänä 15 prosenttia verrattuna viime kesään. Kuusamon alueen kesämatkailua markkinoitiin tänä vuonna alueen erikoisilla paikannimillä.

Tilaajille
Tilaajille

Va­paa­eh­toi­nen tu­ris­ti­mak­su voisi olla jopa Lapin mat­kai­lun kil­pai­lu­valt­ti – MaRan toimitusjohtaja turistiverosta: "Erittäin huono idea"

Pohjois-Suomi 13.9.

Matkailijoilta perittävä turistimaksu vaatisi veroluonteisuuden takia lakimuutoksen. Vapaaehtoinen maksu voisi olla vaihtoehto ja joidenkin arvioiden mukaan jopa tulevaisuuden kilpailuvaltti.

Tilaajille
Tilaajille

Ruka uskoo kesäsesongin kirivän pian talven ohi, matkailuun investoidaan nyt 111 miljoonalla eurolla – "Kasvu vaatii tilaa"

Pohjois-Suomi 9.9.

Kuusamossa investoidaan nyt matkailuun kymmeniä miljoonia euroja tavoitteena ympärivuotisuuden kehittäminen.

Elokuussa

15 vuoden takainen ajatus muuttuu todeksi – Rukalle kohoaa 20 iglun kylä: "Valmista pitäisi tulla marraskuun aikana"

Pohjois-Suomi 26.8.

Lammintuvan kahvilan läheisyyteen rakennetaan parhaillaan uutta iglukylää.

Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen

Pohjois-Suomi 23.8.

Kesämatkailun myyminen ei ole helppoa, vaan pikemminkin haastavaa ja pulmallista varsinkin Pohjois-Lapissa, jossa ei ole huvipuistoja eikä Muumimaailmaa.

Kesäkuussa

Tilaajille
Tilaajille

Lapin talvi tunnetaan, mutta kesää ei niinkään – Monella on yksipuolinen kuva Pohjois-Suomesta kesällä: "Harha on, että täällä on pelkkää hyttysten ininää"

Pohjois-Suomi 2.6.

Kesäajan matkailun kasvusta on Lapissa puhuttu pitkään. Muoniolaisen Harrinivan toimitusjohtaja Niina Pietikäinen kertoo, että suurin kasvu on mahdollista saada lumettomalta ajalta.

Huhtikuussa

Kuusamon ja lähialueen matkailun kehittämiseen 3,6 miljoonaa euroa – kansallispuistoja markkinoidaan maailmalle, tavoitteena saada lisää matkailijoita

Pohjois-Suomi 2.4.

Hankkeen tarkoitus on kehittää Syötteen, Hossan, Riisitunturin, Oulangan ja Venäjän puolella olevan Paanajärven kansallispuistojen matkailua ja kehittämään niiden kansainvälistymisastetta.

Maaliskuussa

Omatoimimatkailijat ottavat riskejä Lapin-matkoillaan, joen sulalle mennään hyvän valokuvan perässä – "Somessa ei yleensä kerrota olosuhteita"

Pohjois-Suomi 18.3.

Matalan kynnyksen seikkailumatkailulle olisi kysyntää, sanoo Luonnonvarakeskuksen asiantuntija.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Suomessa avataan alueita freeridelle, sillä moottorikelkalla halutaan umpihankeen – "Jos Suomessa ei ole mahdollisuutta tällaiseen, kelkkailijat lähtevät Ruotsiin"

Pohjois-Suomi 18.3.

Pohjois-Suomessa on avattu uusia alueita niin sanotulle freeridelle eli reittien ulkopuoliselle kelkkailulle.

Aasialaiset matkanjärjestäjät innostuivat Pohjois-Pohjanmaasta – "On meri, pieni paikkakunta ja innovaatiokaupunki"

Pohjois-Suomi 16.3.

Kansainväliset matkanjärjestäjät kävivät viikon aikana Kalajoella, Rokualla, Syötteellä ja Oulussa.

Tilaajille
Tilaajille

Rovaniemen sallivaa Airbnb-linjaa kummastellaan etelässä: "Mitä virkaa on rakennusluvilla ja kaavamerkinnöillä, jos niitä ei valvota ja noudateta?"

Pohjois-Suomi 8.3.

Suomalaisten kaupunkien suhtautumisessa Airbnb-majoitukseen on suuria eroja.

Helmikuussa

Tilaajille
Tilaajille

Vaaran laelle rakennettua salaista lomakohdetta ylistää Monacon ruhtinaskin – nyt Janne Honkanen kertoo, kuinka ponnisti pohjalta luksusmatkailun huipulle

Pohjois-Suomi 9.2.

Alle kolmekymppisenä Janne Honkaselta oli mennyt yritys, luottotiedot, unelmat ja melkein terveyskin.

Tilaajille
Tilaajille

Talvimyrsky voi lamauttaa tunturikeskuksen – "35 asteen pakkasten aikaan muistui mieleen, miten tärkeää sähkön- ja lämmönjakelu on"

Pohjois-Suomi 4.2.

Kuvitellaan tilanne, että Lappiin iskee talvimyrsky. Se kurittaa Pohjois-Suomea useita vuorokausia, lunta sataa runsaasti ja myrsky on jäätävä.

Tilaajille
Tilaajille

Rovaniemeläinen Kuutti Heikkilä, 29, löysi unelma-ammattinsa polkupyörän satulasta – nyt hän kertoo, millä ehdoilla rakkaasta harrastuksesta tuli työ

Pohjois-Suomi 2.2.

Tuore matkailualan yrittäjä Kuutti Heikkilä viettää työssään pyörän selässä useita tunteja joka päivä. Vapaa-ajalla 29-vuotias polkee omaksi ilokseen.

Tilaajille
Tilaajille

Kokenut luontokuvaaja väittää, että revontulituristit tuodaan Lappiin ihan väärään aikaan: "He äänestävät pian jaloillaan"

Kotimaa 2.2.

Palkittu Oulun Haukiputaalla asuva luontokuvaaja Jorma Luhta tietää, miten revontulien humahdus voi olla jopa musiikillinen kokemus.

Lisää aiheesta Pohjois-Suomen matkailu

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/