Pohjantien kunnostustyöt

Pohjantiellä tehdään mittavia kunnostustöitä.

Tammikuussa

Useat autoilijat rikkoivat perjantaiaamuna renkaansa pahoihin kuoppiin Nelostiellä Iissä – "Yhtäkkiä tuntui vain kova jysäys"

Oulu 3.1.

Kalevaan aamulla yhteyttä ottaneen autoilijan mukaan ennen kello kahdeksaa paikalla oli tienposkessa jopa kymmenkunta autoa, jotka olivat kärsineet rengasrikon. Paikalle järjestettiin aamun aikana liikenteenohjaus.

Vuonna 2019

Tilaajille
Tilaajille

Pohjantien uusi tekniikka otettiin käyttöön – nopeusrajoitus olisi mahdollista nostaa 120 kilometriin tunnissa hiljaisina aikoina

Oulu 18.12.2019

Suomen suurin avo-osuudelle rakennettu telematiikka- ja älyliikenteenhallintajärjestelmä otettiin käyttöön Pohjantiellä valtatie 4:llä tiistaina.

Pohjantien automaattinen järjestelmä välittää autoilijoille varoituksia, myös nopeurajoituksia voidaan muuttaa

Oulu 18.12.2019

Pohjantielle on rakennettu uudenlainen liikenteenhallintajärjestelmä, joka välittää tienkäytäjille tietoa kelistä, liikenteestä ja liikenteen häiriöistä.

Kahdeksan kilometriä uutta tietä – Oulun pohjoispuolella moottoritietä pitkin pääsee nyt Kiiminkijoelle saakka

Oulu 14.11.2019

Oulusta pääsee nyt moottoritietä pohjoisen suuntaan Laanilan eritasoliittymästä 19 kilometrin matkan, kun uusin kahdeksan kilometrin tieosuus Kellon ja Kiiminkijoen välillä avattiin liikenteelle torstaina.

Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa

Oulu 12.11.2019

Uusi moottoritieosuus on noin kahdeksan kilometriä pitkä. Tulevana talvena tien nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, mutta rajoitus pudotetaan ajoittain töiden vuoksi 60 kilometriin tunnissa.

Pohjantien liikenne pysäytetään siltojen purkutyön vuoksi keskiviikkona ja torstaina – "Viidessä minuutissa ehtii muodostua kilometrien jonot"

Oulu 29.10.2019

Väyläviraston mukaan pysäytysten kesto on enimmillään viisi minuuttia ja pysäytykset ajoitetaan työmatkaliikenteen ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus

Oulu 22.10.2019

Liikenteeseen on luvassa iloisia uutisia, sillä Kellon ja Kiiminkijoen välillä päästään jo ajamaan moottoritietä marraskuun aikana, kunhan työmaa saadaan viimeisteltyä lähiviikkojen aikana talveksi.

Pohjantien urakka alkaa olla valmis Kaakkurin ja Pateniemen välillä – Iin, Olhavan ja Kuivaniemen ohituskaistat käyttöön myöhemmin

Oulu 8.10.2019

Tällä viikolla Pohjantien nopeusrajoitukset Oulussa on palautettu ennalleen. Moottoritiellä on sadan kilometrin nopeusrajoitus lukuun ottamatta Oulujoen siltojen kohtaa.

Video

Pohjantien silta murtuu uuden tieltä pala kerrallaan

Oulu 4.10.2019

Pohjantien sillan purkutyöt ovat jo täydessä vauhdissa.

Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa

Oulu 19.9.2019

Rakennustöiden ajan on käytössä kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä

Oulu 16.9.2019

Osana Nelostien parannustöitä Oulu-Kemi-osuudella käynnistetään tällä viikolla Oulujoen siltatyöt.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjantien uusien siltojen suunnittelu on loppusuoralla – "Päällepäin kukaan tuskin huomaa suurtakaan eroa"

Oulu 9.7.2019

Pohjantielle rakennettavat uudet sillat ovat ulkoasultaan samanlaiset kuin purettavat sillat.

Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä

Oulu 16.6.2019

Destian urakka Pohjantiellä Oulun kohdalla alkaa pian olla loppusuoralla, sillä viimeisten töiden on tarkoitus valmistua syyskuussa. Oulujoen siltojen remontti on kuitenkin vielä edessä.

Pohjantien siltojen rakentaminen alkaa kesällä – työtelineet pystytetään kahdeksan metrin syvyyteen keskelle Oulujokea

Oulu 3.6.2019

Oulujoen ylittävien Pohjantien siltojen rakentaminen alkaa tänä kesänä, tiedottaa Kreate Oy ja Väylävirasto. Urakka sisältää myös haastavia vedenalaisia työvaiheita.

Pohjantien remontti jatkuu keväällä muun muassa maanrakennustöillä – laajoja kohteita on Oulun kohdalla Kaakkurissa, Linnanmaalla ja Pateniemessä

Oulu 17.4.2019

Nelostien parannustyöt jatkuvat laajemmassa mittakaavassa Oulun kohdalla Kaakkurissa, Linnanmaalla ja Pateniemessä huhtikuun lopulla, kun lumi ja routa sulavat.

Kaakkurinpolun alikulku suljetaan tietöiden vuoksi – tilalle väliaikaiset liikennevalot

Oulu 18.2.2019

Kaakkurinpolun kevyen liikenteen alikulku suljetaan ja tilalle asennetaa väliaikaiset liikennevalot. Poikkeusjärjestely johtuu nelsotien parannustöistä.

Aura-auto, suurteholinko, kuormuri ja turva-auto: Pohjantien kolmikaistaosuudelta lumi poistetaan uudella monivaiheisella tavalla – "On se hitaampaa"

Oulu 8.1.2019

Tähän asti lumen poisto on onnistunut suunnitellusti yöaikaan, kun tiellä on hiljaisempaa, ely-keskuksesta kerrotaan.

Vuonna 2018

Pohjantiellä siirrytään vaiheittain älykkääseen liikenteenhallintaan – ensimmäinen osa valmistuu Lintulan ja Iskon välille tammikuussa

Oulu 11.12.2018

Uudet telematiikka- eli liikenteenhallintajärjestelmät mahdollistavat muun muassa liikenteen automaattiset mittauspisteet, seurantakamerat sekä sähköiset nopeusrajoitus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit.

Lisää aiheesta Pohjantien kunnostustyöt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille