Oulun seksuaalirikokset

Oulua järkyttivät joulukuussa 2018 paljastuneet useat seksuaalirikokset, joissa uhrit olivat alaikäisiä.

Tänään

Kotoutuskoulutuksen vaikuttavuus ja seuranta arvioidaan uudelleen, ja vastaanottokeskusten kurssit käydään läpi – "Käsityksemme on, että kurssit annetaan vokeissa hyvin"

Kotimaa 6:00

Maahanmuuttajien kotoutumisen onnistuminen suomalaisen lainsäädännön ja kulttuurin oppimisen näkökulmasta on noussut esille Oulun seksuaalirikosepäilyjen yhteydessä.

Eilen

Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"

Kotimaa 18.12.

Etsintäkuulutettu mies on vangittu Oulun käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään raiskaukseen.

Oulun seksuaalirikosvyyhti: Saksassa kiinni otettu mies päässyt tietokatkon vuoksi vapaaksi – epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista

Oulu 18.12.

Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä yhteensä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta seksuaalirikosta. Rikosnimikkeinä jutuissa on muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Oulun poliisi: Uhkaavaa käyttäytymistä ulkomaalaisia kohtaan – jopa silloin, kun mukana on ollut lapsia

Oulu 18.12.

Oulun poliisin mukaan rikokset ovat aiheuttaneet viime aikoina asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä ulkomaalaisia tai siltä näyttäviä ihmisiä kohtaan.

Poliisille tehtiin aiempaa enemmän ilmoituksia seksuaalisesta ahdistelusta – myös raiskausten ja lasten seksuaalisten hyväksikäyttötapausten määrä kasvoi

Kotimaa 18.12.

Poliisiin tietoon tulleiden seksuaalisten ahdistelujen määrä kasvoi yli neljänneksellä. Tilastokeskus julkaisi rikostilastot tiistaina.

Tällä viikolla

Jälleen uusi eli jo viides seksuaalirikosepäily Oulussa – Taas tutkitaan törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä

Oulu 17.12.

Oulun poliisi tutkii jo viidettä lapseen kohdistunutta törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta.

Tässä kuussa

Oulussa tullut ilmi yhä enemmän törkeitä lapseen kohdistuneita seksuaalirikoksia – "Asunnossa on useampia henkilöitä, jotka käyttävät lasta hyväkseen"

Oulu 14.12.

Oulun poliisilla tutkittavana olevat törkeät lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset synkentävät poliisilaitoksen rikostilastoja.

Yle: Yksi Oulun seksuaalirikosepäillyistä otettiin kiinni Haukiputaalla kesken tunnin, ainakin kolmella yhteys Vallinkorvan vastaanottokeskuksesta

Kotimaa 14.12.

Ainakin kolmelta epäillyltä löytyi yhteys Oulun Vallinkorvan vastaanottokeskukseen, joka on sittemmin lakkautettu.

Oulun poliisin jahti tuotti tulosta: Seksuaalirikoksista epäilty mies on otettu kiinni Saksassa

Oulu 11.12.

Oulun poliisi julkaisi tänään päivällä kuvan seksuaalirikoksesta epäillystä miehestä tuntomerkkeineen.

Oulun poliisi julkaisi seksuaalirikosvyyhdistä epäillyn miehen kuvan ja nimen – mies otettiin kiinni Saksassa

Oulu 11.12.

Oulun poliisi on julkaissut poikkeuksellisesta seksuaalirikoksesta epäiltynä olevan miehen kuvan. Poliisi julkaisee kuvan ja tuntomerkkejä epäillyn miehen tavoittamiseksi.

Oulun perussuomalaisten mielenosoituksessa kahnaus - yleisössä ollut mies yritti käydä puhujan kimppuun ja päätyi putkaan, järjestysmies otti puhujalta puukon vyöltä

Oulu 10.12.

Poliisi perustelee kiinniottoa rikoksilta ja häiriöiltä suojaamisella. Ulkomaalaistaustainen puhuja oli pukeutunut työvaatteisiin ja hänellä oli vyöllään veitsi, jonka yksi järjestyksenvalvojista kävi nappaamassa pois.

Oulun seksuaalirikosvyyhti paljastui yhteistyöviranomaisen avulla  – Poliisi saanut useita vihjeitä tapauksesta

Oulu 10.12.

Oulussa poliisilla tutkittavana oleva poikkeuksellisen törkeä seksuaalirikosvyyhti paljastui toisen viranomaisen avulla.

Tilaajille
Tilaajille

"Valitettavasti nämä teot eivät tulleet minulle yllätyksenä", sanoo professori Matti Tolvanen Oulun seksuaalirikoksista - lainoppineet selkeyttäisivät nykyistä lainsäädäntöä

Oulu 8.12.

Asiantuntijoiden mielestä laki ei anna riittävän selkeää oikeusohjetta Suomessa paljastuneiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten käsittelyyn.

Oulun seksuaalirikoksista epäilty etsintäkuulutettu – poliisi valmistautuu julkaisemaan tuntomerkit

Oulu 7.12.

Poliisi on etsintäkuuluttanut Oulun seksuaalirikosvyyhteen liittyvän miehen. Se epäilee, että ulkomaalaistaustainen mies on osallistunut alle 15-vuotiaaseen oululaistyttöön kohdistuneiden seksuaalirikosten tekemiseen.

KRP:n rikosylikomisario kommentoi MTV:lle: Oulun seksuaalirikokset vasta jäävuoren huippu – "Verkossa oleva materiaali kaiken aikaa raaempaa ja kohdistuu entistä nuorempiin lapsiin"

Kotimaa 5.12.

Rikosylikomisario Sari Sarani kommentoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa Oulussa viime päivinä julkisuuteen tulleita lapsiin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikoksia.

"Snäpissä on kysytty, missä asun ja kuinka vanha olen" – Valkeassa iltaa viettänyt Milja, 15, kertoo estäneensä epäilyttäviä viestitelleet Snapchatissa

Oulu 5.12.

Kauppakeskus Valkeassa keskiviikkoiltaa viettänyt Milja liikkuu mielellään iltaisin vain porukassa.

Oulun vastaanottokeskuksessa toivotaan työrauhaa – "Uutiset järkyttävät henkilökuntaa ja myös asukkaita"

Oulu 5.12.

Oulun vastaanottokeskuksesta ei vastata Oulun ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikosepäilyihin liittyviin kysymyksiin.

Oulussa lisätty poliiseja itsenäisyyspäivänä, kun raiskausuutiset kuumentaneet tunteita – Rotuaarilta lähtee kaksi kulkuetta

Oulu 5.12.

Oulussa poliisi varautuu huomenna mahdollisiin levottomuuksiin julkisuuteen tulleiden hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyjen takia.

Lisää aiheesta Oulun seksuaalirikokset

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

se Bostonin Typykkä! kirjoitti sinulle jo vuosia sitten? Ei eläkeläiset ole ahneita vaan eläkevakuutusyhtiöt. Tähänkin o... Lue lisää...
Mites

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.12.

Fingerpori

19.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi