Oulun yliopisto

Tällä viikolla

IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa

Kotimaa 2.4.

Oulun yliopistossa on 10–20 koronavirustesteissä käytettävää laitetta, kertoo Ilta-Sanomien haastattelema akatemiatutkija ja mikrobiomitutkija Justus Reunanen.

Taina Pihlajaniemi jatkaa Oulun yliopiston tutkimuksen vararehtorina

Oulu 1.4.

Oulun yliopiston hallitus on valinnut lääketieteen tohtorin, professori Taina Pihjalaniemen jatkamaan yliopiston tutkimusvararehtorina 1. heinäkuuta 2020 alkavan viisivuotiskauden.

Tilaajille
Tilaajille

Senaatti ei ole vielä neuvotellut Oulun yliopistokampuksen siirtymisestä asema-alueelle – Toimitusjohtaja: "Oulun asema-alue on kaupungin parhaita sijainteja"

Oulu 31.3.

Oulun yliopiston kampuksen rakentamisesta asema-alueelle Raksilaan ei ole ainakaan vielä neuvoteltu, aluetta hallinnoivan valtionyhtiön Senaatin Asema-alueet Oy:n toimitusjohtaja Mauri Sahi sanoo.

Maaliskuussa

Jouni Juntunen valittiin Oulun yliopiston uuteen professuuriin

Oulu 25.3.

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona – Oulun yliopistossa avoinna tänä vuonna 40 prosenttia enemmän ICT-alan opiskelupaikkoja

Oulu 17.3.

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa keskiviikkona 18. maaliskuuta ja korkeakoulujen valintakokeet pyritään järjestämään normaalisti koronaviruksesta huolimatta.

Oulun yliopisto: Kampukselle ei saa tulla, jos on flunssaoireita – promootio siirretään syksyyn ja valintakokeiden toteutukseen muutoksia

Oulu 13.3.

Jos opiskelijalla on flunssaoireita, hän ei saa tulla kampukselle eikä osallistua yleisiin luentoihin, muuhun opetukseen tai tentteihin. Näin linjataan yliopiston tiedotteessa.

Oulun yliopisto: Kaikki sairaanhoitopiirin alueella todetut 17 uuden koronavirustartunnan saanutta ovat yliopiston opiskelijoita – osa liikkui oireettomina yliopistolla alkuviikosta

Oulu 13.3.

Sairastuneet ovat sairaanhoitopiirin mukaan lieväoireisia ja hyväkuntoisia. Yliopiston tiedotteessa huomautetaan, että THL luokitteli Itävallan epidemia-alueeksi vasta matkailijoiden Suomeen palaamisen jälkeen.

Oulun yliopisto muistuttaa, että kansallisuus ei altista koronatartunnalle – ulkomaalaisille esitetty häiritseviä kysymyksiä

Oulu 12.3.

Yliopisto on muistuttanut tiedeyhteisön jäseniä käyttäytymään huolestuttavassakin tilanteessa korrektisti.

Tilaajille
Tilaajille

Technopolista pitkään luotsannut Pertti Huuskonen: Oulun yliopiston siirtovisioissa ei ole järkeä – "Olisi todella kova liikku, jos Oulu tuhoaisi Piilaaksonsa"

Oulu 7.3.

Jos Oulun yliopisto siirtyisi keskustaan, Pertti Huuskosen mukaan vain pieni osa nykytiloista voitaisiin hyödyntää yrityskäyttöön.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston sijoituspaikasta käytiin kova taistelu – pääministerin henkeä uhattiin ja yliopisto oli päätyä Virpiniemeen

Oulu 8.3.

Oulun yliopistoa haikaillaan taas keskustaan. Jo 1950-luvulla Alvar Aalto ehti tehdä suunnitelmat sijoituspaikasta Hupisaarille Oulun keskustan kupeeseen.

Tilaajille
Tilaajille

Yliopistokiinteistöt tarjoaa Oulun yliopiston keskustakampukselle vaihtoehtoa – Linnanmaan Sydän -ratkaisussa modernisoitaisiin nykyiset tilat

Oulu 4.3.

Vaihtoehtovision teettänyt Suomen Yliopistokiinteistöt tukee kuitenkin sitä ratkaisua, jonka Oulun yliopisto tekee.

Oulun yliopiston kahta vararehtorin tehtävää haki yhteensä 10 henkilöä – katso lista hakijoista

Oulu 3.3.

Vararehtorit valitsee 1.7.2020 alkavaksi viisivuotiskaudeksi Oulun yliopiston hallitus. Rehtori Jouko Niinimäki tekee hallitukselle ehdotuksen vararehtoreista kevään aikana.

Tilaajille
Tilaajille

"Kuin kirsikka kakun päälle" – Oulun yliopiston muutto keskustaan avaisi uusia bisnesmahdollisuuksia, arvioi Oulun kauppakamarin johtaja

Oulu 1.3.

Jos yliopiston muutto Oulun keskustan alueelle toteutuu ja se yhdistetään oikealla tavalla asemanseudun, Raksilan ja keskustan hankkeisiin, se lisää merkittävästi alueen elinvoimaa, Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen arvioi.

Helmikuussa

Oulun yliopiston ylioppilaskunta palkitsi jäseniään ansiomerkein, korkea-arvoisin merkki Jonne Kettuselle – katso lista palkituista

Oulu 29.2.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) jakoi Annos 60 -vuosijuhlassaan akateemisia kunniamerkkejä.

Tilaajille
Tilaajille

Valtaosa kyselyyn vastanneista Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä"

Oulu 28.2.

Kyselyyn vastanneista Kalevan lukijoista 70 prosenttia vastustaa ajatusta siirtää Oulun yliopisto Linnanmaalta kaupungin keskustaan.

Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?

Oulu 26.2.

Oulun yliopistossa pohditaan toimintojen siirtämistä kaupungin keskustaan.

Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista

Oulu 26.2.

Kukapa ei olisi joskus sadatellut, kun tehoja vaativat sovellukset syövät kännykästä nopeasti virrat ja siltikin käyttökokemus on pätkivä tai epätarkka.

Tilaajille
Tilaajille

Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle

Oulu 25.2.

Muutto tapahtuisi 5–15 vuoden periodille vaiheittain. Keskustakampuksella olisi valtava vaikutus Oulun kehitykselle, kirjoittaa analyysissaan Kalevan toimittaja Markku Rättilä.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille