Viihde

Ylen luovien sisältöjen johtaja pyytää anteeksi UMK-tuottajan virheellistä väitettä

Saara Aalto valittiin suoraan Suomen euroviisuehdokkaaksi. Noin 300 UMK-kilpailijaa pettyi päätökseen. KUVA: Antti Nikkanen
Viihde 2.3.2018 13:44 | Päivitetty 2.3.2018 13:53
Nea Alanen

UMK-kritiikistä tuohtunut tuottaja väitti virheellisesti, että Suomen musiikintekijöiden toiminnanjohtaja olisi ajanut omaa asiaansa. Sanasodan takana on kiista Ylen päätöksestä valita Saara Aalto euroviisuedustajaksi ja sivuuttaa kilpailun 300 osallistujakappaletta.

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén pyytää anteeksi UMK-tuottaja Anssi Aution virheellistä väitettä, jonka mukaan Suomen musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen olisi osallistunut Uuden Musiikin Kilpailuun.

Vilén myöntää Ylen verkkosivuilla julkaisemassaan näkökulmajutussa, että näin ei ole ja kertoo Aution olevan pahoillaan.

"On myös syytä pyytää anteeksi Suomen musiikintekijät ry:n toiminnanjohtaja Aku Toivoselta. Alunperin Aamulehden haastattelussa (AL 1.3.) todettiin, että hän olisi osallistunut UMK-kisaan. Näin ei ole, Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio pahoittelee väärää väitettä", Vilén kirjoittaa.

Autio väitti mainitussa Lännen Median haastattelussa myös, että Toivonen olisi käyttänyt asemaansa hyväksi ja valittanut yhdistyksensä lehdessä oman yhtyeensä kaltoinkohtelua UMK-kilpailussa. Tätä väitettä ei eritelty anteeksipyynnössä.

Kerroimme aiemmin Suomen Musiikintekijöiden närkästyneen tavasta, jolla Yle kohteli UMK-kilpailuun osallistuneita kotimaisia lauluntekijöitä.

Ylen UMK-tuottaja Autio vastasi säveltäjien kritiikkiin kertomalla, että suomalaiset ovat enimmäkseen tyytyväisiä ratkaisuun nostaa Saara Aalto euroviisuehdokkaaksi kilpailun ulkopuolelta. Noin 300 kilpailuun ilmoitettua kappaletta hylättiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kävi kyllä telkkaria katsoessa selväksi, miksi muutokset on tehty. George Orwellin sanoin ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt meni oikein,täytyy myöntää virheensä kun asia vaatii. Ja Yle olisi voinut pyytää kolme esittäjää ja kolmelta kappaleet ja kansa olisi saanut valita,niin olisi ollut Saaralla vielä mahdollisuus. Nyt on loukattu ja kävelty yli musiikkialanihmisten työtä jota tekevät.

Euroviisut tulisi olla kansan päätettävissä,hirvittää rahan tuhlaus karsinnan kulisseihin ja stailaajiin,Saara olisi laulanut kotoisasti kolme kappalettaan ja sitten viisulaulu stailattu vimottenpäälle. Mitä tuo tänään antaa kun biisejä on jo kuultu telkkarissa. Tuhlausten tuhlaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

108
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
41
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
29
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
27
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
25
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
18
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä
16
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image