Oulun yliopisto

Tässä kuussa

Yli 200 opiskelijaa saapuu kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria – Oulunkin yliopisto osallistuu projektiin

Oulu 4.7.

Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.

Kesäkuussa

Oulun yliopiston hakijamäärä pysyi lähes viimevuotisen ennätyksen tasossa – tietojenkäsittelytieteen hakijamäärä kasvoi 38 prosentilla

Oulu 28.6.

Oulun yliopistoon halusi kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista yli kolmannes valitsi Oulun ensisijaiseksi kohteekseen.

Oulun yliopiston tutkimusryhmälle miljoonarahoitus – hanke tutkii teräksen ultranopeaa lämpökäsittelyä

Oulu 24.6.

Oulun yliopistossa toimiva Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -ryhmä on saanut miljoonan euron tutkimusrahoituksen.

Oulun yliopiston professori Heli Jantunen palkittiin Suomen tiedepalkinnolla, joka on arvoltaan 100 000 euroa

Oulu 17.6.

Jantunen tunnetaan kansainvälisesti pioneerityöstään keraamisen elektroniikan parissa.

Oulussa kehitetty kännykkäsovellus mittaa hengityksen ahtautumista – keksintö voi auttaa allergioista ja astmasta kärsiviä

Kotimaa 13.6.

Kännykällä tehtävä mittaus on tutkijoiden mukaan helppo ja nopea. Mittauksen aikana kännykkä asetetaan oikeaan kohtaan rintakehän päälle.

Oulun yliopiston uusi rehtori valitaan pian – rehtoriehdokkaat toivovat uuden hallituksen korjaavan edellisen rahoitusleikkaukset

Oulu 11.6.

Oulun yliopiston hallitus on tyytyväinen hakijoiden laatuun.

Toukokuussa

Pentti Pikkarainen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi

Oulu 29.5.

Pentti Pikkarainen on nimitetty Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi. Pikkarainen on taloustieteen ja rahoituksen asiantuntija.

Liisa Jaakonsaari valittiin Oulun yliopiston hallitukseen – "On tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta"

Oulu 27.5.

Euroopan parlamentista jättäytyvä poliitikko Liisa Jaakonsaari on valittu Oulun yliopiston hallitukseen vuoden 2023 loppuun saakka.

Oulun yliopistossa väitelty viime vuosina yli tavoitteiden – viime vuonna tehtiin ennätys, yhteensä 199 väitöstä

Oulu 17.5.

Väitöskirjojen tekeminen Oulun yliopistossa on pysynyt viime vuodet vakaasti tavoitetason yläpuolella. Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama tavoite Oululle on 150 väitöstä vuodessa.

Lastentautien tutkimussäätiö myönsi kaksi 400 000 euron apurahaa, toinen Oulun yliopistoon

Kotimaa 10.5.

Oulun yliopistossa 400 000 euron apurahan sai 46-vuotias dosentti, lasten infektiolääkäri Terhi Tapiainen.

Oulun yliopiston rehtorihaku on käynnissä vielä reilut kaksi viikkoa – Niinimäen nykyinen sopimus päättyy vuoden lopussa

Oulu 2.5.

Oulun yliopisto hakee rehtoria vuosiksi 2020–2024. Haku on avoinna 20. toukokuuta saakka. Rehtori Jouko Niinimäen nykyinen viisivuotinen toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Huhtikuussa

Tauno Tönningin säätiö tukee Oulun yliopiston väitöskirjatutkimuksia - katso apurahan saajat

Oulu 25.4.

Tauno Tönningin Säätiö jakoi torstaina apurahoja. Tauno Tönningin säätiö on Pohjois-Suomen suurin Oulun yliopiston tutkimustoimintaa tukeva rahasto.

Linnanmaan kampukselle tulossa energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristö

Oulu 23.4.

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto rakentavat yhdessä energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristön Linnanmaan kampukselle.

Auringon magneettiset myrskyt vaikuttavat myös sähkö- ja tietoliikenneyhteyksiin – oululaistutkimus selvittää Aurinkoa ja avaruussäätä

Oulu 5.4.

Mitä sinä tekisit, jos tietäisit, että kuukauden sähköttömyys ja netittömyys alkaisi tunnin päästä?

Maaliskuussa

Kvanttitutkimus harppasi eteenpäin Oulun yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteistyönä – kvanttilaskennan avulla voisi mallintaa esimerkiksi ilmastonmuutosta

Oulu 17.3.

Oulun yliopisto ja Aalto-yliopisto edistivät yhdessä jäähdytysteknologiaa ja yllättäen kvanttimekaniikan teoriaakin.

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa ensi viikolla – Oulun yliopisto vastaa ICT-alan työvoimapulaan lähes 300:lla alan opiskelupaikalla

Oulu 15.3.

Oulun yliopistossa on korkeakoulujen yhteishaussa haettavana 1704 kandidaattiohjelmien opiskelupaikkaa ja 619 maisteriohjelmien paikkaa.

Väitös: Nuorten odotukset pysyvästä työpaikasta ammattikoulutuksen jälkeen eivät toteudu Pohjois-Pohjanmaalla

Oulu 12.3.

Tutkimuksessa selvisi, että työttömyyttä kokeneet nuoret jäivät usein opiskelupaikkakunnilleen.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston rehtori: Ict-alalle johtavien opiskelupaikkojen määrä tuplattava 2021 mennessä – määrä puolittui Nokian romahduksen jälkeen

Oulu 1.3.

Oulun yliopiston perusrahoitus on neljänneksen liian pieni suhteessa nuorison määrään. Ict-alan koulutuspaikkoja ei ole saatu lisättyä sitten Nokian romahduksen.

Helmikuussa

”Että saksanopettajalle myönnetään tällainen palkinto, se on kuin sadusta” – Jäätävän hyvälle opettajalle Oliver Jardelle opettajuus oli unelma, joka toteutui

Oulu 28.2.

Jäätävän hyväksi opettajaksi valittu lehtori Oliver Jarde pitää saksan opettamisesta, mutta vielä enemmän hän rakastaa oppituntien suunnittelua.

Suomessa ja Venäjän Karjalassa kehitetään uusia jätevesipohjaisia lannoitteita – taustalla Oulun yliopiston koordinoima hanke

Oulu 25.2.

Suomessa ja Venäjän Karjalassa selvitetään, miten jätevesistä voitaisiin valmistaa lannoitteita.

Oulun yliopistossa aloitetaan yt-neuvottelut – mahdolliset irtisanomiset kohdistuvat musiikkikasvatukseen ja tähtitieteeseen

Oulu 8.2.

Oulun yliopistossa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut kahdessa tutkimusyksikössä.

Dekaanit esittävät yt-neuvotteluita kolmeen Oulun yliopiston tutkimusyksikköön – asiaa käsitellään hallituksen kokouksessa ensi viikolla

Oulu 1.2.

Kasvatustieteiden ja luonnontieteellisen tiedekunnan sekä kauppakorkeakoulun dekaanit esittävät Oulun yliopiston hallitukselle yt-neuvottelujen käynnistämistä kolmessa tutkimusyksikössä.

Tammikuussa

Oulun yliopiston kolmen tutkimusyksikön yt-neuvotteluita esitetään hallitukselle

Oulu 31.1.

Oulun yliopiston kasvatustieteiden ja luonnontieteellisen tiedekunnan sekä kauppakorkeakoulun dekaanit esittävät yliopiston hallitukselle yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä kunkin tiedekuntansa yhdessä yksikössä.

Oulun yliopistossa kehitetään älykkäitä keinorustoja – uskotaan tuovan apua 242 miljoonalle nivelrikkopotilaalle

Oulu 31.1.

Oulun yliopiston Tavoitteena on kehittää nanoteknologiaa hyödyntäviä keinotekoisia soluväliainemateriaaleja nivelten rustovaurioiden hoitoon.

Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin 1870 hakijaa – hakemuksia tuli sadasta maasta

Oulu 24.1.

Yhteensä 1870 hakijaa haki Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona päättyneissä hauissa, tiedottaa Oulun yliopisto.

Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä

Talous 21.1.

Oulun yliopistossa on kehitetty maailman lujin sementtiä sisältämätön ekokuivabetoni eli niin sanottu geopolymeeribetoni.

Kontinkankaan Dentopoliksen parkkipaikkojen muuttuminen maksullisiksi yllätti opiskelijat – yliopisto: Uusia paikkoja ei rakenneta

Oulu 17.1.

Juha Sarkkinen yliopiston tilapalveluista kertoo, että päätös pysäköintipaikkojen muuttamisesta maksullisiksi tuli Oulun kaupungilta.

Epätietoisuutta, tiiviimpää yhteistyötä ja uusia mahdollisuuksia – Oamkin opiskelijat ja opettajat uskovat, että muutto Linnanmaalle on peloista huolimatta hyvä asia

Oulu 17.1.

Ahtaus, toimimattomat tilat ja tiedon puute kolkuttavat takaraivossa, kun Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja opettajat odottavan muuttoa Linnanmaalle.

Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen

Oulu 17.1.

Oulun yliopiston eläinmuseon tulevaisuutta pohtinut työryhmä ehdottaa, että uudentyyppinen luontonäyttely sijoitettaisiin tulevaisuudessa Tietomaahan.

Geneettiset tekijät selittävät osittain riskikäyttäytymistä kuten tupakointia, alkoholin käyttöä ja riskisijoittamista

Kotimaa 14.1.

Oulun yliopiston tutkijat ovat mukana laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa, jonka mukaan geneettiset tekijät selittävät osittain ihmisten riskikäyttäytymistä.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston tutkijat: Sähköautojen ryntäystä maanteille saadaan odotella 2030-luvulle – "Autokauppiaatkaan eivät tiedä, mikä tilanne on viiden–kymmenen vuoden kuluttua"

Talous 15.1.

Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa seurataan kiinnostuneina vilkasta keskustelua niin sähköautoista kuin biopolttoaineistakin.

Vuonna 2018

Oululaisen pelitutkija Paula Alavesan luomissa maailmoissa seikkaillaan niin Linnanmaan kampuksella kuin Oulun keskustassakin

Oulu 21.12.2018

Pelitutkija Paula Alavesa uskoo elämyksellisten pelien tuovan uutta sisältöä kaupunkisuunnitteluun ja lisäävän ympäristön viihtyisyyttä.

Oulun yliopiston väitöstutkimus: Pakkausmuoveja voidaan korvata biopohjaisella selluloosalla

Oulu 11.12.2018

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan muoveja on mahdollista korvata pakkauksissa täysin biopohjaisella selluloosamateriaalilla muokkaamalla raaka-aineena käytettävää paperia.

Oulun ylioppilaslehden printtilehti tekee paluun – ensi vuonna lehdestä julkaistaan neljä printtinumeroa

Oulu 5.12.2018

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajiston päätöksellä Oulun ylioppilaslehti ilmestyy vuonna 2019 neljä kertaa printtilehtenä.

Kaloritonta ja 2000 kertaa sokeria makeampaa – Oululaistutkijat kehittivät tavan tuottaa suurta kiinnostusta herättänyttä makeutusainetta brazzeiinia

Oulu 3.12.2018

Menetelmän kaupallistamispotentiaalia brazzeiini-makeutusaineen tuotantoon selvitetään parhaillaan Business Finlandin rahoittamassa projektissa.

6G-tutkimus vauhtiin Oulussa – "Kaikki tärkeimmät kansainväliset toimijat kerätään mukaan"

Oulu 19.11.2018

Oulun yliopiston johtaman 6GFlagship-tutkimuskokonaisuuden tieteelliset yhteistyökumppanit ovat Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäellä reilusti yli 200 000 euron tulot

Oulu 1.11.2018

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäen verotettavat tulot vuonna 2017 olivat yhteensä 235 986 euroa. Tuloista 178 371 euroa oli ansiotuloa ja 57 615 euroa pääomatuloa.

Oulun yliopisto täyttyy abiturienteista ensi viikolla kahden päivän ajan, paikalle on tulossa ennätysyleisö

Oulu 31.10.2018

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella järjestetään Abipäivät ensi viikon keskiviikkona ja torstaina 7.–8. marraskuuta.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi