Fennovoima

Toukokuussa

Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Kotimaa 24.5.

STUK kertoi äskettäin Kalevalle saaneensa Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta Pyhäjoen ydinvoimalan turvallisuusarviota varten.

STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa

Talous 22.5.

Säteilyturvakeskus (STUK) on saanut Fennovoimalta vasta pienen osan aineistosta, jonka se tarvitsee tehdäkseen turvallisuusarvion Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta.

Tilaajille
Tilaajille

Tuhat koskematonta petiä vailla ydinvoimalan rakentajia, Pyhäjoen miljardihanketta ympäröi yhä odottava ilmapiiri – "Ei työmaa ole ihan täysin pysähtynyt"

Pohjois-Suomi 10.5.

Tuhat uutta valmiiksi kalustettua yhden hengen majoitushuonetta ja neljä yhteissaunaa odottavat käyttöönottoa Hanhikiven niemen majoituskylässä.

Tilaajille
Tilaajille

Kaleva-gallup: Enemmistö pitää Fennovoiman venäläisomistusta turvallisuusuhkana – Tutkija: "Määrä on suuri, jopa huomattava"

Kotimaa 6.5.

Pohjois-Suomessa suhtaudutaan varauksellisesti venäläisten huomattavan suureen osuuteen Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa.

Huhtikuussa

KHO hylkäsi valitukset Hanhikiven ydinvoimalahankkeen ympäristöluvasta

Pohjois-Suomi 17.4.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valitukset Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta.

Maaliskuussa

Fennovoima muuttaa organisaationsa rakennetta, laatujohtaja jättää yhtiön – "Tavoitteena selkeyttää vastuita"

Pohjois-Suomi 27.3.

Fennovoima käynnisti vuoden 2018 lopussa kehitysohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa Hanhikivi 1 -voimalaitosprojektin eteneminen uuden eli käytännössä alkuperäisestä selvästi myöhässä olevan aikatauluarvion mukaisesti.

Brittitutkija IS:lle: Pyhäjoen ydinvoimala mahdollistaa Venäjän monenlaiset peiteoperaatiot Suomen kautta

Pohjois-Suomi 16.3.

Venäläinen omistus ja teknologia ovat keskeisessä roolissa Pyhäjoelle rakennettavassa Fennovoiman ydinvoimalassa.

Projektijohtaja Minna Forsström lähtee Fennovoimasta, tilalle Jouni Takakarhu

Talous 6.3.

Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­keen pro­jek­ti­joh­ta­ja Min­na Fors­st­röm jät­tää teh­tä­vän­sä. Hän on toiminut tehtävässä huhtikuusta 2013.

Helmikuussa

Fennovoima ja hallitus sivuuttivat ydinjäteviestinnässä kuntien veto-oikeuden – Epäluulo on Eurajoella suurempaa kuin Pyhäjoella

Kotimaa 26.2.

Loppusijoitusta koskeva viestintä on tutkijoiden mukaan aiheuttanut epäluottamusta.

Tammikuussa

Tilaajille
Tilaajille

Fennovoima ei ole saanut turvallisuuskulttuurissa aikaan juuri mitään – Stuk: merkittäviä puutteita on ruohonjuuritasolla asti

Kotimaa 30.1.

Säteilyturvakeskuksen mukaan ydinvoimayhtiö ei ole tehnyt vuoden 2017 turvallisuuskulttuuria koskeneen tutkimuksen perusteella lainkaan ongelmiin vaikuttavia toimenpiteitä. Kaikki tähän liittyvät vaatimukset ovat edelleen täyttämättä.

Vuonna 2018

Tilaajille
Tilaajille

”Avoimuus parasta peeärrää” – Nokian muutos- ja kriisiviestintää johtanut Sakari Kotola siirtyy pian Fennovoiman viestinnän nokkamieheksi

Pohjois-Suomi 8.12.2018

Fennovoiman viestintä- ja PR-johtajaksi valikoitu Sakari Kotola, 49, sanoo lähtevänsä oppimaan uutta luottavaisin mielin, Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen tähänastisesta kangertelusta huolimatta.

STUK: Fennovoiman lupa-aineistosta puuttuu suurin osa, keskus saanut alle kymmenesosan dokumenteista

Kotimaa 30.11.2018

Fennovoima taas arvioi hiljattain lähettäneensä STUKille 20–25 prosenttia tarvittavasta aineistosta.

Fennovoima: Rosatom määrää nyt tahdin – luvitukseen käytetään vielä ainakin kaksi vuotta

Pohjois-Suomi 10.11.2018

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki sanoo, että luvitukseen käytetään vielä ainakin kaksi vuotta. Venäläisiltä odotetaan Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen päivitettyä aikataulua lähiaikoina.

Tilaajille
Tilaajille

Jukka Laaksonen: Fennovoiman on muututtava ja yhteispelin parannuttava – Pyhäjoen ydinvoimalan turvallisuusselostetta laativat nyt suomalaiset asiantuntijat

Talous 20.10.2018

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen takkuinen taival on saanut venäläiset turvautumaan varasuunnitelmaan, jonka avulla Pyhäjoen voimalan valmistelua koetetaan puskea oikeille urille.

Venäjän suurlähettiläs Pyhäjoella: Fennovoiman venäläisille työntekijöille ja heidän perheilleen ehkä väliaikainen konsulaatti

Pohjois-Suomi 10.10.2018

Raahen seudulla vieraillut Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov kertoi hänen ja konsulaatin tehtäviin kuuluvan maanmiestensä ja naistensa hyvinvoinnista huolehtimisen.

Stuk vaatii Fennovoimalta yhä tarkempia selvityksiä ydinvoimalahankkeesta – "Toiminnassa selvästi parannettavaa"

Kotimaa 9.10.2018

Stukin mukaan Fennovoimassa on tehty päätöksiä, jotka on perusteltu vasta jälkikäteen. Vain jätehuollosta on annettu riittävät selvitykset viranomaisille.

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen isot, ennakoimattomat viivästykset jatkuvat

Pohjois-Suomi 6.10.2018

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan paineastian valmistus lykkääntyy ja automaation päätoimittajan valinta menee uusiksi, kun Rosatom ja Rolls-Royce eivät päässeet yhteisymmärrykseen.

Fennovoiman vt. viestintäjohtajaksi Vihannista kotoisin oleva Heli Nikula – liittyy samalla yhtiön johtoryhmään

Talous 5.10.2018

Heli Ni­ku­la seu­raa teh­tä­väs­sä Mai­ra Ket­tus­ta, joka jät­ti Fen­no­voi­man vies­tin­tä­joh­ta­jan pai­kan vii­me vii­kol­la.

Lisää aiheesta Fennovoima

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi