Pohjantien kunnostustyöt

Pohjantiellä tehdään mittavia kunnostustöitä.

Marraskuussa

Kahdeksan kilometriä uutta tietä – Oulun pohjoispuolella moottoritietä pitkin pääsee nyt Kiiminkijoelle saakka

Oulu 14.11.

Oulusta pääsee nyt moottoritietä pohjoisen suuntaan Laanilan eritasoliittymästä 19 kilometrin matkan, kun uusin kahdeksan kilometrin tieosuus Kellon ja Kiiminkijoen välillä avattiin liikenteelle torstaina.

Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa

Oulu 12.11.

Uusi moottoritieosuus on noin kahdeksan kilometriä pitkä. Tulevana talvena tien nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, mutta rajoitus pudotetaan ajoittain töiden vuoksi 60 kilometriin tunnissa.

Lokakuussa

Pohjantien liikenne pysäytetään siltojen purkutyön vuoksi keskiviikkona ja torstaina – "Viidessä minuutissa ehtii muodostua kilometrien jonot"

Oulu 29.10.

Väyläviraston mukaan pysäytysten kesto on enimmillään viisi minuuttia ja pysäytykset ajoitetaan työmatkaliikenteen ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus

Oulu 22.10.

Liikenteeseen on luvassa iloisia uutisia, sillä Kellon ja Kiiminkijoen välillä päästään jo ajamaan moottoritietä marraskuun aikana, kunhan työmaa saadaan viimeisteltyä lähiviikkojen aikana talveksi.

Pohjantien urakka alkaa olla valmis Kaakkurin ja Pateniemen välillä – Iin, Olhavan ja Kuivaniemen ohituskaistat käyttöön myöhemmin

Oulu 8.10.

Tällä viikolla Pohjantien nopeusrajoitukset Oulussa on palautettu ennalleen. Moottoritiellä on sadan kilometrin nopeusrajoitus lukuun ottamatta Oulujoen siltojen kohtaa.

Lukijavideo
Video

Tältä näyttää Pohjantien siltatyömaa ylhäältä katsottuna

Oulu 6.10.

Kalevan lukija kuvasi Oulujoen ylittävän Pohjantien siltatyömaan sunnuntaina 6. lokakuuta.

Tilaajille
Tilaajille

Pohjantien silta laitetaan äkkiä palasiksi, purkutyön hoitaa pari työkonetta ja kymmenkunta työntekijää – katso videolta, kuinka silta murenee uuden tieltä

Oulu 4.10.

Oulujoen ylittävää siltaa Pohjantiellä on alettu purkaa. Kansilaatta on purettuna ensi viikon alkupäivinä.

Video

Pohjantien silta murtuu uuden tieltä pala kerrallaan

Oulu 4.10.

Pohjantien sillan purkutyöt ovat jo täydessä vauhdissa.

Syyskuussa

Heinäkuussa

Tilaajille
Tilaajille

Pohjantien uusien siltojen suunnittelu on loppusuoralla – "Päällepäin kukaan tuskin huomaa suurtakaan eroa"

Oulu 9.7.

Pohjantielle rakennettavat uudet sillat ovat ulkoasultaan samanlaiset kuin purettavat sillat.

Kesäkuussa

Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä

Oulu 16.6.

Destian urakka Pohjantiellä Oulun kohdalla alkaa pian olla loppusuoralla, sillä viimeisten töiden on tarkoitus valmistua syyskuussa. Oulujoen siltojen remontti on kuitenkin vielä edessä.

Pohjantien siltojen rakentaminen alkaa kesällä – työtelineet pystytetään kahdeksan metrin syvyyteen keskelle Oulujokea

Oulu 3.6.

Oulujoen ylittävien Pohjantien siltojen rakentaminen alkaa tänä kesänä, tiedottaa Kreate Oy ja Väylävirasto. Urakka sisältää myös haastavia vedenalaisia työvaiheita.

Huhtikuussa

Pohjantien remontti jatkuu keväällä muun muassa maanrakennustöillä – laajoja kohteita on Oulun kohdalla Kaakkurissa, Linnanmaalla ja Pateniemessä

Oulu 17.4.

Nelostien parannustyöt jatkuvat laajemmassa mittakaavassa Oulun kohdalla Kaakkurissa, Linnanmaalla ja Pateniemessä huhtikuun lopulla, kun lumi ja routa sulavat.

Helmikuussa

Kaakkurinpolun alikulku suljetaan tietöiden vuoksi – tilalle väliaikaiset liikennevalot

Oulu 18.2.

Kaakkurinpolun kevyen liikenteen alikulku suljetaan ja tilalle asennetaa väliaikaiset liikennevalot. Poikkeusjärjestely johtuu nelsotien parannustöistä.

Tammikuussa

Aura-auto, suurteholinko, kuormuri ja turva-auto: Pohjantien kolmikaistaosuudelta lumi poistetaan uudella monivaiheisella tavalla – "On se hitaampaa"

Oulu 8.1.

Tähän asti lumen poisto on onnistunut suunnitellusti yöaikaan, kun tiellä on hiljaisempaa, ely-keskuksesta kerrotaan.

Vuonna 2018

Pohjantiellä siirrytään vaiheittain älykkääseen liikenteenhallintaan – ensimmäinen osa valmistuu Lintulan ja Iskon välille tammikuussa

Oulu 11.12.2018

Uudet telematiikka- eli liikenteenhallintajärjestelmät mahdollistavat muun muassa liikenteen automaattiset mittauspisteet, seurantakamerat sekä sähköiset nopeusrajoitus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit.

Pohjantien Linnanmaan ja Pateniemen uudet poistumisrampit avataan yöllä, tieltä poistutaan 400 metriä entistä aiemmin – "Voi yllättää"

Oulu 28.11.2018

Liittymien uudet poistumisrampit tulevat käyttöön ajosuunnassa etelästä pohjoiseen. Moottoritiellä on syytä huomata tästä eteenpäin, että Pohjantieltä poistutaan näille rampeilla 400 metriä nykyistä aiemmin.

Pohjantien liikenne sujui jonoutumatta Kaakkurin siltatyömaasta huolimatta – "Hyvin ihmiset rajoituksia noudattivat"

Oulu 13.11.2018

Maanantain ja tiistain välisenä yönä liikenne ohjattiin Kaakkurin siltatyömaan kohdalla kavennetuille kaistoille ja nopeusrajoitus laskettiin 30 kilometriin tunnissa.

Pohjantien Kaakkurin liittymän isot siltatyöt alkavat – liikenne kavennetuille kaistoille, nopeusrajoitus 30 km/h kevääseen asti

Oulu 9.11.2018

– Kaakkurin kohdalla tarvitaan tulevina kuukausina joustavaa asennetta ja yhteispeliä. Ajo-opasteita on katsottava tarkasti ja nopeudet pidettävä kurissa, sanoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

Lisää aiheesta Pohjantien kunnostustyöt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/