Pohjois-Suomen matkailu

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Pohjoisen hiihtokeskuksilla on ollut ennätysmäinen alkutalvi – "Pitkällä tähtäimellä on huono asia, jos talvet alkavat olla Etelä-Suomessa lumettomia"

Pohjois-Suomi 9.1.

Pohjoisen hiihtokeskuksilla on ollut ennätysmäinen alkutalvi, eikä kaikille viime hetken varaajille ole aina löytynyt majoitustilaa.

Tilaajille
Tilaajille

Lapin matkailun tulevaisuudenhaaste on kasvattaa lumettoman ajan matkailua – raideliikenteen parantaminen on edunvalvonnan tärkein tehtävä

Talous 9.1.

Nyt talvisesonki haukkaa 75 prosenttia Lapin matkailutulosta. Tavoite on, että neljän vuoden päästä suhdeluku on talven ja lumettoman ajan matkailutulon suhdeluku on 70/30.

Tilaajille
Tilaajille

Someilmiöksi nousseessa lumihotellissa saa yöpyä vain yhden yön – Lainion SnowVillage luopui hittisarjasta ja haastaa uudella näyttelyllä ihmismieltä

Pohjois-Suomi 2.1.

Lainion SnowVillage nousi maailman tietoisuuteen, kun sinne rakennettiin HBO:n Game of Thrones -sarjan teemalla lumi- ja jääveistosteemapuisto kahtena viime talvena.

Vuonna 2019

Tilaajille
Tilaajille

Joulumuorille nousi miljoonan hirsilinna – Rovaniemen Pajakylän tuorein rakennusinvestointi vastaa asiakkaiden kysyntään

Pohjois-Suomi 23.11.2019

Muumi-lumilinnaa ei tänä vuonna nähdä, mutta uusia majoitustiloja sitäkin enemmän.Tuore puu tuoksuu jo portailla, sisältä kuuluu pianonsoittoa ja laulua.

Tilaajille
Tilaajille

Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain?

Pohjois-Suomi 15.10.2019

Vertaiselämyspalvelut ovat monipuolistuneet ja niiden määrä on kasvanut vuoden aikana. Ammattimaisen palveluntarjoajan erottaminen yksityishenkilöstä aiheuttaa Tukesille harmaita hiuksia.

Tilaajille
Tilaajille

Lapin jättiläiseksi kasvaneen Levin tarina alkoi jo 1930-luvulla – pussihousuiset mutkamäenlaskijat otettiin avosylin vastaan, eikä 90-luvun lama lannistanut

Pohjois-Suomi 13.10.2019

Kittilän Levi on uljas esimerkki siitä, kuinka väestökadosta ja työttömyydestä kärsinyt kunta saatiin nousemaan kuopasta. Levin kasvu alkoi kauempaa kuin arvaammekaan.

Kuusamossa kävi tänä kesänä ennätysmäärä matkailijoita – "Matkailijat kyselivät infosta, miten ruman nimisiin paikkoihin pääsee"

Pohjois-Suomi 13.9.2019

Ruka-Kuusamon alueen yöpymisten määrä kasvoi tänä kesänä 15 prosenttia verrattuna viime kesään. Kuusamon alueen kesämatkailua markkinoitiin tänä vuonna alueen erikoisilla paikannimillä.

Tilaajille
Tilaajille

Va­paa­eh­toi­nen tu­ris­ti­mak­su voisi olla jopa Lapin mat­kai­lun kil­pai­lu­valt­ti – MaRan toimitusjohtaja turistiverosta: "Erittäin huono idea"

Pohjois-Suomi 13.9.2019

Matkailijoilta perittävä turistimaksu vaatisi veroluonteisuuden takia lakimuutoksen. Vapaaehtoinen maksu voisi olla vaihtoehto ja joidenkin arvioiden mukaan jopa tulevaisuuden kilpailuvaltti.

Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen

Pohjois-Suomi 23.8.2019

Kesämatkailun myyminen ei ole helppoa, vaan pikemminkin haastavaa ja pulmallista varsinkin Pohjois-Lapissa, jossa ei ole huvipuistoja eikä Muumimaailmaa.

Tilaajille
Tilaajille

Lapin talvi tunnetaan, mutta kesää ei niinkään – Monella on yksipuolinen kuva Pohjois-Suomesta kesällä: "Harha on, että täällä on pelkkää hyttysten ininää"

Pohjois-Suomi 2.6.2019

Kesäajan matkailun kasvusta on Lapissa puhuttu pitkään. Muoniolaisen Harrinivan toimitusjohtaja Niina Pietikäinen kertoo, että suurin kasvu on mahdollista saada lumettomalta ajalta.

Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?

Pohjois-Suomi 21.4.2019

Kat­su­ki Ta­na­ka on Ja­pa­nin sau­na­gu­ru. Nyt mies sau­noo Kuu­sa­mos­sa.

Tilaajille
Tilaajille

Millenniaalien matkakohteen valintaan vaikuttaa kohteen instagrammattavuus – kysyimme, kuinka paljon superjulkkisten tuoma somenäkyvyys tuo euroja Lapin matkailuun

Pohjois-Suomi 9.4.2019

Monen matkailukohdevalinnoissa painaa nykyään niin kutsuttu instagrammattavuus. Onko tämä huomattu myös Lapissa?

Kuusamon ja lähialueen matkailun kehittämiseen 3,6 miljoonaa euroa – kansallispuistoja markkinoidaan maailmalle, tavoitteena saada lisää matkailijoita

Pohjois-Suomi 2.4.2019

Hankkeen tarkoitus on kehittää Syötteen, Hossan, Riisitunturin, Oulangan ja Venäjän puolella olevan Paanajärven kansallispuistojen matkailua ja kehittämään niiden kansainvälistymisastetta.

Omatoimimatkailijat ottavat riskejä Lapin-matkoillaan, joen sulalle mennään hyvän valokuvan perässä – "Somessa ei yleensä kerrota olosuhteita"

Pohjois-Suomi 18.3.2019

Matalan kynnyksen seikkailumatkailulle olisi kysyntää, sanoo Luonnonvarakeskuksen asiantuntija.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Suomessa avataan alueita freeridelle, sillä moottorikelkalla halutaan umpihankeen – "Jos Suomessa ei ole mahdollisuutta tällaiseen, kelkkailijat lähtevät Ruotsiin"

Pohjois-Suomi 18.3.2019

Pohjois-Suomessa on avattu uusia alueita niin sanotulle freeridelle eli reittien ulkopuoliselle kelkkailulle.

Aasialaiset matkanjärjestäjät innostuivat Pohjois-Pohjanmaasta – "On meri, pieni paikkakunta ja innovaatiokaupunki"

Pohjois-Suomi 16.3.2019

Kansainväliset matkanjärjestäjät kävivät viikon aikana Kalajoella, Rokualla, Syötteellä ja Oulussa.

Tilaajille
Tilaajille

Rovaniemen sallivaa Airbnb-linjaa kummastellaan etelässä: "Mitä virkaa on rakennusluvilla ja kaavamerkinnöillä, jos niitä ei valvota ja noudateta?"

Pohjois-Suomi 8.3.2019

Suomalaisten kaupunkien suhtautumisessa Airbnb-majoitukseen on suuria eroja.

Tilaajille
Tilaajille

Vaaran laelle rakennettua salaista lomakohdetta ylistää Monacon ruhtinaskin – nyt Janne Honkanen kertoo, kuinka ponnisti pohjalta luksusmatkailun huipulle

Pohjois-Suomi 9.2.2019

Alle kolmekymppisenä Janne Honkaselta oli mennyt yritys, luottotiedot, unelmat ja melkein terveyskin.

Lisää aiheesta Pohjois-Suomen matkailu

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Ei kaikki ole kuin sinä. Kun on rakkautta, toisen arvostusta ja kunnioitusta, niin pienet ja välillä isommatkin vuorokau... Lue lisää...
RAKASTETTU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille