Nokia

Maaliskuussa

Nokian Ruskon-toimipaikalla Oulussa kaksi varmistettua koronavirustartuntaa – yhtiö suosittelee siirtymistä etätöihin

Oulu 13.3.

Kalevan tietojen mukaan alueet Nokian Ruskon tiloissa, joissa altistus on tapahtunut ovat tiedossa ja altistusriskissä olleet on myös määrätty karanteeniin.

Nokian johdosta väistyvälle Rajeev Surille muhkea kultainen kädenpuristus: HS arvioi erorahaksi 3–7 miljoonaa euroa

Talous 3.3.

Suri sai vuonna 2018 palkkaa, bonuksia ja osakesidonnaista palkkaa kaikkiaan 4,65 miljoonaa. Vaikka eroraha on iso, se kalpenee selvästi Stephen Elopin vuonn 2013 kuittaamien irtisanomiskorvausten rinnalla.

"Tämähän on tuttua Nokiassa, että johtoa vaihdetaan" – Toimitusjohtajan vaihdos herättää huolta ja ymmärrystä Nokian Oulun toimipaikassa

Oulu 2.3.

Nokia ilmoitti maanantaina, että se vaihtaa toimitusjohtajaa. Rajeev Suri väistyy ja tilalle tulee Pekka Lundmark, joka on tällä hetkellä Fortumin toimitusjohtaja.

Nokian keulamieheksi siirtyvä Pekka Lundmark vaihtaa gigawatit terabitteihin – tällaisia yhtiöitä ovat Fortum ja Nokia

Talous 2.3.

Pekka Lundmark siirtyy ensi syksynä valtio-enemmistöisen energiayhtiön johdosta globaaliin tietoliikenneyhtiöön. Syksyllä Nokia ilmoitti ongelmistaan oman 5G-tekniikkansa kehittämisessä, joka ei etukäteishehkutuksesta huolimatta ollutkaan valmis. Yhtiön osakkeen arvo romahti lokakuisen uutisen myötä neljänneksen, ja samalla alkoivat spekulaatiot johtajanvaihdoksesta.

Analyytikko: Nokian Rajeev Surilta lähti matto alta viime syksyn tulosvaroituksen myötä, Lundmarkilla edessään valtavat haasteet

Oulu 2.3.

Nokian mukaan energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi. Nykyinen Nokian johtaja Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta. Lundmarkilta odotetaan isoja muutoksia vaikeuksissa olevan yhtiön nostamiseksi.

Helmikuussa

Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi

Oulu 27.2.

Vaikeuksissa oleva Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä taloustilanteensa kohentamiseksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Valkoinen talo tyrmää USA:n oikeusministerin ajatuksen ostaa Nokia ja Ericsson amerikkalaisten määräysvaltaan

Talous 8.2.

William Barrin mukaan Yhdysvallat voisi yhtiöiden määräysvallan hankkimalla kilpailla kiinalaista verkkolaitevalmistaja Huaweita vastaan. Trumpin neuvonantajan mukaan Yhdysvaltain hallitus ei ole ostamassa mitään

Nokian liikevaihto seisoi ennallaan eikä osakkeenomistajille ole luvassa osinkoja – Suri pitää tulosta vahvana

Talous 6.2.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri pitää tulosta kuitenkin vahvana. Osinkoja jaetaan todennäköisesti aikaisintaan vuoden lopulla.

Syksyllä hätkähdyttänyt Nokia julkistaa tuloksensa tänään – "Markkinaennusteet huokuvat sitä, että ei hirveästi luoteta Nokian omiin näkymiin"

Talous 6.2.

Kesän tuloksen julkistaminen sai kurssin putoamaan syksyllä lähes neljänneksen. Nokian tämänpäiväistä tulosjulkistusta odotetaan epävarmoissa tunnelmissa.

Tammikuussa

Nokia aloittaa yt-neuvottelut, vähennystarve 180 työpaikkaa – Oulun tehdas rajattu pois suunnitelmista

Oulu 14.1.

Verkkolaitevalmistaja Nokia kertoo aloittavansa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan johtavan noin 180 työpaikan vähennykseen Suomessa tänä vuonna.

Vuonna 2019

Nokia päätti lopettaa operatiivisen johtajan tehtävän – 25 vuotta yhtiössä toiminut johtaja Jörg Erlemeier lähtee muutoksen takia

Talous 25.11.2019

Verkkolaiteyhtiö Nokia kertoo lopettavansa operatiivisen johtajan tehtävän. Sen vastuualueet jaetaan muille Nokian johtajille.

Osakesäästäjät: Nokian olisi pitänyt antaa tulosvaroitus etukäteen – "Pitää noudattaa sääntöjä, joiden mukaan pörssissä ollaan"

Talous 2.11.2019

Suomen Osakesäästäjät ry:n puheenjohtajan Timo Rothoviuksen mukaan Nokian päätöstä jättää tulosvaroitus antamatta etukäteen "on ihmetelty".

Oulun rooli Nokian 5G-tuotekehityksessä on vahva: "Väkeä on palkattu joka paikkaan, mutta näistä Ouluun tullut osuus on suurin"

Oulu 30.10.2019

Nokian henkilöstömäärä pysynyt Oulussa suurin piirtein ennallaan.

HS: Nokia siirtää 5g-teknologian kehitystä Ouluun – "Järjestelmäpiirien kehitystä ja ohjelmointia lisätään"

Oulu 30.10.2019

Nokia siirtää viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen kehitystä Ouluun.

Nokian näkymät heikkenivät, osake syöksyy – keskeyttää osingonmaksun taatakseen 5g-investoinnit, myös heikentynyttä kassaa vahvistetaan

Talous 24.10.2019

Tämän vuoden liikevoittoprosentiksi ennakoidaan nyt noin 8,5 kun aiempi arvio oli 9-12 prosenttia.

Nokia sai Oulusta varauksen kymmenen hehtaarin tontille

Oulu 8.10.2019

Yhdyskuntalautakunta varasi ja vuokrasi tiistain kokouksessaan Nokialle Ruskonselän kaupunginosasta noin kymmenen hehtaarin suuruisen teollisuustontin.

Nokia haluaa Oulun Ruskosta 10 hehtaarin tontin – Nokian viestintäpäällikkö: "Uuden toimitilan rakentaminen on yksi vaihtoehto"

Oulu 7.10.2019

Nokialla on Oulun Ruskossa nykyisellään useita toimintoja, ja uudisrakennuskin nousisi alueelle. Uudet tilat olisivat kooltaan noin 50 000 kerrosalaneliömetriä.

Nokian tutkimusjohtaja: Seuraavan kymmenen vuoden aikana tulee noin seitsemän versiota 5G:stä – tutkimusmaailmassa mietitään 6G:tä

Talous 31.8.2019

Nokian tutkimusjohtajan Lauri Oksasen mielestä matkapuhelintekniikan tulevasta uudesta sukupolvesta 6G:stä ei vielä tarvitse laajalti puhua.

Lisää aiheesta Nokia

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille