Viihde

Ylen las­te­noh­jel­mien suursatsaus, uusi jou­lu­ka­len­te­ri, alkaa tänään

Serkku Shh (Emilia Sinisalo) ja Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki) asuvat kodikkaassa jurtassa. Heitä kiinnostaa kovasti, mikä on Joulupukin salainen kirja. Siitä he aikovat ottaa joulukuussa selvää yhdessä Kaino Juhana -tonttusen kanssa. KUVA: Gahpir
Viihde 1.12.2017 7:00
Tuulia Viitanen

Perinteisesti joulukalenterissa pohditaan ja etsitään joulun salaisuutta. Areenassa esitetään klassikot: Tonttu Toljanteri ja Olga P. Postisen joulukalenteri.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu!

Ylen tiedotuksen mukaan Huiman hyvä joulu on lastenohjelmien vuoden suursatsaus.

Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut näytelmäkirjailija ja dramaturgi Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Tarina lähtee liikkeelle ongelmasta. Pasipekka-keksijätontun pitäisi keksiä joulun hittilahja. Pää lyö tyhjää. Päivistä ei tule mitään, kun päässä lamppu ei syty. Tilannetta ei yhtään paranna rasittava pomo.

Pasipekan poika Kaino Juhana -tonttunen toivoo, että loppuisi hössötys ja olisi jo tammikuu. Silloin joulu olisi ohi ja voisi palata normaaliarkeen.

Joulukuusta tulee pojalle kuitenkin paljon kiinnostavampi kuin hän uskalsikaan kuvitella, kun hän tapaa Huima Hurja Hossin ja Serkku Shh:n. Kolmikko solmii ystävyyssopimuksen ja päättää ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta.

Areenassa Toljanteri

Kaksi ensimmäistä jaksoa eivät herätä aikuiskatsojassa tunteita. Perheen 9-vuotiaskin toteaa pariin kertaan, ettei saa joulukalenterista kiinni.

- Ehkä tää on nuoremmille.

Tunteettomuus johtuu ehkäpä siitä, että hahmot ovat kahdessa ensimmäisessä jaksossa varsin totisia eikä huumori kuki. Lähtökohta ja ongelma ovat varsin klassisia. Herääkin kysymys, pitääkö joka joulu etsiä jotakin joulun salaisuutta?

Kuten kunnon lastenohjelman kuuluu, Huiman hyvässä joulussa pohditaan rohkeutta ja sitä, mitä joulu oikeasti tarkoittaa.

Kakkosen lisäksi muillakin kanavilla on joulukalentereita. Jos oikein nostalgian nälkä yllättää, Areenassa on näkyvillä Ylen äänestyksessä eniten ääniä saaneet kaksi joulukalenteria: Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä (2007) ja Olga P. Postisen joulukalenteri (1987).

TV2 perjantaina klo 7.59, 17.45 ja 20 ★★

MAINOS

Kommentoi

Kumpikaan 7 ja 10 vuotiaista pojista ei innostu eivätkä suostu enää katsomaan. Tulee 70-luvun kamalat laatenohjelmat mieleen. Mökkielämä liian kaukana nykylapsen elämästä. Malttia ja Valttia kaivaten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sytytä. Ärsyttää, kun tietokoneääni toistaa samoja asioita. Näyttelijät pökkelöitä, ei ole tunnelmaa niin kuin on Toljanterissa. Ei ole Tonttu Toljanterin voittanutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle Areenassa voi valita myös version, jossa koneääntä eli kuvailutulkkausta ei ole päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

99
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
77
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
59
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
49
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
44
Tiistaina halli oli pahasti vajaa, mutta nyt Oulun Raksilaan on lämpiämässä kipakka lauantaisauna –  "Tupa on lauantaina täysi"
42
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
41
Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta - "Erikoinen tapahtumasarja"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image