Pohjois-Suomen matkailu

Kesäkuussa

Tilaajille
Tilaajille

Lapin talvi tunnetaan, mutta kesää ei niinkään – Monella on yksipuolinen kuva Pohjois-Suomesta kesällä: "Harha on, että täällä on pelkkää hyttysten ininää"

Pohjois-Suomi 2.6.

Kesäajan matkailun kasvusta on Lapissa puhuttu pitkään. Muoniolaisen Harrinivan toimitusjohtaja Niina Pietikäinen kertoo, että suurin kasvu on mahdollista saada lumettomalta ajalta.

Huhtikuussa

Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?

Pohjois-Suomi 21.4.

Kat­su­ki Ta­na­ka on Ja­pa­nin sau­na­gu­ru. Nyt mies sau­noo Kuu­sa­mos­sa.

Tilaajille
Tilaajille

Millenniaalien matkakohteen valintaan vaikuttaa kohteen instagrammattavuus – kysyimme, kuinka paljon superjulkkisten tuoma somenäkyvyys tuo euroja Lapin matkailuun

Pohjois-Suomi 9.4.

Monen matkailukohdevalinnoissa painaa nykyään niin kutsuttu instagrammattavuus. Onko tämä huomattu myös Lapissa?

Kuusamon ja lähialueen matkailun kehittämiseen 3,6 miljoonaa euroa – kansallispuistoja markkinoidaan maailmalle, tavoitteena saada lisää matkailijoita

Pohjois-Suomi 2.4.

Hankkeen tarkoitus on kehittää Syötteen, Hossan, Riisitunturin, Oulangan ja Venäjän puolella olevan Paanajärven kansallispuistojen matkailua ja kehittämään niiden kansainvälistymisastetta.

Maaliskuussa

Omatoimimatkailijat ottavat riskejä Lapin-matkoillaan, joen sulalle mennään hyvän valokuvan perässä – "Somessa ei yleensä kerrota olosuhteita"

Pohjois-Suomi 18.3.

Matalan kynnyksen seikkailumatkailulle olisi kysyntää, sanoo Luonnonvarakeskuksen asiantuntija.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Suomessa avataan alueita freeridelle, sillä moottorikelkalla halutaan umpihankeen – "Jos Suomessa ei ole mahdollisuutta tällaiseen, kelkkailijat lähtevät Ruotsiin"

Pohjois-Suomi 18.3.

Pohjois-Suomessa on avattu uusia alueita niin sanotulle freeridelle eli reittien ulkopuoliselle kelkkailulle.

Aasialaiset matkanjärjestäjät innostuivat Pohjois-Pohjanmaasta – "On meri, pieni paikkakunta ja innovaatiokaupunki"

Pohjois-Suomi 16.3.

Kansainväliset matkanjärjestäjät kävivät viikon aikana Kalajoella, Rokualla, Syötteellä ja Oulussa.

Tilaajille
Tilaajille

Rovaniemen sallivaa Airbnb-linjaa kummastellaan etelässä: "Mitä virkaa on rakennusluvilla ja kaavamerkinnöillä, jos niitä ei valvota ja noudateta?"

Pohjois-Suomi 8.3.

Suomalaisten kaupunkien suhtautumisessa Airbnb-majoitukseen on suuria eroja.

Helmikuussa

Tilaajille
Tilaajille

Rovaniemeläinen Kuutti Heikkilä, 29, löysi unelma-ammattinsa polkupyörän satulasta – nyt hän kertoo, millä ehdoilla rakkaasta harrastuksesta tuli työ

Pohjois-Suomi 2.2.

Tuore matkailualan yrittäjä Kuutti Heikkilä viettää työssään pyörän selässä useita tunteja joka päivä. Vapaa-ajalla 29-vuotias polkee omaksi ilokseen.

Tilaajille
Tilaajille

Kokenut luontokuvaaja väittää, että revontulituristit tuodaan Lappiin ihan väärään aikaan: "He äänestävät pian jaloillaan"

Kotimaa 2.2.

Palkittu Oulun Haukiputaalla asuva luontokuvaaja Jorma Luhta tietää, miten revontulien humahdus voi olla jopa musiikillinen kokemus.

Tammikuussa

Isolle-Syötteelle nousee hirsinen monitoimiareena – rakennusta voi käyttää tapahtumiin ja sisäliikuntaan

Pohjois-Suomi 22.1.

Pudasjärven kaupunki rakennuttaa hirsisen monitoimiareenan Isolle-Syötteelle. Lumiareena-nimisen rakennuksen urakoi oululaiseen Lapti Groupiin kuuluva Rakennusliike Lapti.

Tilaajille
Tilaajille

Kiinalaisyrittäjä teki hotellin kivitaloon, joka on kuulunut Rovaniemen katukuvaan jo ennen sotia – nyt siellä tarjoillaan Lappi-teemaa tuhat euroa yöltä

Pohjois-Suomi 19.1.

Kiinalaisyrittäjä teki hotellin kivitaloon, joka on kuulunut Rovaniemen katukuvaan vuodesta 1933.

Kuusamossa hotelleja korvataan nyt loma-asunnoilla – Hotelli Kuusamo sulki ovensa, yksi huoneistohotelli rakenteilla ja toinen suunnitteilla

Pohjois-Suomi 13.1.

Vapaa-ajan matkailijat haluavat majoittumiseltaan enemmän. Kuusamon ainoa keskustassa sijainnut hotelli sulki ovensa tammikuun alussa.

Vuonna 2018

Huippukokki haluaa yllättää asiakkaan Rovaniemen kiinalaisomisteisessa ravintolassa – lappilaista ruokaa aasialaisin maustein

Pohjois-Suomi 26.12.2018

Keittiömestari Jari Ruonakosken päivät ovat kiireisiä. Työn alla on rovaniemeläisen Nova Skyland -hotellin ravintolan ruokalistan uudistus.

Suomeen lentänyt brittituristi Gatwickin kaaoksesta: Pidättelimme lasten kanssa hengitystä niin kauan, kunnes oli varmaa, että kone nousee ilmaan

Ulkomaat 21.12.2018

Liikenne on palautumassa normaaliksi kaaoksessa olleella Gatwickin lentokentällä Lontoossa.

Kysyimme, miksei oululaisia saunoja markkinoida Japanissa – missä ovat Oulun huippusaunat?

Oulu 23.11.2018

Japanilaisille markkinoidaan Suomen parhaita saunoja, joiden maantieteellinen edustus on outo: Lapista ja Rukalta mukana on neljä, mutta muualta pohjoisesta ei yhtään. Oulu ei päässyt mukaan.

House of Lapland: Lapin-matkoja ei ole peruutettu lumettoman alkutalven vuoksi, eikä lentojen varausmäärissä näy laskua

Pohjois-Suomi 22.11.2018

Alkutalven poikkeuksellinen lumettomuus on herättänyt huomiota eritoten brittimediassa. Muun muassa The Sun uutisoi tiistaina, että turistit ovat pettyneet rajusti Lapissa vallitsevaan lumettomaan marraskuun säähän.

Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki

Pohjois-Suomi 19.11.2018

Lomalentojen supertalvi tietää sitä, että myös kausityöntekijöitä tarvitaan aiempaa enemmän. Erityisesti ravintolahenkilökunnasta näyttää olevan pula.

Lisää aiheesta Pohjois-Suomen matkailu

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Paljon paremmalta tuntuu kuin edellisen kepulien kokkareiden kavalluskavalkaadin 'maanpetosvaltioneuvoston' aikana. Su... Lue lisää...
Sini-Valko Oikeistol...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi