Ilmastonmuutos

Helmikuussa

Uusi-Seelanti lahjoitti Fidzhin ilmastorahastoon – saaren asukkaat siirtyvät, kun elinolot kotipaikalla käyvät kestämättömiksi

Ulkomaat 28.2.

Ilmastorahaston varoilla siirretään ilmastokriisin vaikutusten vuoksi muuttamaan joutuvia fidzhiläisiä.

Tilaajille
Tilaajille

Ilmastonmuutos mullistaa poronhoitoa, kun tunturit pajukoituvat ja jäät ohenevat – lue kooste saamelaisten havainnoista

Pohjois-Suomi 11.2.

Leo Aikio puhui tiistaina Helsingissä, ympäristöministeriön järjestämässä Saamelaisten sopeutuminen ilmastonmuutokseen -tutkimushankkeen tulosten esittelytilaisuudessa.

Tilaajille
Tilaajille

Näin paljon sinun maakuntasi asukas aiheuttaa ilmastopäästöjä – erot ovat suuria, vaikka teollisuutta ja maataloutta ei huomioitaisi

Kotimaa 10.2.

Suomen ympäristökeskus kehitti uudet, tasaveroisemmat laskentamallit kuntien ja maakuntien päästöille.

Tilaajille
Tilaajille

Perussuomalaiset vaihtoi sävellajia ja ilmeisesti muutti ilmastokantaansa

Kolumnit 9.2.

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset on aloittanut politiikkansa viilauksen kohti hallituskelpoisuutta.

Tilaajille
Tilaajille

Mitä siitä, jos talvi-ilmat vähän lämpenevät ja jäät lähtevät aikaisemmin? Nouseeko merivesi Oulun kaduille? Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola vastaa

Kotimaa 7.2.

Napajäätiköiden sulamisen vaikutuksia ilmastoon ja merenpinnan vaihteluihin on havaittu eri puolilla maailmaa. Miten meidän pohjoispohjalaisten käy, pitääkö alavilla rannoilla olla huolissaan?

Ilmastonmuutos on nuorten suurin yhteiskunnallinen huolenaihe, kertoo tuore tutkimus – "Kanavoikaa teinikapina taisteluun ilmastonmuutosta vastaan, älkää vanhempiinne"

Oulu 3.2.

Kun nuorille annetaan tilaisuus kertoa näkemyksiä ja mielipiteitä ilmastonmuutoksesta, saa roppakaupalla harkittuja ja perusteltuja vastauksia.

Tilaajille
Tilaajille

Greta Thunbergin uskomaton elämäntarina – miten nykyään 17-vuotias aktivisti muutti ilmastoasiat ensin omassa perheessään ja siirtyi sitten vakuuttamaan maailmaa, uhmaten mahtimiesten pilkkaa

Ulkomaat 3.2.

Kaikki alkoi pienen tytön lakosta. Sama lakko jatkuu yhä, vaikka Greta Thunberg istuu maailman eliitin pöydissä.

Lukijalta
Lukijalta

Hiilineutraaliin maatalouteen ilman tuotannon rajoituksia – nykyinen hehtaarien kautta maksettava tuki ei välttämättä ole edistänyt näitä tavoitteita EU:n maatalouspolitiikassa

Mielipiteet 3.2.

Valtaosa maapallon päästöistä tulee fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Niiden avulla olemme jo yli vuosisadan kiihdyttäneet talouskasvuamme.

Puheenvuoro: Jäitä hattuun ilmastoasioissa – pohjoisilla leveysasteilla on monenlaisia ilmastoja, ja Kanadassa pakkaset paukkuvat edelleen

Kotimaa 1.2.

Pohjoismaat erottuvat omaksi alueekseen, jolla talvien leudontuminen näkyy voimakkaasti toisin kuin paljon kylmätalvisemmassa Kanadassa, kirjoittaa Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologin työstä eläkkeelle jäänyt Reijo Solantie.

Tammikuussa

Tilaajille
Tilaajille

Pohjois-Pohjanmaalla on ollut tammikuussa huhtikuisia lämpötiloja ja lumen päällä on mönkinyt matoja ja sammakoita– "Tulevaisuudessa yhä enemmän tämän kaltaisia talvia"

Oulu 24.1.

Pohjois-Pohjanmaa on osunut tammikuussa rajavyöhykkeelle. Pohjoisempana runsaat sateet ovat tuoneet paljon lunta ja etelämpänä enimmäkseen vettä.

Liikematkan hiilijalanjälki kutistuu junalla ja etätyönä – "Kaupunki vaikuttaa aktiivisesti raideliikenteen kehittämiseen, jotta matkustusaika pääradalla lyhenisi"

Oulu 22.1.

Pohjoisen yrityksellä tai yhteisöllä on pitkä matka asiakkaan luokse. Usein se taittuu nopeimmalla kulkuvälineellä lentokoneella.

Tilaajille
Tilaajille

SSAB näyttää esimerkkiä – hiilidioksidiongelmaa ja ilmastonmuutosta vastaan pitää kamppailla monilla keinoilla ja maailmanlaajuisesti

Pääkirjoitukset 20.1.

Terästehtaiden hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä maailmanlaajuinen ilmasto-ongelma.

Muuttuvat sääolot vaikuttavat merkittävästi yrityksiin – Suomessa teollisuus on yksi kovimmista kärsijöistä, ja siihen pitää varautua jo nyt

Kotimaa 20.1.

Toimitusketjujen muutokset, raaka-aineiden hinnan nousu ja arvaamattomat tuotanto-olosuhteet muissa maanosissa vaikuttavat suoraan teollisen toiminnan kannattavuuteen.

Tilaajille
Tilaajille

SSAB:n ilmastopäästöinä voi olla tulevaisuudessa pelkkää vesihöyryä – terästehtaankin tekniikkaa voi kehittää niin, että luonto kiittää

Pohjois-Suomi 18.1.

SSAB muuttaa terästuotantoaan rajusti ilmastonmuutoksen takia ja aikoo tehdä uudella ilmastoystävällisellä teknologialla bisnestä.

Vuonna 2019

Madridin floppi ei sotke Suomen omaa ilmastopolitiikkaa – EU:ssa päästötavoitteet on hoidettava pääosin itse

Ulkomaat 16.12.2019

Ilmastoministeri Krista Mikkonen: kaikki kiteytyy haluttomuuteen ja rahaan.

Ministeri Mikkonen ristiriitaisiin tunnelmiin päättyneestä ilmastokokouksesta: "Ensi vuosi on nyt kriittinen"

Ulkomaat 15.12.2019

Hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n mukaan lämpötilan nousun rajaaminen 1,5 asteeseen on vielä mahdollista, mutta päästöt on käännettävä jyrkkään laskuun pian.

Madridin ilmastokokous päättyi viimein laihaan kompromissiin – WWF:n mukaan kokous oli katastrofi

Ulkomaat 15.12.2019

WWF:n mukaan kokous oli katastrofi, jossa suuret saastuttajamaat tyrmäsivät kansalaisten ilmastohuolen.YK:n ilmastokokous Madridissa on päättynyt.

Tilaajille
Tilaajille

Mutuilu harmittaa oululaista ilmastotutkijaa – "Minulle se on aivan okei, jos joku on sitä mieltä, ettei ilmastonmuutokselle tarvitse tehdä mitään"

Kotimaa 3.8.2019

Ilmaston lämpeneminen ei enää ahdista ATMOS-tutkimusryhmässä työskentelevää 25-vuotiasta fysiikan opiskelijaa Veera Juntusta.

Lisää aiheesta Ilmastonmuutos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille