Viihde

Mainos

TV-arvio: Ruandassa tapettu Gorilla girl Dian Fossey sulattaa sydämen

Viihde 3.12.2017 7:00
Tuulia Viitanen

Dian Fossey: Sumuisten vuorten salaisuudet

Dokumenttisarja Sumuisten vuorten salaisuudet alkaa siitä, mihin Dian Fosseyn (1932–1985) elämä päättyi – raakaan murhaan pitkät kalsarit jalassa.

Vaikka alku on shokeeraava, kannattaa jatkaa katsomista. Dokumenttisarja kertoo monen aikalaisen ja ystävän äänellä kuuluisan tutkijan elämästä ja traagisesta murhasta.

Fossey nimitettiin gorilla girliksi eli gorilla tytöksi, sillä hän uhrasi elämänsä gorilloille. Hän asui 18 vuotta Ruandassa alkeellisessa vuorimökissä.

Fossey käyttäytyi tavalla, joka herätti vuorilla asuvien gorillojen kiinnostuksen. Näin hän pääsi lähelle eläimiä ja pystyi tarkkailemaan niiden elämää saaden paljon uutta tietoa gorillojen käyttäytymisestä ja tavoista.

Dokumentti peilaa kiinnostavasti paitsi Fosseyn aikaansaannoksia myös hänen persoonaansa, ihmissuhteitaan ja tapaansa käyttäytyä ja puolustaa perheettään eli gorilloja.

Fosseyn elämä ei ollut vuorilla helppoa. Hän tunsi olevansa uhattuna, sillä muun muassa salametsästäjillä oli omat visionsa. Niihin Fossey ei sopinut.

National Geographic sunnuntaina klo 21 ★★★★★

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Millaisen neuvon antaisit nuorille sukupolville heidän eläkkeidensä suhteen, jotta he eivät joutuisi vastaavaan tilantee... Lue lisää...
Olet sitä mitä salaa...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image