Fennovoima

Tällä viikolla

Stuk: Käyvien ydinvoimaloiden valvonta menee OL3:n edelle – Koronakriisi voisi viivästyttää laitoksen käynnistämistä edelleen

Kotimaa 30.3.

Jos Säteilyturvakeskus joutuu priorisoimaan valvontaansa, se vaikuttaisi myös Fennovoiman rakentamislupa-aineiston käsittelyyn.

Maaliskuussa

Tilaajille
Tilaajille

Korona suitsii myös Pyhäjoen ydinmyllyä – Fennovoiman mukaan työt kuitenkin etenevät ja aikataulusta pidetään kiinni

Pohjois-Suomi 27.3.

Fennovoima siirtyi etätöihin, minimoi matkustelun ja sulki toimistonsa Pyhäjoen keskustassa.

Fennovoiman toimitusjohtajaksi nousee saksalainen ydinvoimaosaaja – "Haastattelimme, testasimme ja mielestämme parhaaseen päädyttiin"

Talous 6.3.

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty saksalainen Joachim Specht, 58. Hän aloittaa tehtävässään 1. kesäkuuta.

Fennovoiman toimitusjohtajaksi nimitetty Joachim Specht – uusi toimitusjohtaja aloittaa kesäkuussa

Talous 6.3.

Specht tulee Fennovoimaan PreussenElektrasta (entinen E.ON Kernkraft), jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana ja ydintekniikka- ja konsultointiosaston johtajana.

Helmikuussa

Fennovoima: Asiakirjoja käsitellään määräysten mukaisesti – "Tietojen käsittely ja fyysinen ympäristö ovat meillä hyvällä tasolla"

Talous 14.2.

Yhtiö muistuttaa, että kaikista toimenpiteistä huolimatta tahallinen sääntöjen rikkominen on teollisuudessa aina mahdollista heille, joilla on työn puolesta...

Stuk seuraa yhä salassa pidettävän aineiston käsittelyä Fennovoimassa, poliisitutkinta kesken – "Parannettavaa löytyy edelleen"

Pohjois-Suomi 13.2.

Ydinvoimayhtiö ei saa vieläkään puhtaita papereita turvallisuusluokiteltuja asiakirjoja koskevissa asioissa, joista Säteilyturvakeskus jätti tutkinta- ja selvityspyynnöt viime kesänä.

Tilaajille
Tilaajille

Ou­to­kum­pu alensi tun­tu­vas­ti Fen­no­voi­ma-omis­tuk­sen­sa arvoa – yhtiö uskoo sähkön pysyvän luultua hal­vem­pa­na tu­le­vai­suu­des­sa

Talous 5.2.

Tappiolle painunut teräsyhtiö leikkaa osinkoa. Toimitusjohtaja Roeland Baanin mukaan EU:n on suojattava Euroopan teräsyhtiöitä pontevammin aasialaisilta kilpailijoilta.

Tammikuussa

Analyysi: Putinin uraanihauis pullistuu Pyhäjoella – Venäjä käyttää valtion ydinvoimayhtiötä ulkopolitiikan työkaluna

Ulkomaat 30.1.

Hybridiuhkien tutkijoille Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom on Kremlin vallan työkalu, mutta Hanhikiven voimalahanke Pyhäjoella on esimerkki siitä, miten Venäjän vaikutusvaltaa suitsitaan.

Vuonna 2019

Fennovoiman pääomistaja VSF kehuu yhtiön jättävää Hemminkiä – "Meille hänen lähtönsä tietysti on harmillinen asia"

Talous 12.10.2019

Osakkaiden usko hankkeeseen ei ole horjunut, VSF:n hallituksen puheenjohtaja Timo Honkanen sanoo.

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää yhtiön – siirtyy energiayhtiö Wega Groupin osakkaaksi

Pohjois-Suomi 10.10.2019

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää tehtävänsä, yhtiö tiedottaa. Yhtiö on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun. Hemminki toimi tehtävässä vuodesta 2014.

Hanhikivi 1 -voimalan automaatiotoimittajaksi Framatome-Siemens – Fennovoiman tavoitteena saada rakennuslupa vuonna 2021

Pohjois-Suomi 2.10.2019

Automaation toimitussopimuksen myötä kaikki Hanhikivi 1 -projektin tärkeimmät toimittajat on valittu. Hankkeen toimitusketjussa on kaikkiaan noin tuhat toimitussopimusta.

Yleisöä kierrätetään Pyhäjoen Hanhikivenniemellä syyskuussa – kysyimme, mitä Fennovoiman työmaalla esitellään

Pohjois-Suomi 28.8.2019

Ydinvoimalahankkeen työmaalla Pyhäjoen Hanhikivenniemellä järjestetään kaikille avoin yleisöpäivä 14. syyskuuta.

Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta

Pohjois-Suomi 24.8.2019

Säteilyturvakeskus odottaa yhä suurinta osaa aineistosta, jonka se tarvitsee tehdäkseen turvallisuusarvion Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta.

Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Kotimaa 24.5.2019

STUK kertoi äskettäin Kalevalle saaneensa Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta Pyhäjoen ydinvoimalan turvallisuusarviota varten.

STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa

Talous 22.5.2019

Säteilyturvakeskus (STUK) on saanut Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta, jonka se tarvitsee tehdäkseen turvallisuusarvion Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta.

Tilaajille
Tilaajille

Tuhat koskematonta petiä vailla ydinvoimalan rakentajia, Pyhäjoen miljardihanketta ympäröi yhä odottava ilmapiiri – "Ei työmaa ole ihan täysin pysähtynyt"

Pohjois-Suomi 10.5.2019

Tuhat uutta valmiiksi kalustettua yhden hengen majoitushuonetta ja neljä yhteissaunaa odottavat käyttöönottoa Hanhikiven niemen majoituskylässä.

Tilaajille
Tilaajille

Kaleva-gallup: Enemmistö pitää Fennovoiman venäläisomistusta turvallisuusuhkana – Tutkija: "Määrä on suuri, jopa huomattava"

Kotimaa 6.5.2019

Pohjois-Suomessa suhtaudutaan varauksellisesti venäläisten huomattavan suureen osuuteen Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa.

KHO hylkäsi valitukset Hanhikiven ydinvoimalahankkeen ympäristöluvasta

Pohjois-Suomi 17.4.2019

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valitukset Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta.

Lisää aiheesta Fennovoima

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille