Viihde

Mainos

Ylen luovien sisältöjen johtaja pyytää anteeksi UMK-tuottajan virheellistä väitettä

Saara Aalto valittiin suoraan Suomen euroviisuehdokkaaksi. Noin 300 UMK-kilpailijaa pettyi päätökseen. KUVA: Antti Nikkanen
Viihde 2.3.2018 13:44 | Päivitetty 2.3.2018 13:53
Nea Alanen

UMK-kritiikistä tuohtunut tuottaja väitti virheellisesti, että Suomen musiikintekijöiden toiminnanjohtaja olisi ajanut omaa asiaansa. Sanasodan takana on kiista Ylen päätöksestä valita Saara Aalto euroviisuedustajaksi ja sivuuttaa kilpailun 300 osallistujakappaletta.

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén pyytää anteeksi UMK-tuottaja Anssi Aution virheellistä väitettä, jonka mukaan Suomen musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen olisi osallistunut Uuden Musiikin Kilpailuun.

Vilén myöntää Ylen verkkosivuilla julkaisemassaan näkökulmajutussa, että näin ei ole ja kertoo Aution olevan pahoillaan.

"On myös syytä pyytää anteeksi Suomen musiikintekijät ry:n toiminnanjohtaja Aku Toivoselta. Alunperin Aamulehden haastattelussa (AL 1.3.) todettiin, että hän olisi osallistunut UMK-kisaan. Näin ei ole, Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio pahoittelee väärää väitettä", Vilén kirjoittaa.

Autio väitti mainitussa Lännen Median haastattelussa myös, että Toivonen olisi käyttänyt asemaansa hyväksi ja valittanut yhdistyksensä lehdessä oman yhtyeensä kaltoinkohtelua UMK-kilpailussa. Tätä väitettä ei eritelty anteeksipyynnössä.

Kerroimme aiemmin Suomen Musiikintekijöiden närkästyneen tavasta, jolla Yle kohteli UMK-kilpailuun osallistuneita kotimaisia lauluntekijöitä.

Ylen UMK-tuottaja Autio vastasi säveltäjien kritiikkiin kertomalla, että suomalaiset ovat enimmäkseen tyytyväisiä ratkaisuun nostaa Saara Aalto euroviisuehdokkaaksi kilpailun ulkopuolelta. Noin 300 kilpailuun ilmoitettua kappaletta hylättiin.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kävi kyllä telkkaria katsoessa selväksi, miksi muutokset on tehty. George Orwellin sanoin ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt meni oikein,täytyy myöntää virheensä kun asia vaatii. Ja Yle olisi voinut pyytää kolme esittäjää ja kolmelta kappaleet ja kansa olisi saanut valita,niin olisi ollut Saaralla vielä mahdollisuus. Nyt on loukattu ja kävelty yli musiikkialanihmisten työtä jota tekevät.

Euroviisut tulisi olla kansan päätettävissä,hirvittää rahan tuhlaus karsinnan kulisseihin ja stailaajiin,Saara olisi laulanut kotoisasti kolme kappalettaan ja sitten viisulaulu stailattu vimottenpäälle. Mitä tuo tänään antaa kun biisejä on jo kuultu telkkarissa. Tuhlausten tuhlaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image