Oulun yliopisto

Tässä kuussa

Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita

Oulu 13.11.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki esittää selvitystä oppilaitoksen kiinteistöstrategiasta. Kerro meille jutun kommenteissa, missä yliopiston tulisi sijaita.

Tilaajille
Tilaajille

"Olisi absurdia lähteä pois täältä, jossa meillä on uudet, remontoidut tilat" – yliopiston mahdollinen muutto herättää ajatuksia niin Linnanmaalla kuin kaupungin johdossakin

Oulu 13.11.

Yliopiston sijoittumisratkaisu on kaupunkirakenteellisesti merkittävä.Tontin pitäisi tarvittaessa löytyä kilometrin kahden päässä ydinkeskustasta.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston sijoittaminen Linnanmaalle oli järjetöntä, sanoo Lapin yliopiston ex-rehtori: "Amerikkalaisuus oli siihen aikaan muotia"

Pohjois-Suomi 13.11.

Lapin yliopiston entisen rehtorin Esko Riepulan mielestä Oulun yliopiston sijoittaminen aikanaan Linnanmaalle kuulosti jo silloin järjettömältä.

Tilaajille
Tilaajille

Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa"

Oulu 13.11.

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi.

Uusi tutkimus: Ihmisen hermosolujen kasvusuuntaa on mahdollista ohjata – Oulun yliopiston tutkijat mukana hankkeessa

Kotimaa 10.11.

Tuoreen tutkimustuloksen mukaan ihmisen hermosolujen kasvusuuntaa on mahdollista ohjata hiilinanoputkien avulla.

Oulun yliopistolla juhlitaan monikulttuurisuutta musiikin ja ruoan keinoin

Oulu 7.11.

Oulun yliopistolla neljättä kertaa järjestettävä Festival of Cultures -tapahtuma tuo esille eri maiden kulttuureja tiistaina 12.11.

Oulun yliopiston hallitukseen uusia jäseniä, myös puheenjohtaja vaihtuu

Oulu 5.11.

Oulun yliopiston hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan Juhani Damski ja Turun yliopiston entinen rehtori Kalervo Väänänen. Molempien kausi on nelivuotinen.

Ylioppilastodistus päärooliin Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa – vain arkkitehtuuri ja osa kasvatusalan opiskelupaikoista ulkopuolelle

Oulu 4.11.

Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulun yliopistossa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan lähes kaikki yliopiston alat.

Lokakuussa

LähiTapiola lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle – "Nuoret sukupolvet ovat tulevaisuuden rakentajia"

Oulu 4.10.

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla yhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

Syyskuussa

Formula-auto kiinnosti pikkuväkeä Oulun yliopistolla – Tutkijoiden yössä tehtiin jälleen tiedettä tutuksi ja vielä ennätysyleisölle

Oulu 27.9.

Perjantaina neljättä kertaa Oulun yliopistolla järjestetty tieteen esittelytapahtuma keräsi ennätysyleisön, yli 4 000 kävijää.

Tuore Oulun yliopiston väitöstutkimus: Lääkehoidon ohjeista tai suosituksista poiketaan ikääntyneiden pitkäaikaishoidossa

Oulu 26.9.

Tutkimukseen osallistui yhteensä lähes 500 hoitotyön ammattilaista, jotka työskentelevät kunnallisissa ikääntyneiden pitkäaikaishoidon yksiköissä.

Oulun yliopisto hakee mahdollisuutta kouluttaa psykologeja – taustalla Pohjois-Suomen psykologipula

Oulu 24.9.

Oulun yliopiston hallitus päätti tänään tiistaina, että yliopisto tekee opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotuksen psykologian koulutusvastuusta.

Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä

Oulu 23.9.

Minervasäätiön Medix-palkinto on tänä vuonna myönnetty kahdelle tutkimusryhmälle.

"Mitä konkreettisia toimia hallitus aikoo tehdä?" Oululaisedustaja Aittakummulta kirjallinen kysymys Oulun yliopiston rahoitusvajeen korjaamisesta

Oulu 20.9.

Aittakummun mukaan Oulun yliopiston perusrahoitus on pudonnut voimakkaasti muihin yliopistoihin verrattuna vuosina 2005-2017.

Oulun yliopiston opettajaopiskelijat aloittavat yhteistyön Oulun kaupungin koulujen kanssa

Oulu 17.9.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta aloittavat tänä syksynä opettajien osaamisen kehittämiseen liittyvän yhteistyön.

Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla

Oulu 17.9.

Liikkuminen helpottuu Oulun yliopiston tiloissa, sillä käyttöön on otettu sisätilapaikannussovellus.

Oulun yliopiston uusi mikroanalysaattori havaitsee käsittämättömän pieniä alkuainepitoisuuksia – hintalappu 1,4 miljoonaa

Oulu 16.9.

Oulun yliopiston Materiaalianalyysi-keskuksen uusi laite palvelee myös yrityksiä. Suuri osa analyysipalveluista liittyy geologisiin tutkimuksiin, kaivosteolli-suuden ja malminetsinnän tarpeisiin.

Kuvagalleria

Vulcanalia keräsi tuhansia opiskelijoita Club Teatrialle, katso kuvia

Oulu 11.9.

Ensi vuonna yliopiston ja Linnanmaan kampukselle myös siirtyvän ammattikorkean opiskelijat juhlivat avajaisia todennäköisesti yhdessä.

Oulun yliopiston tutkija: Aikuisiän lihavuutta lisäävät perinnölliset tekijät alkavat vaikuttaa lapsen painonkehitykseen jo neljävuotiaana

Kotimaa 8.9.

Imeväisikäisten painoindeksiin vaikuttavilla geneettisillä tekijöillä ei ole juurikaan vaikutusta painoindeksiin vanhempana.

Vulcanalia myytiin loppuun ennakkoon toista vuotta peräkkäin – tapahtumatuottaja: "Se on merkki siitä, että tapahtumaa on onnistuttu kehittämään"

Viihde 8.9.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) järjestämän lukuvuoden avajaisjuhla Vulcanalian liput on myyty loppuun ennakkoon nyt toisena vuonna peräkkäin.

Tilaajille
Tilaajille

Tervetuloa Ouluun, uusi opiskelija – Kaleva keräsi 50 vinkkiä fuksille: Mikä on Öllövelli, ja mistä keskustasta saa lounaan parilla eurolla?

Oulu 4.9.

Kaleva haastatteli kolmea Oulun yliopiston opiskelijaa ja keräsi heiltä parhaat vinkit Oulun opiskelijaelämässä navigoimiseen. Vinkit on koottu yliopisto-opiskelijoiden näkökulmasta, mutta niistä on varmasti hyötyä myös ammattikorkeakoulun aloittavalle.

Oulun yliopiston avajaiset palasivat alakuppilaan – kunniavieraina kaikki 60 vuonna sitten opintonsa aloittaneet, katso kuvia juhlista

Oulu 2.9.

Kirkas loppukesän päivä vaihtui tunnelmalliseen hämärään, kun maanantaina iltapäivällä astui Linnanmaalla yliopiston sisätiloihin ja lähestyi keskusaulaa.

Elokuussa

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu esittävät yt-neuvottelujen aloittamista – tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä

Oulu 29.8.

Oulun yliopistoja Oulun ammattikorkeakoulu esittävät yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista palvelujen organisoinnista.

Heinäkuussa

Yli 200 opiskelijaa saapuu kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria – Oulunkin yliopisto osallistuu projektiin

Oulu 4.7.

Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.

Kesäkuussa

Oulun yliopiston hakijamäärä pysyi lähes viimevuotisen ennätyksen tasossa – tietojenkäsittelytieteen hakijamäärä kasvoi 38 prosentilla

Oulu 28.6.

Oulun yliopistoon halusi kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista yli kolmannes valitsi Oulun ensisijaiseksi kohteekseen.

Oulun yliopiston tutkimusryhmälle miljoonarahoitus – hanke tutkii teräksen ultranopeaa lämpökäsittelyä

Oulu 24.6.

Oulun yliopistossa toimiva Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -ryhmä on saanut miljoonan euron tutkimusrahoituksen.

Oulun yliopiston professori Heli Jantunen palkittiin Suomen tiedepalkinnolla, joka on arvoltaan 100 000 euroa

Oulu 17.6.

Jantunen tunnetaan kansainvälisesti pioneerityöstään keraamisen elektroniikan parissa.

Oulussa kehitetty kännykkäsovellus mittaa hengityksen ahtautumista – keksintö voi auttaa allergioista ja astmasta kärsiviä

Kotimaa 13.6.

Kännykällä tehtävä mittaus on tutkijoiden mukaan helppo ja nopea. Mittauksen aikana kännykkä asetetaan oikeaan kohtaan rintakehän päälle.

Oulun yliopiston uusi rehtori valitaan pian – rehtoriehdokkaat toivovat uuden hallituksen korjaavan edellisen rahoitusleikkaukset

Oulu 11.6.

Oulun yliopiston hallitus on tyytyväinen hakijoiden laatuun.

Toukokuussa

Pentti Pikkarainen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi

Oulu 29.5.

Pentti Pikkarainen on nimitetty Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi. Pikkarainen on taloustieteen ja rahoituksen asiantuntija.

Liisa Jaakonsaari valittiin Oulun yliopiston hallitukseen – "On tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta"

Oulu 27.5.

Euroopan parlamentista jättäytyvä poliitikko Liisa Jaakonsaari on valittu Oulun yliopiston hallitukseen vuoden 2023 loppuun saakka.

Oulun yliopiston rehtoriehdokkaat karsittiin kolmeen henkilöön – Niinimäki, Hentilä ja Parkkila jatkohaastatteluihin

Oulu 22.5.

Oulun yliopiston rehtorin virkaan kaudelle 2020-2024 haki kuusi henkilöä. Yliopiston hallitus on valinnut jatkohaastetteluihin kolme ehdokasta.

Oululaisprofessori Heli Jantunen sai naisten innovaatiopalkinnon

Oulu 22.5.

Oulun yliopiston professori Heli Jantunen on saanut eduskunnan myöntämän naisille suunnatun innovaatiopalkinnon.

Oulun yliopistossa väitelty viime vuosina yli tavoitteiden – viime vuonna tehtiin ennätys, yhteensä 199 väitöstä

Oulu 17.5.

Väitöskirjojen tekeminen Oulun yliopistossa on pysynyt viime vuodet vakaasti tavoitetason yläpuolella. Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama tavoite Oululle on 150 väitöstä vuodessa.

Lastentautien tutkimussäätiö myönsi kaksi 400 000 euron apurahaa, toinen Oulun yliopistoon

Kotimaa 10.5.

Oulun yliopistossa 400 000 euron apurahan sai 46-vuotias dosentti, lasten infektiolääkäri Terhi Tapiainen.

Oulun yliopiston rehtorihaku on käynnissä vielä reilut kaksi viikkoa – Niinimäen nykyinen sopimus päättyy vuoden lopussa

Oulu 2.5.

Oulun yliopisto hakee rehtoria vuosiksi 2020–2024. Haku on avoinna 20. toukokuuta saakka. Rehtori Jouko Niinimäen nykyinen viisivuotinen toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Huhtikuussa

Tauno Tönningin säätiö tukee Oulun yliopiston väitöskirjatutkimuksia - katso apurahan saajat

Oulu 25.4.

Tauno Tönningin Säätiö jakoi torstaina apurahoja. Tauno Tönningin säätiö on Pohjois-Suomen suurin Oulun yliopiston tutkimustoimintaa tukeva rahasto.

Linnanmaan kampukselle tulossa energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristö

Oulu 23.4.

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto rakentavat yhdessä energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristön Linnanmaan kampukselle.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mietin alkoholin jättämistä, mitä tilalle?

Toi uutuutena krapulattomat maanantait, itsetunto palasi pikkuhiljaa lääkkeen avustuksella. Ei enään koskaan kauheaa mor... Lue lisää...
Tenu, terve

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/