Oulun yliopisto

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston yt-haava vuotaa yhä – Tutkija: "Se oli hirveä järkytys, kuvittelimme, että meillä menee paremmin kuin koskaan"

Oulu 6:00

Oulun yliopiston tähtitieteen tutkimusyksikössä käytiin yt-neuvottelut viime keväänä, joiden lopputulemasta vallitsee erimielisyys.

Eilen

Verenpaineen suuri vaihtelu lisää sydämen työmäärää kylmässä – oululaiset miehet mittasivat verenpainetta kotona

Oulu 9.12.

Kotona mitatun verenpaineen suuri vaihtelu on yhteydessä suurempaan verenpaineen nousuun tavanomaisessa talvisessa kylmäaltistuksessa.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopisto on kuin Baabelin torni – kansainvälistymisen etujoukoissa ovat tutkijat: Mirja Illikainen alkaa johtaa kierrätyksen osaamiskeskusta ja Susanna Pirttikankaan tutkimusryhmä digitalisoi teollisuutta

120 vuotta pohjoista kanttia 5.12.

120 vuotta sitten oli Oulun ehkä kosmopoliittisin verkostoituja merikapteeni. Nyt kansainvälistymisen etujoukoissa ovat tutkijat.

Marraskuussa

Oulun hyvinvointijohtajan väitös: Sote-palveluja kannattaa keskittää – yhteen kokoaminen vaatisi lainsäädännön muutosta

Oulu 29.11.

Oulun kaupungin hyvinvointijohtajan Kirsti Ylitalo-Katajiston väitöstutkimuksen mukaan runsaasti palveluja tarvitsevat asiakkaat hyötyvät keskittämisestä.

Tilaajille
Tilaajille

Kysyimme, maksaako Oulun yliopisto liikaa vuokraa: "Sellaista käyttäjää ei olekaan, joka ei sanoisi, että vuokra on liian kallis"

Oulu 24.11.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy toimii kahdessatoista korkeakoulukaupungissa pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta.

Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky

Oulu 20.11.

Oulun yliopistossa käynnistyi tiistaina 19. marraskuuta tapahtumasarja, joka rikkoi valtakunnan uutiskynnyksen.

Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"

Oulu 20.11.

Oulun yliopiston hallitus päätti keskiviikkona valtuuttaa rehtori Jouko Niinimäen aloittamaan selvitystyö yliopiston uuden kiinteistöstrategian pohjaksi.

Ylioppilaskunta: Selvitystyö ei saa jäädyttää Linnanmaan alueen kehitystä – "Yliopiston itseopiskelutilat ovat ruuhkaisia ja luentosaleista on pulaa"

Oulu 19.11.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta näkee hyvänä, että Oulun yliopisto selvittää mahdolliset vaihtoehdot kampustilojen osalta, koska jo nykyisin Suomen yliopistokiinteistöjen vuokrat ovat kestämättömällä tasolla.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston sijoittaminen Linnanmaalle oli järjetöntä, sanoo Lapin yliopiston ex-rehtori: "Amerikkalaisuus oli siihen aikaan muotia"

Pohjois-Suomi 13.11.

Lapin yliopiston entisen rehtorin Esko Riepulan mielestä Oulun yliopiston sijoittaminen aikanaan Linnanmaalle kuulosti jo silloin järjettömältä.

Tilaajille
Tilaajille

Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa"

Oulu 13.11.

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi.

Uusi tutkimus: Ihmisen hermosolujen kasvusuuntaa on mahdollista ohjata – Oulun yliopiston tutkijat mukana hankkeessa

Kotimaa 10.11.

Tuoreen tutkimustuloksen mukaan ihmisen hermosolujen kasvusuuntaa on mahdollista ohjata hiilinanoputkien avulla.

Oulun yliopistolla juhlitaan monikulttuurisuutta musiikin ja ruoan keinoin

Oulu 7.11.

Oulun yliopistolla neljättä kertaa järjestettävä Festival of Cultures -tapahtuma tuo esille eri maiden kulttuureja tiistaina 12.11.

Oulun yliopiston hallitukseen uusia jäseniä, myös puheenjohtaja vaihtuu

Oulu 5.11.

Oulun yliopiston hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan Juhani Damski ja Turun yliopiston entinen rehtori Kalervo Väänänen. Molempien kausi on nelivuotinen.

Ylioppilastodistus päärooliin Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa – vain arkkitehtuuri ja osa kasvatusalan opiskelupaikoista ulkopuolelle

Oulu 4.11.

Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulun yliopistossa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan lähes kaikki yliopiston alat.

Lokakuussa

Väitöstutkimus: Kaivosten rikastushiekka voisi olla jätteen sijasta raaka-ainetta

Talous 29.10.

Tutkimuksen mukaan rikastushiekkoja voidaan tulevaisuudessa hyödyntää mahdollisesti myös betonin tapaisissa rakennusmateriaaleissa.

Tilaajille
Tilaajille

18-vuotias Alexandra Ahtiainen tarttui haasteeseen ja toimi päivän ajan Oulun yliopiston rehtorina – "Koen vastuukseni ajaa muidenkin tyttöjen asemaa ja oikeuksia"

Oulu 11.10.

Yliopisto liittyi roolinvaihtokampanjaan tyttöjen oikeuksia ajavan Planin tuella. Yhden päivän rehtoriposti vaatii rohkeutta, eikä suurta tunkua ilmeisesti ollut.

LähiTapiola lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle – "Nuoret sukupolvet ovat tulevaisuuden rakentajia"

Oulu 4.10.

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla yhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

Syyskuussa

Formula-auto kiinnosti pikkuväkeä Oulun yliopistolla – Tutkijoiden yössä tehtiin jälleen tiedettä tutuksi ja vielä ennätysyleisölle

Oulu 27.9.

Perjantaina neljättä kertaa Oulun yliopistolla järjestetty tieteen esittelytapahtuma keräsi ennätysyleisön, yli 4 000 kävijää.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/