Mainos

35-vuo­tias Jussi kävi viime kesänä silmien la­ser­leik­kauk­ses­sa eikä ole katunut pää­tös­tä het­keä­kään – ”Paras si­joi­tus, jonka olen itseeni tehnyt”

Moni silmälaseihin ja piilolinsseihin kyllästynyt on joskus miettinyt laserleikkauksen mahdollisuutta. Sattuuko leikkaus, onko leikkaukseen varaa, ja mistä tiedän, voiko leikkausta tehdä minulle? Jussi Peltola kertoo oman kokemuksensa.

Jussi Peltola halusi mennä silmien laserleikkaukseen, sillä silmälasit ja piilolinssit vaikeuttivat aktiivista arkea.
Jussi Peltola halusi mennä silmien laserleikkaukseen, sillä silmälasit ja piilolinssit vaikeuttivat aktiivista arkea.

Viime keväänä 35-vuotias Jussi Peltola teki viimein päätöksen, jota hän oli miettinyt pitkään.

Jussi Peltola sai ensimmäiset silmälasinsa parikymppisenä. Aktiivisen elämäntavan, reissaamisen ja harrastusten lomassa jatkuva piilolinssien kanssa räpeltäminen alkoi tuntua vuosien mittaan rasittavalta.

”Olin käyttänyt piilareita jo niin pitkään, etteivät ne olleet silmissä enää kovin mukavat. Jos esimerkiksi tuuli tai oli pakkasta, silmät kuivuivat voimakkaasti”, Peltola kertoo.

Siksi Peltola päätti sijoittaa laserleikkaukseen. Se oli hyvä päätös – leikkauksen jälkeen Peltola katui ainoastaan sitä, että ei ollut mennyt leikkaukseen jo paljon aiemmin.

”Leikkauksen jälkeen meni kyllä hetken aikaa tottua siihen, ettei tarvitse enää silmälaseja. Mutta päivääkään ei ole ollut laseja tai piilareita ikävä.”

Ennen leikkausta tutkitaan silmien kunto

Jussi Peltola yllättyi, miten sujuvasti ja nopeasti homma Terveystalon Silmäklinikalla eteni. Hän varasi toukokuussa ajan optometristi Markku Uusitalon maksuttomaan hoitoarvioon, jossa tehtiin myös näöntarkastus ja silmien kuvaus.

Hoitoarviossa käytiin perusteellisesti läpi koko prosessin kulku: mitä leikkauksessa tapahtuu, kuinka kauan toipuminen kestää ja minkälaisia jälkioireita voi mahdollisesti tulla.

”Minulla oli jo tässä vaiheessa vakuuttunut olo, että nyt ollaan osaavissa käsissä”, Peltola sanoo.

Tutkimuksessa kartoitettiin Peltolan toiveet ja tarpeet ja määriteltiin niiden pohjalta paras leikkausmenetelmä. Tämän lisäksi esitutkimuksessa tarkistettiin perusteellisesti myös silmien kunto.

”Tarkastuksessa silmissäni näkyi arpeumaa, joka oli syntynyt piilolinssien käytöstä. Arpeumaa oli kuitenkin onneksi sen verran vähän, että se ei estänyt leikkausta.”

Leikkaus on nopea toimenpide

Jussi Peltola on suositellut silmien laserleikkausta myös harrastuskavereilleen.
Jussi Peltola on suositellut silmien laserleikkausta myös harrastuskavereilleen.

Leikkauspäivä oli jo parin viikon päästä esitutkimuksesta. Myös leikkauspäivästä on jäänyt Peltolalle hyvät muistot.

Silmäkirurgi Antti Juutisen ammattitaito vakuutti heti.

”Antista huokuu kokemus. Hän on todella rauhallinen puheissaan ja tekemisissään, joten luottamuksen tunne syntyy aivan välittömästi. Antti osaa vastata kysymyksiin ja selittää asiat niin, että normaali ihminenkin ymmärtää.”

Itse leikkaus tapahtui nopeasti. Ystävällinen leikkaushenkilökunta hoiti kaiken eikä Peltolan tarvinnut tehdä muuta kuin tuijotella eteenpäin kohti vihreää pistettä. Laserleikkaus kestää noin 15 sekuntia per silmä.

”Leikkaus menee oikeastaan aika huomaamatta eikä siinä tunnu minkäänlaista kipua. Koko leikkauksen ajan silmäkirurgi kertoi, mitä tapahtuu ja mitä hän tekee seuraavaksi. Ja olihan se aivan maaginen tunne, kun käytännössä heti operaation jälkeen näki yhtäkkiä aivan tarkasti”, Peltola kuvailee.

Toipuminen laserleikkauksesta kävi Jussi Peltolan kohdalla nopeasti: kahden päivän päästä leikkauksesta mies oli jo golf-kentällä.
Toipuminen laserleikkauksesta kävi Jussi Peltolan kohdalla nopeasti: kahden päivän päästä leikkauksesta mies oli jo golf-kentällä.

Leikkauksen jälkeen asiakas ohjataan hämärään huoneeseen, jossa hän pääsee lepäämään. Sen jälkeen silmälääkäri tarkastaa vielä silmät ja antaa kotihoito-ohjeet ennen kotiinlähtöä. Leikkaava kirurgi antaa myös oman puhelinnumeronsa, jotta asiakas voi soittaa tai laittaa viestiä, jos herää jotakin kysyttävää.

Peltolan toipuminen kävi todella nopeasti. Leikkauspäivänä silmät vetistivät ja punoittivat muutaman tunnin, mutta seuraavana päivänä nämäkin oireet olivat käytännössä kadonneet. Kahden päivän päästä leikkauksesta Peltola oli jo golf-kentällä.

”Sain ohjeeksi, että ensimmäisen viikon aikana tulisi välttää saunomista ja hikiliikuntaa, jotta silmien toipuminen pääsee hyvään vauhtiin. Leikkauksen jälkeen tiputtelin silmiin kaksi viikkoa antibioottia sekä näiden lisäksi kostutustippoja.”

Laserleikkaukset kasvattavat suosiotaan

Jussi Peltola on laskenut, että laserleikkauskustannus kattaa jo parissa vuodessa piilolinssien ja silmälasien kulut.

”Kyllä tämä on ollut ehdottomasti paras 2000 euroa, jonka olen elämässäni käyttänyt. Elämänlaatu on parantunut aivan huikeasti. Omasta arjesta on tullut paljon helpompaa – sen huomaa esimerkiksi reissuun lähtiessä, kun ei tarvitsekaan muistaa pakata mukaan piilolinssinesteitä ja koteloa”, Peltola sanoo.

Terveystalo tarjoaa erilaisia rahoitusmalleja, eli laserleikkausta ei tarvitse maksaa kertasummana. Rahoituksen voi hakea jo ennen leikkausta.

Jussi Peltola on käynyt juuri leikkauksen vuositarkastuksessa.

”Vuositarkastuksessa selvisi, että näköni oli todella hyvä – en ole ikinä eläissäni nähnyt näin hyvin. Golf-kentällä sen huomaa kyllä: olen usein ainoa, joka näkee, missä kaukana metsikössä pallo pomppii”, Peltola naurahtaa.

Jos vuositarkastuksessa ilmenee, että näössä on korjattavaa, tarkentavat toimenpiteet tehdään maksuttomasti.

Laserleikkauksen jälkeen Peltolan ystäväpiirissä on tapahtunut lumipalloefekti, kun pelikaveri toisensa jälkeen on varannut ajan Terveystalolle maksuttomaan leikkausarvioon ja hoitanut näkönsä kuntoon. Myös Peltolan veli kävi laserleikkauksessa ja on ollut tyytyväinen tulokseen.

Jussi Peltola suositteleekin laserleikkausta aivan kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja helpottaa arkeaan.

”Suosittelen laserleikkausta hyvin lämpimästi kaikille, joita tympäisee lasien ja piilareiden kanssa säätäminen. Tämä on ollut ehdottomasti yksi parhaimpia sijoituksia, mitä olen itseeni tehnyt.”

Suunnitteletko laserleikkausta? Lue lisää silmien laserleikkauksesta ja varaa aika maksuttomaan leikkausarvioon osoitteessa terveystalo.com.

YHTEYSTIEDOT

Terveystalo Oulu

  • Silmäklinikka
  • puh. 030 6000