Al-Holin suomalaiset

Al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa on muutamia kymmeniä suomalaisia naisia ja lapsia.

Tässä kuussa

Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"

Ulkomaat 25.1.

Haavisto kertoo Suomen jo aiemmin tehneen selväksi, ettei hyväksymistä irtoa sellaisille oikeudenkäynneille, joissa mahdollisena rangaistuksena olisi kuolemanrangaistus.

Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa

Ulkomaat 25.1.

Kurdit ovat turhautuneita siihen, että neuvottelut Euroopan maiden kanssa eivät ole edenneet.

Presidentti Halonen peräsi Ylellä ratkaisua al-Holin naisten ja lasten tilanteeseen – "Vähän ihmettelen, että mikä siinä nyt voi olla niin kauhean hankalaa"

Kotimaa 18.1.

Presidentti Tarja Halonen on Yleisradion Ykkösaamun haastattelussa asettunut tukemaan ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) kiistassa al-Holin suomalaisten kohtelusta.

Haaviston tenttaaminen venyi yli kahden tunnin pituiseksi – ministeri oli vaitonainen eduskunnassa

Kotimaa 14.1.

Ulkoministeri Pekka Haaviston kuuleminen al Holin leirin suomalaisten kotiutusjupakassa perustuslakivaliokunnassa venyi ennakoitua pidemmäksi, yli kahden tunnin mittaiseksi.

Perustuslakivaliokunta saattaa jo tiistaina päättää, joutuuko Haavisto poliisitutkintaan al Holin -leirin suomalaisten kotiutusjupakassa

Kotimaa 13.1.

Valiokunta kuulee ulkoministeri Pekka Haavistoa ja hänen osittain hyllyttämäänsä konsulipäällikköä sekä valtakunnansyyttäjänviraston edustajia.

Oikeuskansleri ei ryhdy toimenpiteisiin Haavistosta tehdyissä al-Hol-kanteluissa – asia tutkittavana perustuslakivaliokunnassa

Kotimaa 2.1.

Oikeuskansleri ei ryhdy toimenpiteisiin ulkoministeri Pekka Haavistosta (vihr.) tehdyissä kanteluissa al-Hol-asiassa.

Vuonna 2019

Poliisi: Al-Holista Suomeen saapuneet lapset ovat sosiaali- ja terveysviranomaisten hallussa, operaatio ohi

Kotimaa 22.12.2019

Kaksi orpolasta tuotiin leiriltä Suomeen lauantai-iltana. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, sanoo poliisi.

Al-Holin leiriltä pelastetut orpolapset saapuivat Suomeen – Muiden leirillä olevien lasten evakuointivalmistelut jatkuvat

Kotimaa 21.12.2019

Syyriassa vanhempansa menettäneet pienet suomalaislapset ovat saapuneet Suomeen. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi illalla yhdentoista aikaan Twitterissä, että operaatio Helsinki-Vantaan lentokentällä on ohi.

Tämä al-Holin leiriltä palaavia odottaa Suomessa – Asiantuntija: Pelkkä epäilys ei ole peruste äidin ja lapsen erottamiseksi

Kotimaa 19.12.2019

Sosiaaliviranomaiset ja poliisi ovat valmistautuneet huolellisesti suomalaisten naisten ja lasten paluuseen al-Holin leiriltä.

Haavisto: Suomalaisilla orpolapsilla ei ole hätää, ovat vielä kurdiviranomaisten hallussa

Kotimaa 19.12.2019

HelsinkiUlkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnin jälkeen toimittajille, että Suomeen al-Holin leiriltä palautettavat...

Sisäministeriön kansliapäällikkö al-Holista palaavien sopeuttamisesta: "Toimenpiteet jatkuvat yksittäisten ihmisten osalta jopa useita vuosia"

Kotimaa 19.12.2019

Ulkoministeriö on vaitonainen al-Holin leiriltä tehtävän ensimmäisen kotiutuksen yksityiskohdista. Leiriltä kotiutetaan ensi vaiheessa kaksi lasta.

Ulkoministeriö: Kahden al-Holin leirin suomalaisen lapsen kotiuttamista valmistellaan – yksityiskohtia palauttamisesta ei kerrota

Kotimaa 19.12.2019

Ensimmäisten suomalaisten kotiuttaminen al-Holin leiriltä on edennyt merkittävästi. Lasten Suomeen saapumisen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Ulkoministeri Haaviston toiminnan lainmukaisuus perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi – Valiokunta valmistautuu kokoontumaan perjantaina aamulla

Kotimaa 19.12.2019

Kymmenen kansanedustajaa on jättänyt muistutuksen, jossa he pyytävät perustuslakivaliokuntaa tutkimaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimien laillisuuden al-Hol-jupakassa.

Tilaajille
Tilaajille

Oululainen ex-uusnatsi Isis-äitien vieroittamisesta: Minimoitava riski väkivalta-ajatusten toteutumisesta – "ajatusten aivopesu on hankalaa"

Kotimaa 19.12.2019

Sisäministeriö suunnittelee al-Holin leiriltä mahdollisesti palaavien "Isis-äitien" tukemista ääriajattelusta irtaantumisessa.

Haavisto Ylen A-studiossa al-Hol-operaatiosta: Lapset ovat kurdiviranomaisten hallussa Syyriassa

Kotimaa 18.12.2019

HS kertoi, että operaatio kahden suomalaisen orpolapsen evakuoimiseksi olisi alkanut tiistaina.

HS: Suomi evakuoi kaksi orpolasta al-Holista – Mika Niikko: Torstaina heitä ei lennätetä Suomeen

Kotimaa 18.12.2019

Ensimmäisten suomalaisten kotiuttaminen al-Holin leiriltä saattaa toteutua lähiaikoina.

Ulkoministeri Haavisto sai eduskunnan luottamuksen al-Holin leirin suomalaisten kotiutusasiassa äänin 110–79

Kotimaa 18.12.2019

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sai keskiviikkona eduskunnan luottamuksen Sanna Marinin (sd.) hallituksen välikysymysäänestyksessä luvuin 110–79.

Tilaajille
Tilaajille

Näkökulma: Haaviston löylytys ei pääty välikysymykseen – nyt aletaan seurata, mitä ministerin erityisedustaja päättää al-Holin suomalaisten kotiutuksista

Kotimaa 17.12.2019

Sdp ja kokoomus nokittelivat toisiaan välikysymyskeskustelussa. Sinipunapuolueet loittonivat yhä kauemmaksi toisistaan.

Lisää aiheesta Al-Holin suomalaiset

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille