Oulun yliopisto

Eilen

Suomen ensimmäinen brändiprofessori aloitti Oulun yliopistossa – aluksi viisivuotinen professuuri perustettiin lahjoitusvaroin

Oulu 21.1.

Suomen ensimmäinen brändiprofessori on aloittanut Oulun yliopistossa. Kauppatieteiden tohtori, dosentti Saila Saraniemi aloitti tehtävässä tämän vuoden alussa.

Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla

Pohjois-Suomi 21.1.

Kuhmon kaupunki ja Oulun yliopiston Mittaustekniikan yksikkö ovat aloittaneet tutkimushankkeen, jossa selvitetään puurakentamisen terveysvaikutuksia sekä alakoululaisten kokeman stressin lähteitä.

Tässä kuussa

Vuoden Professori tulee Oulun yliopistosta – maantieteilijä Anssi Paasin tutkimusala käy yhä tärkeämmäksi, kun humanitaarinen muuttoliike kasvaa ja nationalismi nousee

Oulu 17.1.

Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi maantieteen professori Anssi Paasin Oulun yliopistosta.

Oulun yliopiston tutkimus: Kyselyistä on hyötyä alaselkäkivun pitkittymisen tunnistamisessa

Oulu 14.1.

Alaselkäkivun hoidossa on yhä vakavia puutteita. Hoitosuositusten mukaan hoidon tulisi ottaa huomioon psykososiaaliset riskitekijät.

Oulun yliopiston tutkimus: poroja on ruokittu ainakin 800 vuoden ajan

Pohjois-Suomi 9.1.

Ihmiset ovat ruokkineet poroja jo 800 vuoden ajan, selviää Oulun yliopiston tutkimuksesta. Siinä tarkasteltiin arkeologisten luulöytöjen

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto professori, tutkimusrehtori Taina Pihlajaniemelle

Pohjois-Suomi 6.1.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon Oulun yliopiston tutkimuksen vararehtori, lääketieteellisen biokemian professori Taina Pihlajaniemelle.

Vuonna 2019

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston ylioppilaskunta poistaa järjestötuen yli 100 hengen ainejärjestöiltä – "Tällä hetkellä avustukset jakautuvat epätasaisesti"

Oulu 27.12.2019

Oulun yliopiston ylioppilaskunta ei enää ensi vuonna jaa järjestöavustuksia yli sadan hengen ainejärjestöille.

Tilaajille
Tilaajille

Professori Petri Lehenkari palauttaisi Oulun yliopistossa päätäntävaltaa ruohonjuuritasolle tiedekuntiin ja rajaisi johtajien kaudet korkeintaan kahteen

Oulu 20.12.2019

Oulun yliopiston hallituksen jäsen, professori Petri Lehenkari katsoo, että Oulun yliopiston hallintoa vaivaa demokratiavaje.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopiston yt-haava vuotaa yhä – Tutkija: "Se oli hirveä järkytys, kuvittelimme, että meillä menee paremmin kuin koskaan"

Oulu 10.12.2019

Oulun yliopiston tähtitieteen tutkimusyksikössä käytiin yt-neuvottelut viime keväänä, joiden lopputulemasta vallitsee erimielisyys.

Verenpaineen suuri vaihtelu lisää sydämen työmäärää kylmässä – oululaiset miehet mittasivat verenpainetta kotona

Oulu 9.12.2019

Kotona mitatun verenpaineen suuri vaihtelu on yhteydessä suurempaan verenpaineen nousuun tavanomaisessa talvisessa kylmäaltistuksessa.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun yliopisto on kuin Baabelin torni – kansainvälistymisen etujoukoissa ovat tutkijat: Mirja Illikainen alkaa johtaa kierrätyksen osaamiskeskusta ja Susanna Pirttikankaan tutkimusryhmä digitalisoi teollisuutta

120 vuotta pohjoista kanttia 5.12.2019

120 vuotta sitten oli Oulun ehkä kosmopoliittisin verkostoituja merikapteeni. Nyt kansainvälistymisen etujoukoissa ovat tutkijat.

Oulun hyvinvointijohtajan väitös: Sote-palveluja kannattaa keskittää – yhteen kokoaminen vaatisi lainsäädännön muutosta

Oulu 29.11.2019

Oulun kaupungin hyvinvointijohtajan Kirsti Ylitalo-Katajiston väitöstutkimuksen mukaan runsaasti palveluja tarvitsevat asiakkaat hyötyvät keskittämisestä.

Tilaajille
Tilaajille

Kysyimme, maksaako Oulun yliopisto liikaa vuokraa: "Sellaista käyttäjää ei olekaan, joka ei sanoisi, että vuokra on liian kallis"

Oulu 24.11.2019

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy toimii kahdessatoista korkeakoulukaupungissa pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta.

Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky

Oulu 20.11.2019

Oulun yliopistossa käynnistyi tiistaina 19. marraskuuta tapahtumasarja, joka rikkoi valtakunnan uutiskynnyksen.

Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"

Oulu 20.11.2019

Oulun yliopiston hallitus päätti keskiviikkona valtuuttaa rehtori Jouko Niinimäen aloittamaan selvitystyö yliopiston uuden kiinteistöstrategian pohjaksi.

Ylioppilaskunta: Selvitystyö ei saa jäädyttää Linnanmaan alueen kehitystä – "Yliopiston itseopiskelutilat ovat ruuhkaisia ja luentosaleista on pulaa"

Oulu 19.11.2019

Oulun yliopiston ylioppilaskunta näkee hyvänä, että Oulun yliopisto selvittää mahdolliset vaihtoehdot kampustilojen osalta, koska jo nykyisin Suomen yliopistokiinteistöjen vuokrat ovat kestämättömällä tasolla.

Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita

Oulu 13.11.2019

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki esittää selvitystä oppilaitoksen kiinteistöstrategiasta. Kerro meille jutun kommenteissa, missä yliopiston tulisi sijaita.

Tilaajille
Tilaajille

"Olisi absurdia lähteä pois täältä, jossa meillä on uudet, remontoidut tilat" – yliopiston mahdollinen muutto herättää ajatuksia niin Linnanmaalla kuin kaupungin johdossakin

Oulu 13.11.2019

Yliopiston sijoittumisratkaisu on kaupunkirakenteellisesti merkittävä.Tontin pitäisi tarvittaessa löytyä kilometrin kahden päässä ydinkeskustasta.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Ei kaikki ole kuin sinä. Kun on rakkautta, toisen arvostusta ja kunnioitusta, niin pienet ja välillä isommatkin vuorokau... Lue lisää...
RAKASTETTU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille