Fennovoima

Toukokuussa

Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Kotimaa 24.5.

STUK kertoi äskettäin Kalevalle saaneensa Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta Pyhäjoen ydinvoimalan turvallisuusarviota varten.

STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa

Talous 22.5.

Säteilyturvakeskus (STUK) on saanut Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta, jonka se tarvitsee tehdäkseen turvallisuusarvion Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta.

Tilaajille
Tilaajille

Tuhat koskematonta petiä vailla ydinvoimalan rakentajia, Pyhäjoen miljardihanketta ympäröi yhä odottava ilmapiiri – "Ei työmaa ole ihan täysin pysähtynyt"

Pohjois-Suomi 10.5.

Tuhat uutta valmiiksi kalustettua yhden hengen majoitushuonetta ja neljä yhteissaunaa odottavat käyttöönottoa Hanhikiven niemen majoituskylässä.

Tilaajille
Tilaajille

Kaleva-gallup: Enemmistö pitää Fennovoiman venäläisomistusta turvallisuusuhkana – Tutkija: "Määrä on suuri, jopa huomattava"

Kotimaa 6.5.

Pohjois-Suomessa suhtaudutaan varauksellisesti venäläisten huomattavan suureen osuuteen Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa.

Huhtikuussa

KHO hylkäsi valitukset Hanhikiven ydinvoimalahankkeen ympäristöluvasta

Pohjois-Suomi 17.4.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valitukset Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta.

Maaliskuussa

Fennovoima muuttaa organisaationsa rakennetta, laatujohtaja jättää yhtiön – "Tavoitteena selkeyttää vastuita"

Pohjois-Suomi 27.3.

Fennovoima käynnisti vuoden 2018 lopussa kehitysohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa Hanhikivi 1 -voimalaitosprojektin eteneminen uuden eli käytännössä alkuperäisestä selvästi myöhässä olevan aikatauluarvion mukaisesti.

Brittitutkija IS:lle: Pyhäjoen ydinvoimala mahdollistaa Venäjän monenlaiset peiteoperaatiot Suomen kautta

Pohjois-Suomi 16.3.

Venäläinen omistus ja teknologia ovat keskeisessä roolissa Pyhäjoelle rakennettavassa Fennovoiman ydinvoimalassa.

Projektijohtaja Minna Forsström lähtee Fennovoimasta, tilalle Jouni Takakarhu

Talous 6.3.

Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­keen pro­jek­ti­joh­ta­ja Min­na Fors­st­röm jät­tää teh­tä­vän­sä. Hän on toiminut tehtävässä huhtikuusta 2013.

Helmikuussa

Fennovoima ja hallitus sivuuttivat ydinjäteviestinnässä kuntien veto-oikeuden – Epäluulo on Eurajoella suurempaa kuin Pyhäjoella

Kotimaa 26.2.

Loppusijoitusta koskeva viestintä on tutkijoiden mukaan aiheuttanut epäluottamusta.

Tammikuussa

Tilaajille
Tilaajille

Fennovoima ei ole saanut turvallisuuskulttuurissa aikaan juuri mitään – Stuk: merkittäviä puutteita on ruohonjuuritasolla asti

Kotimaa 30.1.

Säteilyturvakeskuksen mukaan ydinvoimayhtiö ei ole tehnyt vuoden 2017 turvallisuuskulttuuria koskeneen tutkimuksen perusteella lainkaan ongelmiin vaikuttavia toimenpiteitä. Kaikki tähän liittyvät vaatimukset ovat edelleen täyttämättä.

Vuonna 2018

Tilaajille
Tilaajille

”Avoimuus parasta peeärrää” – Nokian muutos- ja kriisiviestintää johtanut Sakari Kotola siirtyy pian Fennovoiman viestinnän nokkamieheksi

Pohjois-Suomi 8.12.2018

Fennovoiman viestintä- ja PR-johtajaksi valikoitu Sakari Kotola, 49, sanoo lähtevänsä oppimaan uutta luottavaisin mielin, Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen tähänastisesta kangertelusta huolimatta.

STUK: Fennovoiman lupa-aineistosta puuttuu suurin osa, keskus saanut alle kymmenesosan dokumenteista

Kotimaa 30.11.2018

Fennovoima taas arvioi hiljattain lähettäneensä STUKille 20–25 prosenttia tarvittavasta aineistosta.

Fennovoima: Rosatom määrää nyt tahdin – luvitukseen käytetään vielä ainakin kaksi vuotta

Pohjois-Suomi 10.11.2018

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki sanoo, että luvitukseen käytetään vielä ainakin kaksi vuotta. Venäläisiltä odotetaan Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen päivitettyä aikataulua lähiaikoina.

Tilaajille
Tilaajille

Jukka Laaksonen: Fennovoiman on muututtava ja yhteispelin parannuttava – Pyhäjoen ydinvoimalan turvallisuusselostetta laativat nyt suomalaiset asiantuntijat

Talous 20.10.2018

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen takkuinen taival on saanut venäläiset turvautumaan varasuunnitelmaan, jonka avulla Pyhäjoen voimalan valmistelua koetetaan puskea oikeille urille.

Venäjän suurlähettiläs Pyhäjoella: Fennovoiman venäläisille työntekijöille ja heidän perheilleen ehkä väliaikainen konsulaatti

Pohjois-Suomi 10.10.2018

Raahen seudulla vieraillut Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov kertoi hänen ja konsulaatin tehtäviin kuuluvan maanmiestensä ja naistensa hyvinvoinnista huolehtimisen.

Stuk vaatii Fennovoimalta yhä tarkempia selvityksiä ydinvoimalahankkeesta – "Toiminnassa selvästi parannettavaa"

Kotimaa 9.10.2018

Stukin mukaan Fennovoimassa on tehty päätöksiä, jotka on perusteltu vasta jälkikäteen. Vain jätehuollosta on annettu riittävät selvitykset viranomaisille.

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen isot, ennakoimattomat viivästykset jatkuvat

Pohjois-Suomi 6.10.2018

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan paineastian valmistus lykkääntyy ja automaation päätoimittajan valinta menee uusiksi, kun Rosatom ja Rolls-Royce eivät päässeet yhteisymmärrykseen.

Fennovoiman vt. viestintäjohtajaksi Vihannista kotoisin oleva Heli Nikula – liittyy samalla yhtiön johtoryhmään

Talous 5.10.2018

Heli Ni­ku­la seu­raa teh­tä­väs­sä Mai­ra Ket­tus­ta, joka jät­ti Fen­no­voi­man vies­tin­tä­joh­ta­jan pai­kan vii­me vii­kol­la.

Fennovoima kertoo edenneensä turvallisuusasioissa kohtuullisen hyvin

Kotimaa 2.10.2018

Ydinvoimayhtiö Fennovoima kertoo, että yhtiö on edennyt kohtuullisen hyvin turvallisuusasioissa.

Stuk: Fennovoiman turvallisuuskulttuurissa ei muutosta parempaan – "Yhtiö perustelee päätöksiä vasta jälkikäteen"

Pohjois-Suomi 1.10.2018

Säteilyviranomainen huomauttaa, että Fennovoiman on selvitettävä muun muassa se, onko vakavien reaktorionnettomuuksien hallintastrategia tehty asianmukaisesti.

Fennovoimassa ovet käyvät tiuhaan tahtiin – henkilöstöjohtajan mukaan avainväki ei karkaa

Talous 28.9.2018

Muutokset ydinvoimalaa Pyhäjoelle suunnittelevan Fennovoiman johtoportaassa jatkuvat.

Tekniik­ka­joh­tajakin lähtee – liikehdintä Fennovoiman johtoportaassa jatkuu

Pohjois-Suomi 27.9.2018

Muu­tok­set Fen­no­voi­man joh­to­por­taas­sa jat­ku­vat. Tek­niik­ka­joh­ta­ja Jaak­ko Pul­li­nen on ir­ti­sa­nou­tu­nut yh­ti­ön pal­ve­luk­ses­ta ja siir­tyy Ou­to­tec Oyj:n suun­nit­te­lu­joh­ta­jak­si.

Lehto rakentaa Fennovoiman toimistorakennuksen Pyhäjoelle – 30 miljoonan euron urakka

Pohjois-Suomi 26.9.2018

Lehto Group ja Fennovoima ovat solmineet esisopimuksen hallintorakennuksen ja laitostoimiston rakentamisesta Hanhikivi 1 -voimalaitosalueelle Pyhäjoelle.

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen jättää tehtävänsä

Kotimaa 24.9.2018

Fennovoiman viestintäjohtajna yli kymmenen vuotta toiminut Maira Kettunen jättää tehtävänsä syyskuun lopussa.

Hanhikivellä kinkkukiusausta 3500 vieraalle – ydinvoimalatyömaan yleisöpäivä kerää kiinnostuneita

Pohjois-Suomi 8.9.2018

Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla vietetään parhaillaan yleisöpäivää. Aamun ensimmäisten tuntien ihmisvilinän perusteella on täysin mahdollista, että yleisöpäivän vuoden takainen kävijäennätys rikkoutuu.

Viivästyvän Pyhäjoen ydinvoimalan aikataulu tarkentuu parin kuukauden sisällä – "Viranomaismääräykset ovat hyvin erilaiset kuin Venäjällä"

Talous 6.9.2018

Ydinvoimalan rakentamislupaa käsittelevän Säteilyturvakeskuksen mukaan asiakirjoista puuttuu yhä merkittävin osa.

Hanhikiven ydinvoimalan työntekijöiden kouluttamiseen haettiin oppia Venäjältä, ohjelmaan voi kuulua työharjoittelu Leningradin ydinvoimalassa

Pohjois-Suomi 6.8.2018

Fennovoima Oy:n koulutushenkilöstö on vieraillut Leningradin ydinvoimalaitoksen koulutusosastolla Sosnovyi Borin kaupungissa.

Pyhäjoen asuintonteilla hanskat naulassa –  ydinvoimalan rakentamisluvan kohtalo mietityttää rakennuttajia

Talous 5.8.2018

Pyhäjoella ja Kalajoella useita tontteja omistava rakennuttaja pitää Hanhikiven ydinvoimalan rakentamisluvan saamiseen liittyvää riskiä merkittävänä.

Fennovoiman reaktoripainesäiliö tulee Itä-Ukrainasta läheltä sota-aluetta

Ulkomaat 29.7.2018

Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoella saa Ukrainasta reaktoripainesäiliön. Asialla ovat Rosatomin tytäryhtiö ja presidentti Poroshenkon mies.

Fennovoima ei halua viivästystä ydinvoimalahankkeen rakentamislupaan

Oulu 13.6.2018

Fennovoiman projektijohtajan Minna Forsströmin mukaan Fennovoiman tavoitteena on saada tämän vuoden puolella kaikki Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen perusaineisto rakentamislupaa varten toimitettua Säteilyturvakeskukseen.

Fennovoiman laitostoimittaja aloittaa yt-neuvottelut – "kyse ei irtisanomisista, vaan tehtävämuutoksista"

Talous 30.5.2018

Fennovoiman venäläisen laitostoimittajan suomalainen tytäryhtiö RAOS Project Oy aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön viestintäpäällikkö Outi Pelkonen vahvistaa tiedon Kalevalle.

Säteilyturvakeskus: "Fennovoiman turvallisuuskulttuuri ei ole sillä tasolla, millä voidaan lähteä rakentamaan ydinvoimalaitosta"

Pohjois-Suomi 18.5.2018

Fennovoiman turvallisuuskulttuurin tila on kokonaisuutena huolestuttava, Säteilyturvakeskus arvioi tuoreessa raportissaan.

STUK: Fennovoiman ydinvoimaprojektin suunnittelussa puutteita, turvallisuuskulttuurin tilanne on kokonaisuutena huolestuttava

Kotimaa 18.5.2018

Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalaitoksen perussuunnittelu on kesken ja lupa-aineistoissa on puutteita.

Urakat venyvät Pyhäjoen työmaalla – Skanska neuvottelee urakan jatkosta, vaihtoehtona myös sopimuksen purkaminen

Talous 9.5.2018

"Joitain urakoita ei ole päästy tekemään, kun ei ole oikein eväitä", Titan-2:n suunnitteluosaston johtaja Timo Kallio sanoo.

Fennovoima: Ydinreaktorin paineastialla alkaa pian olla kiire, osat on tarkoitus tehdä Ukrainassa

Kotimaa 10.4.2018

Fennovoiman pitäisi pian saada Säteilyturvakeskukselta (STUK) lupa alkaa teettää ydinreaktorin paineastian osia Ukrainassa, jottei jopa vuosia kestävä prosessi viivästyttäisi koko Pyhäjoen ydinvoimalahanketta.

Fennovoima: Ydinvoimala saadaan alulle keväällä 2020

Kotimaa 5.4.2018

Fennovoima uskoo vakaasti, että Pyhäjoen ydinvoimala saa vihdoin rakentamislupansa valtioneuvostolta ensi vuonna.

Fennovoimalle 500 miljoonan laina venäläispankilta

Pohjois-Suomi 4.4.2018

Venäläinen Sovkombank on myöntänyt Fennovoimalle 500 miljoonan euron luottolimiitin ydinvoimalan rakentamiseen Pyhäjoelle.

Oulun valtuusto sai päättää ydinvoimahankkeeseen osallistumisesta

Oulu 19.2.2018

Oulun kaupunginvaltuusto ei ylittänyt toimivaltaansa päättäessään Oulun kaupungin osallistumisesta Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.

Lisää aiheesta Fennovoima

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi