Koronaepidemia

Vuoden 2020 alussa Kiinassa todettiin tappava koronavirus, jota ei ole aikaisemmin todettu ihmisellä. Sen jälkeen virus levisi maapallolla pandemiaksi.

Tänään

Oulu maksaa liikennöitsijöille korvauksia supistetusta joukkoliikenteestä – matkustajamäärät laskeneet koronaepidemian aikana 75 prosenttia

Oulu 19:48

Oulun kaupunki maksaa liikennöitsijöille korvauksia koronan vuoksi supistetusta joukkoliikenteestä.

Tilaajille
Tilaajille

Arvio koronaepidemian huipun ajoittumisesta Pohjois-Pohjanmaalla altis muuttumaan – etenemistä tarkastellaan viikoittain

Oulu 19:39

Epidemiahuippu Pohjois-Suomessa juhannuksena. Tämä otsikko keskiviikon Kalevassa hätkähdytti varmaan monia. Vasta juhannuksena?

Tilaajille
Tilaajille

OYS rekrytoi lisätyövoimaa epidemian ajaksi – hoitajia ja lääkäreitä saadaan töihin koulun penkiltä ja eläkkeeltä

Oulu 19:02

Ennen pääsiäistä Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) alkaa työskennellä ensimmäiset 12 sairaanhoitajaa, jotka paikkaavat epidemia-ajan lisätyövoiman tarvetta.

Euroryhmä yrittää sopia taloutta tukevasta rahoituspaketista – Nordean pääekonomisti: vastikkeettomat koronabondit eivät ole realismia

Ulkomaat 18:43

Euroryhmä jatkaa torstaina neuvotteluja, joissa yritetään löytää sopu, kuinka koronakriisin aiheuttamia talousvaikeuksia torjutaan.

OYSissa koronaviruksen vuoksi hoidettavien määrä väheni yhdellä – sairaalassa 10 koronapotilasta, joista seitsemän tehohoidossa

Oulu 15:57

Sairaalassa olevista potilaista seitsemän on tehohoidossa ja kolme osastohoidossa. Eilen tiistaina tehohoidossa oli seitsemän henkilöä ja osastohoidossa neljä.

Ravintolaelinkeino pettyi hallituksen tukipakettiin - "Eduskunnan lausumaa ei toteutettu", sanoo MaRan toimitusjohtaja

Kotimaa 18:05

Yrittäjäjärjestön mielestä tukirahaa on, mutta se menee liian hitaasti perille.Ravintolaelinkeino pettyi hallituksen kehysriihen yritystukipakettiin.

Tilaajille
Tilaajille

Sairaa­la­ko­neiden tarve räjähti pitkin maailmaa, rajua kasvua Haapavedellä Darekonilla: "Olemme eturintamassa"

Pohjois-Suomi 17:06

Te­ho­hoi­to­paik­ko­jen ja mui­den sai­raa­la­hoi­to­paik­ko­jen mää­rää py­ri­tään hy­vin ri­va­kas­ti li­sää­mään ym­pä­ri maa­il­maa ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mi­an vuok­si.

Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemioihin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"

Kotimaa 16:16

Pääministeri Sanna Marin (sd.) mukaan jotkut etsivät nyt syyllistä väärästä suunnasta, kun varautumisesta pitäisi huolehtia terveydenhoitoyksiköissä.

Valtioneuvostolta tuore omistajapoliittinen päätös: Palkitsemisen tulee olla kohtuullista – Tasoa harkittava tarvittaessa alaspäin

Kotimaa 16:10

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) muistuttaa, että valtion yhtiövarallisuus on merkittävä osa yhteistä kansallisvarallisuuttamme.

Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan

Pohjois-Suomi 15:49

Rajavalvonnasta muun muassa läntisessä Pohjois-Suomessa vastaava Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa, että Ruotsin vastaisen rajan saa ylittää vain rajanylityspaikan kautta.

Video

Koronatesti on ohi nopeasti

Oulu 16:30

Testiin tullut henkilö eli tässä sairaanhoitaja Marika Sipola soittaa saavuttuaan paikalle hoitajille, ja testi tehdään hetken päästä auton ikkunasta.

Tilaajille
Tilaajille

Näin tehdään koronatesti Mehiläisen drive-in-pisteessä, katso video – "Testi on äkkiä ohi, mutta kyynel siinä tulee melkein kaikilla silmäkulmaan tai voi aivastuttaa"

Oulu 16:30

Näytteenotto kestää vain muutaman minuutin. Nenänieluun työnnetään ohut taipuva näytteenottotikku.

Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti

Kotimaa 15:22

Hallitus pitää julkisen talouden suunnitelmassa kiinni myös hoitajamitoituksesta ja oppivelvollisuuden laajentamisesta.

"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla

Oulu 15:17

Hotelli-Ravintola Liminganlahti tarjoaa mahdollisuutta erikoiseen hotellilomaan. Hotellin nimittäin saa kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla.

Hallitus kertoi kehysriihen tuloksista ja lisätalousarviosta – katso tallenne tilaisuudesta

Kotimaa 13:55

Hallitus kertoi tänään julkisen talouden suunnitelmasta ja toisesta lisätalousarviosta. Toimenpiteistä kerrotaan iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa

Kotimaa 14:46

Hallitus päätti kaksipäiväisessä kehysriihessä, että kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön toimijoita sekä maaseudun yritystoimintaa tuetaan kymmenillä miljoonilla euroilla.

Tilaajille
Tilaajille

Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan"

Pohjois-Suomi 14:48

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on keskiviikkoon mennessä todettu 32 varmistettua koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä jo tunnetuissa tartuntaketjuissa on kasvussa.

Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon

Kotimaa 14:42

Finnveran rahoitusvaltuudet kolminkertaistetaan 12 miljardiin euroon, Business Finland alkaa myöntää uusia kehitystoimintaa kohdistuvia lainoja.

THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä

Kotimaa 14:24

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa nyt yhteensä 40 ihmistä. Kuolleita on nyt kuusi enemmän kuin eilen tiistaina.

Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemiatilanteisiin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"

Kotimaa 14:06

Pääministeri Sanna Marin (sd.) mukaan jotkut etsivät nyt syyllistä väärästä suunnasta, kun varautumisesta pitäisi huolehtia terveydenhoitoyksiköissä.

Kahdeksan henkilöä kuoli koronaan Attendon hoivakodissa Kiuruvedellä – nyt yhtiön toimitusjohtaja kertoi tilanteen taustan Ylelle

Kotimaa 13:33

Attendon Kiuruvedellä sijaitsevassa hoivakodissa on kuollut koronan aiheuttamaan tautiin kahdeksan asiakasta reilun viikon sisällä.

Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Kotimaa 13:09

Marttaliitto ry, Naisten Valmiusliitto ry ja Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ovat julkaisseet ohjeet, joiden avulla jokainen voi valmistaa itse kasvomaskin.

Kolumni: Korona lykkäsi pelättyjä pääsykokeita Kiinassa, missä ambulanssit päivystävät pyörtyilevien pyrkijöiden varalta

Ulkomaat 12:02

Kiinassa tehdään yhä rajoitustoimia, vaikka uusia koronatartuntoja on tullut enää vähän. Yksi rajoituksista on pääsykokeiden siirto.

Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"

Kotimaa 11:17

Kuuden suurimman kaupungin johtajat julkaisivat tiistaina yhteisen kannanoton, jossa he totesivat, että suojavarusteita koskeva pula on kaikissa kuudessa kaupungissa kriittinen.

Tilaajille
Tilaajille

New Yorkissa 9/11-uhriluvut ohitettu – Trumpin Valkoinen talo palasi alkavan koronan kovakorvaisuudesta normikaaokseen

Ulkomaat 10:58

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo lietsoo uskoa, että ennätyksellisen koronakuolemien määrän varjossa viruksen eteneminen hidastuu.

Suomessa nyt yhteensä 2487 koronavirustartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kolmella – Oulussa nyt 72 tapausta

Kotimaa 9:57

Suomessa on nyt THL:n mukaan vahvistettu yhteensä 2487 koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi tiistaista 179 tartunnalla.

Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Kotimaa 9:02

Kehysriiheen kohdistuu paljon odotuksia, sillä koronaepidemian hoito vaatii lisärahoitusta joka sektorilla.

Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä

Kotimaa 8:20

Sairaanhoitajaliitto on avannut WhatsApp-numeron, johon suomalaiset voivat lähettää ääniviestinä kannustuksiaan sairaanhoitajille.

KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia

Pohjois-Suomi 6:37

Kainuun koronatartuntaluvut kipusivat nopeasti ja syyksi on löytynyt peruttu hiihtotapahtuma Vuokatissa.

Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"

Oulu 6:13

Oulun kaupunki on ajanut alas kiireetöntä hammashoitoa koronatilanteessa. Toimenpiteitä on tehty jo muutaman viikon ajan.

Eilen

Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa

Ulkomaat 7.4.

Espanjassa koronakuolemat kääntyivät taas nousuun. Viranomaisten mukaan luvussa on mukana vanhoja tapauksia.

Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn

Pohjois-Suomi 7.4.

Aluehallintoviraston mukaan rajoituksia on tähän asti noudatettu hyvin, mikä on näkynyt tuloksissa.

Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa

Kotimaa 7.4.

Joka neljäs tutkimukseen vastannut yli 18-vuotias suomalainen pitää koronauutisoinnin määrää aivan liiallisena.

Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan

Kotimaa 7.4.

Julkisessa terveydenhuollossa tehdään noin 3 000 koronatestiä vuorokaudessa. Yksityiset lääkäriyhtiöt pystyisivät nostamaan vuorokauden testimäärää noin 7 000 testiin.

Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Kotimaa 7.4.

Suomessa on todettu tiistaihin mennessä ainakin 20 vanhusten hoivakodeissa tapahtunutta koronakuolemaa.

Tyrnävä vaihtaa lämpimän kouluruuan palve­lu­se­te­leihin – tarkoituksena vähentää lämpimien aterioiden hakemisesta aiheutuvia lähikontakteja

Oulu 7.4.

Setelit aiotaan jakaa oppilaille viikkojen 15 ja 16 aikana. Setelit voi käyttää tyrnä­vä­läi­sissä kaupoissa tai ruokapaikoissa.

Koronavirus hiljensi Kabulin ja ajoi lapsityöläiset kaduilta koteihin – köyhien perheiden tulotaso romahti

Ulkomaat 7.4.

Afganistanilainen perheenisä Abdul Sabur nauttii yhteisistä hetkistä viiden lapsensa kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen: Huoltovarmuuskeskus ei ole tyhjä – "Olen edelleen sitä mieltä, että olimme varautuneet hyvin"

Kotimaa 7.4.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kommentoi tiistaina suojavarusteiden riittävyyttä.

Lisää aiheesta Koronaepidemia

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille