Oulun yliopisto

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

18-vuotias Alexandra Ahtiainen tarttui haasteeseen ja toimi päivän ajan Oulun yliopiston rehtorina – "Koen vastuukseni ajaa muidenkin tyttöjen asemaa ja oikeuksia"

Oulu 11.10.

Yliopisto liittyi roolinvaihtokampanjaan tyttöjen oikeuksia ajavan Planin tuella. Yhden päivän rehtoriposti vaatii rohkeutta, eikä suurta tunkua ilmeisesti ollut.

LähiTapiola lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle – "Nuoret sukupolvet ovat tulevaisuuden rakentajia"

Oulu 4.10.

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla yhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

Syyskuussa

Formula-auto kiinnosti pikkuväkeä Oulun yliopistolla – Tutkijoiden yössä tehtiin jälleen tiedettä tutuksi ja vielä ennätysyleisölle

Oulu 27.9.

Perjantaina neljättä kertaa Oulun yliopistolla järjestetty tieteen esittelytapahtuma keräsi ennätysyleisön, yli 4 000 kävijää.

Tuore Oulun yliopiston väitöstutkimus: Lääkehoidon ohjeista tai suosituksista poiketaan ikääntyneiden pitkäaikaishoidossa

Oulu 26.9.

Tutkimukseen osallistui yhteensä lähes 500 hoitotyön ammattilaista, jotka työskentelevät kunnallisissa ikääntyneiden pitkäaikaishoidon yksiköissä.

Oulun yliopisto hakee mahdollisuutta kouluttaa psykologeja – taustalla Pohjois-Suomen psykologipula

Oulu 24.9.

Oulun yliopiston hallitus päätti tänään tiistaina, että yliopisto tekee opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotuksen psykologian koulutusvastuusta.

Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä

Oulu 23.9.

Minervasäätiön Medix-palkinto on tänä vuonna myönnetty kahdelle tutkimusryhmälle.

"Mitä konkreettisia toimia hallitus aikoo tehdä?" Oululaisedustaja Aittakummulta kirjallinen kysymys Oulun yliopiston rahoitusvajeen korjaamisesta

Oulu 20.9.

Aittakummun mukaan Oulun yliopiston perusrahoitus on pudonnut voimakkaasti muihin yliopistoihin verrattuna vuosina 2005-2017.

Oulun yliopiston opettajaopiskelijat aloittavat yhteistyön Oulun kaupungin koulujen kanssa

Oulu 17.9.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta aloittavat tänä syksynä opettajien osaamisen kehittämiseen liittyvän yhteistyön.

Kuvagalleria

Vulcanalia keräsi tuhansia opiskelijoita Club Teatrialle, katso kuvia

Oulu 11.9.

Ensi vuonna yliopiston ja Linnanmaan kampukselle myös siirtyvän ammattikorkean opiskelijat juhlivat avajaisia todennäköisesti yhdessä.

Oulun yliopiston tutkija: Aikuisiän lihavuutta lisäävät perinnölliset tekijät alkavat vaikuttaa lapsen painonkehitykseen jo neljävuotiaana

Kotimaa 8.9.

Imeväisikäisten painoindeksiin vaikuttavilla geneettisillä tekijöillä ei ole juurikaan vaikutusta painoindeksiin vanhempana.

Vulcanalia myytiin loppuun ennakkoon toista vuotta peräkkäin – tapahtumatuottaja: "Se on merkki siitä, että tapahtumaa on onnistuttu kehittämään"

Viihde 8.9.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) järjestämän lukuvuoden avajaisjuhla Vulcanalian liput on myyty loppuun ennakkoon nyt toisena vuonna peräkkäin.

Tilaajille
Tilaajille

Tervetuloa Ouluun, uusi opiskelija – Kaleva keräsi 50 vinkkiä fuksille: Mikä on Öllövelli, ja mistä keskustasta saa lounaan parilla eurolla?

Oulu 4.9.

Kaleva haastatteli kolmea Oulun yliopiston opiskelijaa ja keräsi heiltä parhaat vinkit Oulun opiskelijaelämässä navigoimiseen. Vinkit on koottu yliopisto-opiskelijoiden näkökulmasta, mutta niistä on varmasti hyötyä myös ammattikorkeakoulun aloittavalle.

Oulun yliopiston avajaiset palasivat alakuppilaan – kunniavieraina kaikki 60 vuonna sitten opintonsa aloittaneet, katso kuvia juhlista

Oulu 2.9.

Kirkas loppukesän päivä vaihtui tunnelmalliseen hämärään, kun maanantaina iltapäivällä astui Linnanmaalla yliopiston sisätiloihin ja lähestyi keskusaulaa.

Elokuussa

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu esittävät yt-neuvottelujen aloittamista – tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä

Oulu 29.8.

Oulun yliopistoja Oulun ammattikorkeakoulu esittävät yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista palvelujen organisoinnista.

Heinäkuussa

Yli 200 opiskelijaa saapuu kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria – Oulunkin yliopisto osallistuu projektiin

Oulu 4.7.

Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.

Kesäkuussa

Oulun yliopiston hakijamäärä pysyi lähes viimevuotisen ennätyksen tasossa – tietojenkäsittelytieteen hakijamäärä kasvoi 38 prosentilla

Oulu 28.6.

Oulun yliopistoon halusi kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista yli kolmannes valitsi Oulun ensisijaiseksi kohteekseen.

Oulun yliopiston tutkimusryhmälle miljoonarahoitus – hanke tutkii teräksen ultranopeaa lämpökäsittelyä

Oulu 24.6.

Oulun yliopistossa toimiva Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -ryhmä on saanut miljoonan euron tutkimusrahoituksen.

Oulun yliopiston professori Heli Jantunen palkittiin Suomen tiedepalkinnolla, joka on arvoltaan 100 000 euroa

Oulu 17.6.

Jantunen tunnetaan kansainvälisesti pioneerityöstään keraamisen elektroniikan parissa.

Lisää aiheesta Oulun yliopisto

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/