Oulun keskustan muutokset

Juttuja Oulun kaupungin keskustassa tapahtuvista muutoksista.

Tässä kuussa

Stockmannin entisille tiloille uusi omistaja – Trevian osti suurimman osan Kauppakortteli Pekurin tiloista Oulussa

Oulu 18.6.

Kotimainen kiinteistösijoitusrahasto aikoo pilkkoa ja remontoida tiloja houkutellakseen kortteliin myös toimijoita, joita Oulussa ei vielä ole.

Maaliskuussa

Tilaajille
Tilaajille

Rotuaarin kattamisselvitys pian loppusuoralla – mahdollinen rakentaminen veisi aikanaan vuosia, eikä vielä puhuta raha-asioista

Oulu 28.3.

Tuoreimmassa työpajassa ideoitiin lisää keinoja ja mahdollisuuksia Rotuaarin olosuhteiden ja Oulun keskustan vetovoiman parantamiseksi.

Rotuaari jatkuu Heinäpään suuntaan korttelin verran – Uuden kävelykatuosuuden on määrä valmistua ensi vuoden syksyllä

Oulu 26.3.

Kirkkokatu välillä Albertinkatu–Saaristonkatu muuttuu ensi vuonna kävelykaduksi, mikä tarkoittaa Rotuaarin laajenemista korttelin verran etelän suuntaan.

Helmikuussa

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan museo- ja tiedekeskus Luupin sijoittamista entisiin Stockmannin tiloihin

Oulu 25.2.

Kaupunginvaltuutettu Risto Kalliorinne (vas.) ehdottaa valtuustoaloitteessaan, että ydinkeskustassa sijaitsevien Stockmannin tavaratalon entisiä tiloja tutkittaisiin yhtenä vaihtoehtona uuden museo- ja tiedekeskus Luupin paikalle.

Pikaruokapaikat valtaavat kivijalkaa – Oulun keskustan liiketilat täyttyvät entistä ripeämpään tahtiin

Oulu 19.2.

Tyhjänä olleet liiketilat Oulun ydinkeskustassa ovat täyttymässä aiempaa ripeämpään tahtiin, liiketilavälittäjät kertovat.

Tammikuussa

Kultatähti lakkauttaa Rotuaarilla sijaitsevan Oulun myymälänsä – "Vuokra on ollut hyvin korkea"

Oulu 25.1.

Toimitusjohtaja Pekka Laitamäki kertoo, että myymälässä on työskennellyt kolme myyjää. Heidän työsuhteensa päättyy myymälän lakkautuksen yhteydessä.

Vuonna 2018

Isokatu ja Kirkkokatu kaksisuuntaisiksi – Oulun kaupunki investoi ensi vuonna liikenteeseen ja ympäristöön 19 miljoonaa euroa

Oulu 19.12.2018

Kirkkokatu ja Isokatu muuttuvat kaksisuuntaisiksi Saaristonkadun ja Puistokadun välillä. Samalla Kirkkokadun kunnallistekniikka uusitaan.

Tilaajille
Tilaajille

Analyysi: Ensin kävelykatu rakennettiin laajennuksineen, sitten asennettiin katulämmitys – onko seuraava vaihe "Rotuaari 3.0", joka sisältää kattamisen?

Oulu 6.12.2018

Tuorein uutinen Rotuaarin kattamisaikeista nosti pienimuotoisen hälyn Oulussa. Vastustajia ilmaantui nopeasti, niin kuin kaikissa muutokseen viittaavissa kaavailuissa yleensäkin.

Lisää torneja Oulun keskustaan – Nyt Rintamäen urheiluliikkeen tontille kaavaillaan 16- ja 13-kerroksisia taloja

Oulu 30.10.2018

Yhdyskuntalautakunta käsittelee tiistaina asemakaavaluonnosta, joka valmiiksi kaavaksi edetessään mahdollistaa Oulun keskustan kolmanneksi korkeimman talon rakentamisen.

Tilaajille
Tilaajille

Oulun hiljainen miljonääri: Selvitimme, mikä mies on paikalleen jämähtäneen torihotellihankkeen taustalla toimiva Jyrki Hallikainen

Oulu 21.10.2018

Oululaisilla olisi liikemies ja sijoittaja Jyrki Hallikaiselta paljon kysyttävää: Milloin kaupungin olohuoneeseen eli torille nousee hotelli? Miten se vaikuttaa torin elämään? Vai tuleeko koko hotellia?

Oulun OP:n suunnitelmat tornitaloista Hovihallin kortteliin yhä neuvotteluvaiheessa – "Hanke edennyt harmillisen hitaasti"

Oulu 17.10.2018

OP on kaavaillut jo usean vuoden ajan paikalle kaksoistorneja, joiden välissä säilytettäisiin nykyisenkaltainen matalampi osa Saaristonkadun suuntaisesti.

Oulun toimitilamarkkinoilla odotetaan kuumeisesti Pekurin täyttymistä – taloa hallinnoiva CBRE lupaa, että tilat täyttyvät

Talous 27.9.2018

Stockmannin lopettaminen ja kauppakeskus Valkean tulo hämmensivät Oulun ydinkeskustan toimitilakysyntää rajusti, eikä se ole vielä ehtinyt uudelleen vakiintua.

Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen

Oulu 14.8.2018

Oulun kaupunki aikoo selvittää tornitalojen rakentamisen periaatteita kaupungissa entistä perusteellisemmin.

Korkeaa rakentamista selvitetään Oulun keskustassa – nykyarkkitehtuurin professori ei haluaisi tornitaloja ruutukaavan sisälle

Oulu 8.7.2018

Oulun keskustan alueelle on parhaillaan tekeillä selvitys korkean rakentamisen periaatteista. Siinä tutkitaan minne, miten ja millä edellytyksillä korkeita rakennuksia voi rakentaa.

Pakkahuoneenkadusta tulee uusi pyöräkatu – työt on tarkoitus aloittaa toukokuussa

Oulu 13.3.2018

Pakkahuoneenkadusta tulee Oulun ydinkeskustaan itä-länsisuuntainen pyöräkatu Uudenkadun ja Torinrannan väliseltä osuudelta.

Kauppakortteli Pekuri avasi ovensa Oulussa, ensimmäiset asiakkaat tutustuivat tiloihin

Talous 22.2.2018

Kauppakortteli Pekurissa vietetään avajaisia tänään torstaina.

Stockmannin paikalle Kauppakortteli Pekuri – Älykärryt auttavat navigoimaan myymälässä

Oulu 13.2.2018

Entisen Stockmannin tiloissa Oulun ydinkeskustassa vietetään ensi viikon torstaina avajaisia. Nettisivujen mukaan korttelia kutsutaan nykyisin Kauppakortteli Pekuriksi.

Stockmannin kortteli heräilee – kuntosali avaa ensi viikolla

Oulu 25.1.2018

Pitkään remontissa olleen Stockmannin korttelin ensimmäinen uusi toimija avaa ovensa ensi viikolla.

Lisää aiheesta Oulun keskustan muutokset

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi