Oulun palveluverkkouudistus

Heinäkuussa

Jokikylän kyläyhdistys valitti koulun lakkauttamispäätöksestä hallinto-oikeuteen

Oulu 31.7.

Jokikylän kyläyhdistys jätti tiistaina Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen valituksen Oulun kaupunginvaltuuston päätöksestä luopua Jokikylän koulusta.

Kesäkuussa

Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta

Oulu 18.6.

Lukioiden kokonaisuus käsitellään erillään ensi vuoden keväällä. Päätös tehtiin valtuutettu Jukka Kolmosen (kesk.) esityksen pohjalta.

Päivi Laajala: Oulun pitää pohtia palveluverkkoa joka vuosi

Oulu 12.6.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut on valmistellut palveluverkkolinjaukset ja palveluverkkosuunnitelman, joiden mukaisesti kaupunginvaltuusto voi tehdä palveluverkkoa koskevat päätökset vuosittain talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Maaliskuussa

Kaupunginhallitus yllätti – Kiimingin Jokirannan koulu siirtyy lukion naapuriin tulevaan uuteen kouluun

Oulu 13.3.

Kaupunginhallitus päätti Jarmo Husson (kok.) esityksestä, Kiimingin Jokirannan koulun uudisrakennus tehdään Kiimingin lukion naapuriin eikä koulun nykyiselle tontille.

Helmikuussa

Kiista Oulun palveluverkkoa koskevasta toimivallasta jatkuu, asia jäi valtuustossa pöydälle

Oulu 26.2.

Taistelu siitä, missä päätetään Oulun sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkosta jatkuu.

Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön

Oulu 24.2.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta on ottanut kantaa Oulun sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitykseen 2018.

Kiistely palveluverkkoa koskevasta toimivallasta tiivistyy Oulussa - katso, miten kaupunginhallitus äänesti

Oulu 19.2.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, ettei Oulun hallintosääntöä muuteta palveluverkkoa koskevan toimivallan osalta.

Palveluverkko odottaa – valtuuston ja kaupunginhallituksen välinen toimivaltakiista ratkaistaan maanantaina

Oulu 18.2.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen (kesk.) sanoo, että Oulun valtuusto ratkaisee maanantain 26. helmikuuta kokouksessa hallintosääntöön liittyvän kiistan toimivallasta.

Lukiojumppa jatkuu palveluverkkoselvityksessä: Oulunsalo lakkautuslistalla, Kiimingille kaksi vaihtoehtoa

Oulu 5.2.

Paljon keskustelua aiheuttanut sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkkoselvitys on valmis ja se luovutetaan tänään kaupunginjohtaja Päivi Laajalalle.

Kierikki poistui kaupungin säästölistalta, museoiden tilat mittavien remonttien tarpeessa

Kulttuuri 5.2.

Paljon keskustelua aiheuttanut sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkkoselvitys on valmis, ja se on luovutettu kaupunginjohtaja Päivi Laajalalle.

Palveluverkkoselvitys: Oululaisille 20 yhteistä olohuonetta, koulukirjastot yhdistetään yleisten kirjastojen tietokantaan

Oulu 5.2.

Oulun kaupungin palveluverkkoesityksessä ehdotetaan, että Oulun kaupunkiin perustetaan 20 kuntalaisten olohuonetta.

Seniorit haluavat pitää Aleksinkulman – palveluverkkosuunnitelmissa rakennuksesta kaavaillaan oululaisten olohuonetta

Oulu 5.2.

Eläkeläisten järjestöt ovat jälleen saaneet toimintaansa lisävirtaa Oulun kaupungin suunnitelmista. Oulun uutta palveluverkkoa suunnitteleva sivistys- ja kulttuuripalvelut on pohtinut Aleksinkulmasta kaupunkilaisten kohtauspaikkaa.

Tammikuussa

Aloite: Palveluverkon päätösvalta halutaan kokonaan valtuustolle

Oulu 25.1.

27 Oulun kaupunginvaltuutettua vaatii aloitteessaan, että kaupungin hallintosääntöä muutetaan siten, että päätöksen kaupungin palveluverkosta tekee kaupunginvaltuusto.

Koulut ja museot - missä ja miten niistä päätetään?

Kolumnit 25.1.

Oulun kaupunki on viime aikoina saanut julkista palautetta ja huomiota kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen eli Sikun palveluverkkoselvityksestä.

Oulunsalossa esiteltiin palveluverkkoselvitystä - nollavaihtoehdon puuttuminen lukioratkaisussa raivostutti osallistujia

Oulu 17.1.

Oulunsalon Oulun raati-tilaisuudessa osallistujia keskiviikkona suorastaan raivostutti, että niin sanottua nollavaihtoehtoa eli Oulunsalon lukion säilymistä ei ollut esillä lainkaan.

Lukijalta
Lukijalta

Oulu tarvitsee nyt kompromisseja - Onko meillä vara käydä kouluverkkokeskustelua vuosittain ja usean valtuustokauden ajan?

Mielipiteet 18.1.

Niukalla tiedotuslinjalla ja leimaamalla muiden mielipiteitä ja näkemyksiä "vääriksi" ei päätöksenteon ongelmia saada korjatuksi.

Kyösti Oikarinen: "Kierikkiä ei ajeta alas vaan vahvistetaan"

Oulu 12.1.

Oulun kaupunki esittää yhtenä vaihtoehtona, että kolme lukiota sijoitettaisiin ammattikorkeakoululta tyhjeneviin tiloihin.

Lukijalta
Lukijalta

Oulun raatien terveiset vetävät voimattomaksi - missä elinvoimaisuus, missä vaikutusten arviointi?

Mielipiteet 13.1.

Arvoisa Oulun kaupungin virkamiesjohto - tässä tilanteessa olen pakotettu esittämään teille seuraavat kysymykset, joihin on saatava vastaukset niin päättäjien kuin kuntalaisten tietoisuuteen ennen esitysten etenemistä päätöksentekoon.

Lisää aiheesta Oulun palveluverkkouudistus

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi